wine,PlayOnLinux veya Crossover hakkında..

Başlatan Woldernar, 11 Nisan 2014 - 12:55:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Woldernar

Herkese merhaba;
Linux e yeni başladım ve kullanmak istiyorum.
Fakat kullandığım Linux bilgisayarda Windows da çalışan bir programın olması gerekiyor.

Bu program Oracle 11g Client yüklü bir bilgisayarda,bir klasörde kendi dll leri ile çalışan bir exe uzantılı program.Herhengi bir kurulum gerektirmiyor.

Ben normal de Windows 7 bilgisayarda önce Oracle 11g Client 32bit i kuruyorum ,ve programın klasörünü c ye kopyalayıp exe sini çalıştırıyorum.
Bu programı Linux de çalıştırmak için bana yardımcı olursanız sevinirim...

heartsmagic

Çalıştırmayı denemeden, hata varsa görmeden yardım etmemiz zor. Gerçi hata varsa ve Wine temelli ise ne yazık ki yine elimizden bir şey gelmeyebilir. Sormak istediğim bir şey var, uygulama Oracle ile bağlantı kuruyor mu? Eğer öyleyse yine sorun yaşanabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Woldernar

Merhaba,
Öncelikle ilginiz için teşekkürler..

Oracle kurulurken hata çıkıyor.Sanırım son adımda verdiği bu hatayı geçsem çalışacak diye düşünüyorum.
Eğer bu işelmi yaparsam Firma içi 10 larca bilgisayarı Linux e geçirmeyi düşünüyorum.

Ücretli yardım edebilecek varsa lütfen kontak kursun..

heartsmagic

Oracle'ı normal sisteme mi kurmaya çalışıyorsun? Onun örnekleri forumda var mıydı hatırlamıyorum ancak .deb tabanlı dağıtımlar için birazcık sıkıntı oluşturabiliyor Oracle. Sürüm sürüm ele almak gerekebiliyor.

Fakat normal sisteme kurulu Oracle ile Wine üzerinden kurulu bir uygulamanın konuşabileceğini sanmıyorum. Ücretli veya değil, hatayı falan görmek gerekiyor. Öteki türlü kimse yardımcı olamaz. Uygulama da bilindik bir şey değil sanırım? Haliyle ücretli yapılmasından ziyade yapılıp yapılamayacağı bile belli değil bence.

Woldernar

Merhaba,
Oracle ile çalışan uygulamam Wine ile çalışıyor.Sadece Database client kurulamıyor.
Aslında nedenini biraz yakalamaya başladım.Wine ile Oracle kurulumunda Microsoft "Server" veya "Workstation" servisi çalışmıyor iletisi alıyorum.
Sanırım Wine ile ilgili deneyimi olan birisi yardımcı olabilir?Yoksa Ubuntu çok güzel çalışıyor.Çok memnunum birde programı çalıştırsam çok hoş olacak.

plazma

Oracle veritabanı kullanan  bir windows uygulaması kullanıyorsunuz değil mi? tam olarak bu programın adın ve versiyonu nedir ben deneyerek size yardımcı olmaya çalışayım. Sunucu olarak bir bilgisayar ve istemci olarak çalışan bir sistem kullanıyorsunuz anladığım kadarı ile

heartsmagic

İstemci sürümü ne peki? En azından şuradan bakabilirsin durumuna:
http://appdb.winehq.org/

Woldernar

Alıntı yapılan: plazma - 30 Nisan 2014 - 15:35:03
Oracle veritabanı kullanan  bir windows uygulaması kullanıyorsunuz değil mi? tam olarak bu programın adın ve versiyonu nedir ben deneyerek size yardımcı olmaya çalışayım. Sunucu olarak bir bilgisayar ve istemci olarak çalışan bir sistem kullanıyorsunuz anladığım kadarı ile

Merhaba;
Kullandığım basit bir exe..Program ile ilgili bir sorun yok.Programı çalıştıran tüm Windows bileşenlerini halletim.Bunda sorun yok.
Sadece Wine ile Oracle Database Client 11g Release 2 (11.2) for Microsoft Windows (32-Bit) i kurmaya çalışıyorum.Aslında kuruluma başlıyor fakat 2. adımda hata veriyor.Biraz araştırdığımda servisler ile ilgili bir sorun muş gibi anlaşılıyor?

cagriemer

Oracle Database Client 11g Release 2 Linux uzerinde calisabiliyormus indirme sayfasindan anladigim kadariyla. Niye ozellikle Windows icin olani deniyorsunuz?

heartsmagic

Eğer kullanılan Windows uygulaması içinse Wine üzerinden alınan hatalara göre araştırma yapmak gerekebilir. Örneğin şurada eski bir kurulum anlatımı var:
https://mikesmithers.wordpress.com/2011/02/19/installing-plsqldeveloper-under-wine-in-ubuntu/#more-817
instantclient-basic isimli farklı bir şey daha kurup, bir iki ayar çekmiş gibi.

eronis

Hangi uygulama olursa olsun önce burdan wine ile çalışıyormu bak. Sonra hangi sürümle çalışıyor ona bak. İşletim sistemini önemseme sadece wine hangi sürümünü gerektiriyor onu araştır. Kurulumsuz exe dosyalar için Wine ın 1.7.4 versiyonunu kullanıyorum ben. Ayrıca playonlinux un güzelliği aynı anda birden fazla wine sürümünü farkl programları çalıştırmak için kullanabilirsin. Bazı sürümlerin bazı uygulamalarda bugları olabilir.

adresindeki dereceler
"Garbage" çöpe at gitsin gibi birşey.
"Silver - Gold - Platinum" sırasına göre çalışma derecelendirmesidir. kısaca çalışıyor de sen.

"ANCAK"

Wine hala geliştirilmekte olan bir uygulama, her gün yeni bir versiyonu çıkıyor. Tamamen kusursuz değil kısacası. Onun yerine VirtualBox üzerinden windows 7 kurarsan daha işine geleceğine emin olabilirsin :)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds