Qt Creator 'u GTK İçin Kullanma ???

Başlatan freeman, 08 Nisan 2014 - 21:57:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

freeman

Merhabalar,
Qt Creator IDE 'sini GTK için kullanmak istiyorum ama yapamadım bir türlü. GTK dosyalarını gösteremediğimden Qt Creator ile derleyemedim. Terminalden ve Code::Blocks ile Gtk derleyebiliyorum, Qt IDE ile yapamadım.

Nasıl yapabilirim ki bunu?
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

sem

Derleme aşamasında kullanılacak olan kütüphaneleri IDE'ye tanıtmak yeterli olmalı aslında. Epey oldu QT Creator kullanmayalı. Önümdeki hedeflerim arasında tekrar C++ geçişi var Ubuntu Mobil tarafı için. Fakat şimdilik bizzar değil şöyle yardımcı olabileceğim;

İngilizce tarafında sorun olacak olursa, bildirebilirsiniz. Benim de çok iyi sayılmaz ama destek olmaya çalışırım.

http://stackoverflow.com/questions/21829201/configuring-qt-creator-for-gtk
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

freeman

Teşekkür ediyorum.

Aslında hangi dosyaları Qt 'e tanıtacağımı da bilmiyorum. Mesela verdiğiniz linkte gtk-2.0, glib-2.0 gibi klasörleri göstermiş. Bu klasörler standart mı yoksa değişebilir mi?

Not: Gtk sürümü,  3
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

sem

GTK kütüphaneleri sistemden sisteme değişiklik gösterebilir. Siz GTK 3 kullanıyorsanız bunları IDE'ye tanıtmanız gerekecektir.

Konsoldan yani terminalden GTK derlerken kullandığınız komut nedir? Konsoldan derlerken kullandığınız kütüphaneleri IDE'ye tanıtmanız yeterli olacaktır.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

freeman

Abi konsoldan derlerken,

gcc -o program program.c `pkg-config --libs --cflags gtk+-2.0`

komutu ile sorunsuz derliyorum. zetcode.org adresindeki tüm programları bu şekilde derleyebiliyorum.

Ama Qt Creator  direkt adresleri istiyor. Meslea şu anda aldığım bir hata,

error: gdk-pixbuf/gdk-pixbuf.h: No such file or directory

gdk-pixbuf.h dosyasının yerini gösterdim ama yine de bulamıyor. Bundan önce başka başlık dosyaları içinde aynı hatayı verdi, onların yerini gösterdim, sorun ortadan kalktı. Muhtemelen, bundan sonra diğer başlık dosyalarını da bulamayıp hata verecek.

Bunun daha kolay bir yolu olmalı.