Birden fazla ubuntu yüklü bilgisyarda grub'u ayarlamak

Başlatan kites, 07 Nisan 2014 - 02:57:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kites

Ubuntu'nun 11.04, 12.04 ve 13.04 sürümleri yüklü bilgisayarımda, en son olarak yüklediğim sürüm 13.04
Bu sürümleri bilgisayarımda nasıl sırası ile otomatik olarak grub dan açtırabilirim?
Örneğin: 13.04 çalışıyor iken grub'a müdahele edip 12.04'ü seçtirebiliyorum. Fakat; 12.04 açılınca grub dan ayarlamama rağmen, 10.04 sürümüne geçiş yapmıyor. Haliyle 13.04'ün grub'unu kullanıyor ve döngü 12.04 sürümünde sonlanıyor. Bunun bir çözümü var mıdır? Günlerdir uğraşmama rağmen çözüm yolu bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
*Not : Sanallaşma işimi çözmüyor.

heartsmagic

Önce şunu sormak gerekiyor, neden böyle bir şey yapmak istiyorsun? Sormamın sebebi de, belki yapmak istediğin şeyin bir başka yolu vardır.

Her türlü hangi sistemin Grub'u kuruluysa önce o gelecektir karşına, o aşamadan sonra işler tıkanır. Bir yolu var mıdır bilemiyorum istediğin şeyin. Grub'un "chainload" diye bir işlemi var, bir başka sistemin açılış yöneticisini çağırabiliyor yanlış bilmiyorsam. Bu sayede bir başka bölümde kurulu olan bir başka sistemin Grub'unu açman mümkün olabilir. Ancak neticede karşına 13.04'ün Grub'u gelecek ve sen kendiliğinden açılmasını istediğin için işler burada karışacak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kites

Uzaktan işyerindeki bilgisyarlara bağlanıyorum ve sorunlar çeşitli olabiliyor, birden fazla işletim sistemine aynı bilgisayar üzerinden ulaşmam da gerekebiliyor. Sanallaşma ile uzak bağlantı yavaşlığı ve mause'un geç tepki vermesi beni çileden çıkartıyor ve haliyle bir saatlik işimi uzun zamanda hallediyorum (Bazen bilgisayar başında kimse olmuyor). ''Chainload'' bunu duymamıştım. Eğer başka sistemin açılış yöneticisini çağırabiliyor ise belki umudum olabilir.

heartsmagic

Belki olabilir ancak sıkıntı olarak aktarmaya çalıştığım şey nasıl aşılır bilemiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kites

Deneyip uğraşacağım. Eğer çözüm olursa buradan paylaşırım. Yol gösterdiğin için teşekkürler @ heartsmagic