[Çözüldü] 13.10 üzerinden 14.04'e yükseltme yapabilir miyim?

Başlatan ali159, 06 Nisan 2014 - 20:26:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ali159

Ubuntu 13.10 kullanıyorum ubuntunun14.04 sürümü duyuruldu kadarki durum cikinca bana güncelleme olarak gelir mi yoksa indirip sifirdan formatmi atmak lazim

nikbinliknet

Merhaba,

Öncelikle Ubuntu Yazılım Merkezi'ni açın.

Düzenle >>> Yazılım Kaynakları'na tıklayın.

Güncelleştirmeler sekmesine gelin. En alt satırda şu yazmaktadır:

Beni, yeni bir Ubuntu sürümü olunca bilgilendir.

Karşısındaki kutucuğa eğer seçili değilse Yeni bir sürüm için kısmını seçin ve pencereyi kapatın.

Ubuntu zaten gerekli gördüğünde ve yeni bir sürüm çıktığında Yazılım Güncelleştirme ekranı açtığında yeni bir sürüm var diye uyaracaktır.

Forumda bir çok kişinin 14.04 LTS sürümünü kullandığına bakmayın. Bende kullanıyorum ama bu sürüm daha Beta aşamasında ve son kullanıcıya güncelleme olarak sunulmadı. Çoğu arkadaşımız kendi kişisel deneymi ve forum deneyimleriyle biraz "kaşarlandığı" için Alfa ve Beta sürümlerini kuruyorlar, sorunlarıyla da başa çıkabiliyorlar.

Siz eğer tecrübeli bir GNU/Linux kullanıcısı değilseniz ve bilgisayarızda tüm diske tek başına Ubuntu kurduysanız güncelleme gelene kadar isterseniz hiç kurcalamayın bu mevzuyu.

Ama ben Beta sürümünü test edip, aksaklıkları rapor edeceğim, Ubuntu'nun ve yeni sistem sürümünün gelişmesine yardımcı olmak istiyorum diyorsanız, siz bilirsiniz. 14.04 LTS Beta 2  sürümüne 13.10'dan yükselme yönergeside forumumuzda mevcut.

İşletim Sistemi:  Ubuntu 17.10
İşlemci: Intel® Core™ i3 CPU M 330 @ 2.13GHz × 4
Ekran: NVIDIA GeForce 310M/PCIe/SSE2

ali159

Alıntı yapılan: nikbinliknet - 06 Nisan 2014 - 21:24:07
Merhaba,

Öncelikle Ubuntu Yazılım Merkezi'ni açın.

Düzenle >>> Yazılım Kaynakları'na tıklayın.

Güncelleştirmeler sekmesine gelin. En alt satırda şu yazmaktadır:

Beni, yeni bir Ubuntu sürümü olunca bilgilendir.

Karşısındaki kutucuğa eğer seçili değilse Yeni bir sürüm için kısmını seçin ve pencereyi kapatın.

Ubuntu zaten gerekli gördüğünde ve yeni bir sürüm çıktığında Yazılım Güncelleştirme ekranı açtığında yeni bir sürüm var diye uyaracaktır.

Forumda bir çok kişinin 14.04 LTS sürümünü kullandığına bakmayın. Bende kullanıyorum ama bu sürüm daha Beta aşamasında ve son kullanıcıya güncelleme olarak sunulmadı. Çoğu arkadaşımız kendi kişisel deneymi ve forum deneyimleriyle biraz "kaşarlandığı" için Alfa ve Beta sürümlerini kuruyorlar, sorunlarıyla da başa çıkabiliyorlar.

Siz eğer tecrübeli bir GNU/Linux kullanıcısı değilseniz ve bilgisayarızda tüm diske tek başına Ubuntu kurduysanız güncelleme gelene kadar isterseniz hiç kurcalamayın bu mevzuyu.

Ama ben Beta sürümünü test edip, aksaklıkları rapor edeceğim, Ubuntu'nun ve yeni sistem sürümünün gelişmesine yardımcı olmak istiyorum diyorsanız, siz bilirsiniz. 14.04 LTS Beta 2  sürümüne 13.10'dan yükselme yönergeside forumumuzda mevcut.
Ben güncelleme gelene kadar bekliyeyim en iyisi YARDIMCINIZ için teşekürler.