Wine firebird 2.0.3 kurulumu

Başlatan salihads, 02 Nisan 2014 - 20:30:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

salihads

Selam arkadaşlar,

elimde firebird veritabanı kullanan bi windows programı var. programı wine ile sorunsuz kuruyorum firebird veritabanınıda kuruyorum ama programı çalıştırında firebirdguard hatası veriyor acaba bu sorunu nasıl aşarım

sem

Bildiğim kadarı ile Linux üzerinde Firebird kurulabiliyor, Wine'a ihtiyacınız olmaması gerekli.

Aldığınız hata iletisini geçebilir misiniz? Uygulamanın da belki Linux versiyonu mevcuttur, uygulama adını geçebilir misiniz ya da işlevini.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

heartsmagic

Tam hata nedir?

Not: Konu Wine bölümüne. Ayrıca benden önce de bir cevap gelmiş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

salihads

Alıntı yapılan: sem - 02 Nisan 2014 - 22:25:21
Bildiğim kadarı ile Linux üzerinde Firebird kurulabiliyor, Wine'a ihtiyacınız olmaması gerekli.

Aldığınız hata iletisini geçebilir misiniz? Uygulamanın da belki Linux versiyonu mevcuttur, uygulama adını geçebilir misiniz ya da işlevini.

Uygulama özel yazılım müşteri takip programı program fedorada wine ile kurulum yapınca sorunsuz çalışıyor ama ubuntuda çalışmıyor.

salihads

Bir çözüm önerisi olan yokmu?

sem

Merhabalar, şu an hatanın ne olduğunu bliemiyoruz. Sorunu çözme konusunda bize destek olmanız gerekiyor. 

Şu an tek bildiğimiz Fedora'da Wine ile çalışan bir uygulamanın Ubuntu'da çalışmadığı. Ama çalışmıyor ile kasıt nedir? Wine ile ilgili bir sorun mu, belki bir Wine bileşeni yükleyince çözülecek. Fedora'da olan ama denediğiniz Ubuntu'da olmayan bir hatadan mı kaynaklıdır, belki bir iki paket yükleyince çözülecek. Her iki sistemde denediğiniz Wine sürümleri nedir? Belkli Wine sürümünü güncelleyin diyeceğiz =)

Yani yardım edilemeyecek kadar az bilgi var konuda maalesef.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

heartsmagic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Nisan 2014 - 22:31:31
Tam hata nedir?

demişiz, cevap gelmemiş. @sem'in söylediği üzere bizlere ayrıntı lazım. Tam hatanın da ötesinde:

cd ~/.wine/drive_c/nerede_bu_firebird_dizini
wine firebirdfalanca.exe

şeklinde çalıştırıp uçbirimdeki hatayı da buraya geçebilirsin.

plazma

Sizin çalıştırmaya çalıştığınız bir crm programı mı?

muhiddin

Merhaba arkadaşlar konuyu hortlatmış olacağım için şimdiden herkesten özür dilerim.
Ama bu konu benim için çok önemli. internetten baya araştırdım, bulduğum sonuçlar genelde ingilizce ve belli programlar için anlatılmış olduğundan çözüm bulamadım.
İlk defa burada bu konu ile ciddi anlamda ilgilenmek isteyen arkdaşlar gördüm, o yüzden sizlere sorayım dedim.

Ben Akınsoft volwok7 programını kullanıyorum, program firebird databse ile çalışıyor. Programı wine üzerinden yüklüyorum, firebird de yüklüyorum  sorun yok, ama programı çalıştırınca ( database connection error) database bağlantı hatası veriyor. çalşıan programlara baktığımda firebird çalışmadığını görüyorum manuel çalıştırıyorum ama yine aynı sorun ile karşılaşıyorum.

İnternetten yaptığım araştırmalarda firebird linux sürümünü yükleyip wine deki çalıştırdığımız program ile ilişkilendirip öyle de kullanabileceğim yazıyordu ama ben yapamadım.
firebird ü wine üzerinden ya da linux üzerinden yükleyip bağlantıyı sağlayabilirsem yeterli.

İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

if

@muhiddin, Firebird'ün herhangi bir kaydı (log) yok mu Windows üzerinde?

heartsmagic

Wine üzerinden Firebird'ün sağlıklı bir şekilde çalıştığından emin misin?