Fedora 20 Kurulumda Otomatik Disk Bölümlendirme sorunu

Başlatan exordll, 29 Mart 2014 - 20:37:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

exordll

Merhabalar,

Fedora 20 ile ilgili bir soru sormak istiyorum

sistemi usb'den açıp kurulum yapacağım
kurulum ekranı geliyor herşey gayet güzel disk bölümlendirmesini otomatik yap diyorum 1,5 mb boş var diyor diskte elle bölümlendirmek istiyorum ancak genede o bölümü geçemiyorum

otomatik bölümlendir diyorum 1,5 mb boş yer var demesine rağmen kurulumu yap diyorum kurulum başarıyla bitiyor bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra siyah ekranda takılı kalıyor ve hiç bir yazı gelmiyor

80 gb'lık bir harddiskim mevcut

Hatırladığım kadarıyla Fedora 20 otomatik bölümlendirmede şöyle bölüyor

swap için 500mb
fedora/home için 30 gb
fedora-root için 30 gb gibi garip bir bölümlendirme yapıyor..

daha önce böyle veya benzeri bir sorun ile karşılaşan oldumu acaba konu ile ilgili aydınlatabilirmisiniz.

teşekkür ederim.

heartsmagic

Elle bölümlemede nasıl bir sorun oluşuyor? Elle bölümlemede disk üzerinde istediğin gibi değişiklik yapabiliyor olman lazım. Fedora'nın aracı nasıl bir yapıya sahip?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

karboran

Fedoranın otomatik disk oluşturma aracı sadece disk deki boş alan üzerinde kurulum yapıyor. Diski elle biçimlendirme aşamasını geçemiyorsanız. Live açtıktan sonra gparted vs yardımı ile diskinizi silip otomatik disk  oluşturma ile kurulum yapabilirsiniz. Benim başıma böyle bir sorun gelmişti anlattığım gibi çözdüm umarım işe yarar.
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

exordll

Alıntı yapılan: heartsmagic - 29 Mart 2014 - 23:26:08
Elle bölümlemede nasıl bir sorun oluşuyor? Elle bölümlemede disk üzerinde istediğin gibi değişiklik yapabiliyor olman lazım. Fedora'nın aracı nasıl bir yapıya sahip?

Elle bölümlendirmeyi Ubuntu ayarlarına uyarak veya biraz daha fazla pay bırakarak yapıyorum " Done " diyorum Kuruluma başlat dememe izin vermiyor Yanlış Konfigurasyon .. failed hard drive vs uyar veriyor geçmeme izin vermiyor Fedora bu aracı tüm masaüstü ortamlarında kullanıyor KDE 'dede aynı şekilde sorun devam ediyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Mart 2014 - 02:51:32

Alıntı yapılan: karboran - 30 Mart 2014 - 00:58:44
Fedoranın otomatik disk oluşturma aracı sadece disk deki boş alan üzerinde kurulum yapıyor. Diski elle biçimlendirme aşamasını geçemiyorsanız. Live açtıktan sonra gparted vs yardımı ile diskinizi silip otomatik disk  oluşturma ile kurulum yapabilirsiniz. Benim başıma böyle bir sorun gelmişti anlattığım gibi çözdüm umarım işe yarar.

Bunu 16 gb'lık usb belleğim ile deneyececeğim umarım sorun giderilir

çok teşekkür ederim gelişmeleri buradan bildireceğim

karboran

Diskten kastım harddisk , harddiskte mesela windows kurulu diyelim . Boş alan 1 gb var yok oraya kurmaya çalışıyor. Öncesinde Gparted veya başka bir araçla diski sadece silip kuruluma öyle başlamıştım sorun çözülmüştü.
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

matraxx22

Fedora 17 den sonra çok saçma bi hal aldı gerçekten bambaşka bi havayabüründü artık tanıyamıyorum fedorayı ve artık kullanmıyorumda gnomede fedoraya güvenirdim ama artık değil benide çok çıldırtma noktasına getiriyor fedora kurulumları ama ben fedoraya güvenip hdd ye değil sanala kuruyorum :)