Program Yazma İzinleri & VirtualBox Sorunu

Başlatan zafergunduz, 28 Mart 2014 - 23:05:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zafergunduz

Arkadaşlar şimdi benim bi sorum olacak, ben ubuntuda sanal olarak android kurmak istedim ve bunu bi programla başardım yani sanalda android kurup android oyunlarını oynamak için. Kurduğum program virtualbox ile birlikte çalışıyor programın adı genymotion. Bu programı açtığımda sanal android cihazı indirmemi istiyor yalnız indirdikten sonra bi hata çıktısı veriyor, uğraşlarım sonucu anladım ki programın yazma izinlerinde sorun var, root login olarak giriş yaptığımda ubuntuya programı çalıştırdığımda indiriyo ve çalışyırıyo anladım ki program root olamdan çalışmıyo aynı sorunu sanalda xp kurmaya çalıştığımdada yaşadım virtualbox ile .

Şimdi benim sorum ben bu genymotion programını nasıl düzgün şekilde çalıştırabilirim ?

Yada buna alternatif önerebiliceğiniz bişey varmıdır ? Genymotion çok güzel çalışıyor eğer çalıştırabilirsem normal kullanıcı da.

heartsmagic

Şimdi, normal şartlar altında uygulamaların root hakları ile çalışması gerekmez. Sorun başka bir şey olmasın? Cümle aralarından sanalda XP kurmaya çalıştığında da yaşadığını söylemişsin. Sanal makine kullanımı için de root yetkisi gerekmez. Yanlış bir şeyler yapıyor olmayasın?

Fakat, eğer illa ki yetkili kipte çalıştırmak istiyorum uygulamayı diyorsan:

sudo -H falanca_uygulama

şeklinde açabilirsin kendisini.

Olay şunla alakalı olabilir mi?
http://stackoverflow.com/questions/19107507/genymotion-allow-su-access-permanently
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zafergunduz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 29 Mart 2014 - 02:50:33
Şimdi, normal şartlar altında uygulamaların root hakları ile çalışması gerekmez. Sorun başka bir şey olmasın? Cümle aralarından sanalda XP kurmaya çalıştığında da yaşadığını söylemişsin. Sanal makine kullanımı için de root yetkisi gerekmez. Yanlış bir şeyler yapıyor olmayasın?

Fakat, eğer illa ki yetkili kipte çalıştırmak istiyorum uygulamayı diyorsan:

sudo -H falanca_uygulama

şeklinde açabilirsin kendisini.

Olay şunla alakalı olabilir mi?
http://stackoverflow.com/questions/19107507/genymotion-allow-su-access-permanently

Failed to create a new virtual machine r_windows_xp_professional_with_service_pack_3_x86.

Runtime error opening '/home/zafer/.VirtualBox/VirtualBox.xml-tmp' for reading: -38 (Access denied.).

/build/buildd/virtualbox-4.1.12-dfsg/src/VBox/Main/src-server/VirtualBoxImpl.cpp[3398] (nsresult VirtualBox::saveSettings()).

Result Code: NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)
Component: VirtualBox
Interface: IVirtualBox {c28be65f-1a8f-43b4-81f1-eb60cb516e66}

böyle bi hata alıyorum sanalda xp kurmaya çalıştığımda

heartsmagic

Sanal makinenin yolu neresi peki? Nerede oluşturmaya çalışıyorsun kendisini? Ev dizini mi başka bir yer mi?

WhiteScars

Konuyla ne kadar alakalı olabilir bilmiyorum fakat virtualbox kurduktan sonra, kendinizi vboxusers grubuna dahil etmenizi tavsiye ederim. USB aygıtlarında problem çıkarabiliyor. Sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığı konusunda bir fikrim yok.
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

zafergunduz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Nisan 2014 - 11:02:29
Sanal makinenin yolu neresi peki? Nerede oluşturmaya çalışıyorsun kendisini? Ev dizini mi başka bir yer mi?

Evet home dizinine oluşturmaya çalışıyorum

heartsmagic

zafergunduz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Nisan 2014 - 22:49:21
ls -ld /home/zafer/.VirtualBox ne diyor?

drwxr-xr-x 2 root root 4096 Mar 27 23:41 /home/zafer/.VirtualBox

Böyle bi satır çıkıyor roota bütün izinleri var drwxr' dan gördüğüm kadarıyla zafer kullanıcısınada xr' yani çalıştırma ve okuma izni var bunu nasıl çözebilirim chmod 777 komutuyla tüm izinleri verebilirmiyim acaba ? Yada sizin öneriniz nedir ?

heartsmagic

O dizin neden root'a ait ki? Kendi kullanıcının dizini o sana ait olmalı:

sudo chown -R $USER:$USER /home/zafer/.VirtualBox

777 yapmana falan gerek yok yani.