Linux dağıtımlarında en çok görmek istediğiniz program hangisi?

Başlatan Eren, 24 Ekim 2008 - 14:59:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Linux dağıtımlarında en çok görmek istediğiniz program hangisi?

MSN Live Messenger
174 (42.9%)
PhotoShop
207 (51%)
FlashGet
44 (10.8%)
Microsoft Office
87 (21.4%)
Corel Draw
64 (15.8%)
3D Max
63 (15.5%)
Utorrent
87 (21.4%)
GOM Player
120 (29.6%)
Emule
19 (4.7%)
Winrar
77 (19%)
Google Talk
41 (10.1%)
Winamp
88 (21.7%)
Ares
25 (6.2%)
Yahoo Messenger
22 (5.4%)
MonStar
12 (3%)
BS Player
51 (12.6%)
Windows Media Player
20 (4.9%)
Safari
39 (9.6%)
Free Download Manager
50 (12.3%)
AutoCad
133 (32.8%)
iTunes
79 (19.5%)
Internet Explorer
32 (7.9%)
Diğer
99 (24.4%)
Xnview
18 (4.4%)
Macromedia Flash
34 (8.4%)
Hiçbiri
30 (7.4%)

Toplam Oy Verenler: 406

eribol

Açıkçası Msn programlarının linuxta hayat bulmasını beklemek çok sinir bozucu. Benim tavsiyem çevrenizi Google+ kullanımına yönlendirmeniz. Her sistemde çalışan sorunsuz sohbet durumu mevcut. Kulanmadım ama Google'ın bu konuda sorun çıkaracağını sanmıyorum. Google+ google amcanın facebook vari yeni hizmeti. Bu yaygınlaşırsa kesinlikle sorun kalmaz diye düşünüyorum. Şu an da bile sesli/görüntülü sohbete imkan veriyor.

Ozgurluk

eribol kardeşime kesinlikle katılıyorum. İnsanlar google + yönlenmeli fakat google plus şimdilik bir kaç kişi ile test aşamasında... Fakat facebook'dan  daha iyi olcağı kesin.

aklan

Keşke Google+ arkadaşlarım arasında yaygınlaşsa da ben de MSN'den vazgeçsem. Ancak ben arkadaşlarımı Google+'a davet etsem birkaçı dışında hiç kimse oraya üye olmaz.

Bunu kendi deneyimimle biliyorum. Bir zamanlar İnternet'teki bazı karşılaştırmalara bakıp Myspace'in Facebook'tan daha iyi olduğu yönündeki iddialar üzerine oraya üye olmuştum. O zaman Facebook'ta yanlış hatırlamıyorsam 60-70 arkadaşım vardı. Hepsini davet ettim ama o kadar popüler bir site olmasına rağmen bir tane bile katılan olmadı! Şu anda 150 civarı arkadaşım var, pek üye olacaklarını sanmasam da hepsini davet edeceğim. Sonucu buraya yazacağım. Umarım aynı şey yine olmaz.

Microsoft sanırım son zamanlarda biraz açık kaynak dünyasına açılıyor. Bunun bir sonucu olarak MSN'deki kısıtlamaları kaldırsa ya da en azından kapalı kaynak kodlu Windows Live Messenger'ı Linux'ta çalışır hâle getirse çok iyi olur. Çünkü sadece MSN çalışmıyor diyerek Linux'tan vazgeçenleri biliyorum.

Kadir Can

@aklan;
Ben YahooMail kullanıyorum.Hotmail kullanan arkadaşlarımla irtibat sağlayabiliyorum.
Yani MSN çalışmıyor diyen arkadaşlarına Yahoo'yu göster.
GoogleMail( GMail ) de iyi bir seçenek.
Alternatif bol. :)

iceboy

Hiçbirini aramıyorum :) Corel,3D vs gibi ticari yazilimlari saymazsak günlük kullanım için her programın güzel ve kararlı alternatifleri mevcut..
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

Ozgurluk

Google+'a bana davetiye gönderecek sevabına vatandaş var mı?  Ben gönderdim gene google'a mail adresimi ama :D Ben google plus yaygınlaşsın bırakın msn kullanmayı facebook'u bırıkacam :D Puhahaaa

BayboraKaan

Bir gün MSN live messenger Linux dünyasinda yer bulursa bile ben Pidgin kullanmaya devam edecegim :D Live mesenger sistemi yoran bir uygulamadir. Windows'u alt üst ederken Linux'ta ne olur bilemem :D

eribol

Google+ yaygınlaşır kesinlikle. Myspace içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Çok yönlü olması iyi olduğu anlamına gelmez. Facebook bunu iyi çözüyor, myspace'i google+ ile kıyaslamak olmaz.

Bir de ricam 3D yazılımı yok demeyin lütfen canavar gibi blender var. Eksiği yok, gerçekten yok.

aklan

@eribol, ben Google+ ile Myspace'i kıyaslamadım. Demek istediğim, davet gönderince birçok arkadaş daveti önemsemiyor, "ben şu anda bulunduğum yerde iyiyim" diyor. Google+'ın amacı arkadaşlarla aynı ortamda buluşmak ve onlarla iletişim kurmak olduğuna göre, öncelikle oraya birçok arkadaşımın üye olmasını beklemem gerekir. Onları üye yapmaya da tek başıma gücüm yetmez. Bu nedenle Google+'ın öncelikle Türkiye'de, daha sonra da arkadaşlarımın arkadaşları arasında yaygınlaşması gerekir. Umarım bu uzun zaman almaz.

@Kadir Can, alternatifin bol olduğu doğru, ancak ne yazık ki bu alternatifleri kullanarak MSN kullanıcılarıyla görüntülü konuşamıyoruz. Microsoft'un kısıtlamaları yüzünden senelerdir görüntülü ve sesli konuşmaya hasret kaldığımı söylesem yalan olmaz.

ercinaydin

AutoCAD olmalı bence . Artık zamanı geldi , draftsight ihtiyaçları karşılasa bile tam anlamıyla bir Autocad havası yaratmıyor.
"Mimarlık, mühendisliğin bittiği yerde başlar."  Walter Gropius

Ozgurluk

Yazılımlar özgür olsun ben gimp varken bir photoshop aramıyom... Fakat Oyunlar direk Linux üzerine çıksın bunu çok isterim... Bıktık artık :D Wine dı şuydu buydu. Windows'un linux'a göre tek güzel bir yanı var çok eski sürüm uygulamarı sisteminize kurabiliyorsunuz. Güvenlik zaafı belki ama. Linux üzerinde yazılımlar sürekli güncel halinde. Windows'da kurulum ne kadar kolay gerçekleşirken linuxun bazı paketlerinde kurulum gerçekten işkence olabiliyor son kullanıcı için. Oyun üreticilerinin belki linux'u seçmesinde olumsuz etki yaratabilir bunlar...  Oyun üreticileri yada açık kaynak kodlu oyun üreticileri linux'u daha eğlenceli hale getirebilmek için oyun eksikliğine el atsalar; 10 yıl sonra windows kullanan adam bulamazsınız. Linux'un bence şuan tek eksik yanı oyunlar. Oyun üreticileri gelirse, tüm kullanıcılar linux'a geçer.

Galiba Playstation 3 OPENGL kullanıyor. Demek ki oyun üreticileri linux'da temel yapıya sahipler. :D

microanaliz

Ben artık her şeyin eğitimden geçtiğine inanıyorum yetiştirilen openGL'ciler bu işi halledecekler...
MicroAnaliz

sem

uTorrent'in Linux versiyonu beta aşamasındaydı yanılmıyorsam. Yani yapılıyor. O nedenle listeden çıkartılabilir diye düşündüm, paylaşmak istedim.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

heartsmagic

Hele bir GUI'si çıksın :) Ortada web arayüzünden çalıştığı söylenen bir uygulamdan başka bir şey yoktu en son baktığımızda yanılmıyorsam.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sem

Ben incleme fırsatı bulamamıştım aslında. Forumda okumuştum geliştirildiğini... Şimdi senin iletiden sonra girdim (sitesine) indirdim... Öncelikle dediğin doğru bir GUI yok, dosya içerisinde WEBUI var; js ve css uzantılı dosyalardan oluşuyor. Yani Kullanıcı Arayüzü (UI) kısmı hala WEB üzerinden ve alpha sürümünde imiş daha... Orada da yanlış bilgi vermişim. =)

Kaldırmak için biraz daha vakti var dediğin gibi.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

alquirel

Alıntı yapılan: eribol - 30 Temmuz 2011 - 00:23:16
Google+ yaygınlaşır kesinlikle. Myspace içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Çok yönlü olması iyi olduğu anlamına gelmez. Facebook bunu iyi çözüyor, myspace'i google+ ile kıyaslamak olmaz.

Forum kullanıcılarına google+ davetiyesi gönderme işine mi girişilse acaba ;)
Buradan başlasın yaygınlaşmaya...

Ozgurluk

Alıntı yapılan: alquirel - 04 Ağustos 2011 - 04:45:21
Forum kullanıcılarına google+ davetiyesi gönderme işine mi girişilse acaba ;)
Buradan başlasın yaygınlaşmaya...

Davetiye bende isterim varsa göndrecek olan sevabına...

eribol

Facebook niyetine kullanılacak bir uygulama için şahsen davetiye yollamayı uygun görmüyorum :) Daha çok akraba eş-dost için kullanılan bir şey sonuçta(bana göre). Biraz sabır, biraz reklam ile olabilir bir şey bu. Facebook bile sohbet konusunda yıllar sonra msn'i yakaladı ama yakaladı sonuçta. Facebook mail ise yeni yeni çıktı.

Reklam için Kameralı sohbet uygulamasını övebilirsiniz mesela. Google Voice uygulamasını(ki skype tarzı bir şey) anlatabilirsiniz. Yani bir miktar google'ı tekelleştirse bile şahsen bence moloz bir tekel yerine özgür yazılıma bir çok alanada katkı sağlayan ve en güzeli de dışlamayan bir şirketi ön plana çıkarmak vicdanımı rahatsız etmiyor. Gönül rahatlığıyla milletin kulağını şişirebilirim. Google +1 uygulaması ise günlüğü olan kullanıcılar için teşvik edilebilir. ve bunun Google+ paylaşımları sayesinde aramalarda daha üst sıralara yerleşeceği vurgusu yapılır biraz da yağlama yıkama yapıldı mı kullanmayacak kişi sayısı az olur diye düşünüyorum :)

Kısacası aceleye gerek yok, zamanla bu sorunu da böyle halledebileceğiz :)

Ozgurluk

Google konusunda haklısın. Özgür yazılıma google kadar destek veren başka firma yok.  Google'un ürünlerini bende o yüzden tutuyorum. Mesela bir android işletim sistemi, galiba google bu konuda ilerde kaynak kodlarında açacaklarını söylemişlerdi. Tam emin değilim fakat. Sonuçta gidip, ipad mi tercih ederim android mi deseler. Android tabanlı bir tablet tercih ederim sırf google var diye... Ayrıca google ile az mı sınavlara hazırlandık :D ( google maps ile defalarca sınavımın olduğu okullara baktım.) Millet sabah sabah sınavı girecekleri yeri sağda solda deli gibi sorarken ben google sayesinde direk sınav kapısında yerimi aldım. Google'un bilişim dünyasında ki yeri bence çok ama çok ayrı. Hatta şöyle bir eleştiride yapabilirim. Google'un arama motoru olmasa internet anlamsız olurdu. Bilgiye hızlıca erişemedikten sonra saatlerce arayıp vakit kaybettikten sonra internetin ne anlamı var. :D

ferat_tes

Nolurdu 7Zip doğru düzgün bir arayüz tasarlasa Linux için... Peazip var ama peazip sık kullananlar bilir gerçekten çok sorunlu bir arayüzü var...

aklan

Bildiğim kadarıyla Ubuntu'nun kurulumda gelen arşiv yöneticisi File Roller, 7-Zip arşivlerini açabiliyor, sıkıştırma da yapabiliyor. Yalnızca p7zip paketini kurmanız yeterli...

ferat_tes

Fileroller file-browser olarak arayüzü iyi ama sıkıştırma için daha sıkıştırma seviyesini bile sormayacak vaziyette...

aklan

Alt+F2 => gconf-editor => /apps/file-roller/general/compression_level => very_fast, fast, normal, maximum.

Yukarıdaki yolu takip ederek sıkıştırma düzeyini ayarlayabilirsiniz. Ancak elbette bunu daha görülebilir bir yere koysalardı, bu ayarı her sıkıştırma işlemi için değiştirmemiz gerekmeseydi daha iyi olurdu.

emreseckin

microanaliz

MicroAnaliz