Linux dağıtımlarında en çok görmek istediğiniz program hangisi?

Başlatan Eren, 24 Ekim 2008 - 14:59:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Linux dağıtımlarında en çok görmek istediğiniz program hangisi?

MSN Live Messenger
174 (42.9%)
PhotoShop
207 (51%)
FlashGet
44 (10.8%)
Microsoft Office
87 (21.4%)
Corel Draw
64 (15.8%)
3D Max
63 (15.5%)
Utorrent
87 (21.4%)
GOM Player
120 (29.6%)
Emule
19 (4.7%)
Winrar
77 (19%)
Google Talk
41 (10.1%)
Winamp
88 (21.7%)
Ares
25 (6.2%)
Yahoo Messenger
22 (5.4%)
MonStar
12 (3%)
BS Player
51 (12.6%)
Windows Media Player
20 (4.9%)
Safari
39 (9.6%)
Free Download Manager
50 (12.3%)
AutoCad
133 (32.8%)
iTunes
79 (19.5%)
Internet Explorer
32 (7.9%)
Diğer
99 (24.4%)
Xnview
18 (4.4%)
Macromedia Flash
34 (8.4%)
Hiçbiri
30 (7.4%)

Toplam Oy Verenler: 406

barış

Alıntı yapılan: doe - 13 Temmuz 2010 - 22:44:45
WLM bence olmazsa olmaz bir program. Pidgin kullanıyorum, çokta seviyorum ancak WLM'ın yerini malesef tutmuyor.

Görüntülü sohbeti nereden bahsanız 2-3 ayda bir sefer ya kullanırım ya kullanmam. Ama kullanmam gerektiğinde ise malesef kardeşimin bilgisayarından WLM'ı kullanıyorum. aMSN ve türevleri ise bence WLM'ın yanında esamesi okunmayacak programlar.

görüntülü sohbet edeceğim zaman Amsn kullanıyorum. Eğer bir problem olursa meebo.com adresine gidip oradan sohbet ediyorum. Kullanışlı... Yani görüntüden çok işlevselliğine önem veriyorum. Bence siz de bu şekilde yapın. En azından "WLM for Linux" diye bir şey olana kadar :)

nomercy

Aslında ankete adobe ürünlerini tek bir paket altında eklersek daha makul olur gibime geliyor

eribol

@nomercy, öneri mantıklı ama epey karışmış oylar ve hepsi için de aynı ihtiyaç hissedilmiyor.

Bana göre Flash en gereklisi zira birebir alternatifi olmayan tek program. Ankette yoktu, ekledim :)

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: Sedo79 - 13 Temmuz 2010 - 21:29:35
Yukarıdaki programların hepsi Linux dağıtımlarında mevcut olsa, Windows diye * bir şey kalmaz. Windows 1 yılda, Mac 2-3 ayda çöker gider..  :D

Konuya dönersek, Mac'in "Windows live messenger for mac" kullandığı gibi, bizimde "WLM for linux" kullanmamız gerekiyor.
Linux 10 TL gibi bir rakam olsada bu tür programları dağıtımlara eklettirebilsek. İşte o gün bayram olur  :D
"Windows live messenger for mac" Mac'de adam gibi çalışmıyor :) Microsoft az üçkağıtçı değil.

İlk olarak  Android, İphone'ların canına okudu. İphone alanlar HTC'nin android telefonlarını görünce geceleri uyuyamaz oldu. Web  iyice geliştikçe MS ve Apple silinip gidecek. Artığ çağ değişiyor. Monarşiler(MS, APPLE) yıkılıyor. Zamanın ruhuna bakarak bunu anlayabiliriz.

Apple kullandım(7 ay tasarım sırasında).  Apple öğle bir sistem ki nere elinizi atsanız para. Hatta ms bana göre daha özgür.  Ama şunu belirtmek isterim. Ubuntu artık ciddi anlamda diğer işletim sistemlerine rakip oldu 10.04 sürümüyle birlikte. 

6-7 yıldır linux kullanıyorum. Bazen dostlarım kullandığım sistemi görürlerdi. Doğal olarak hemen kendilerinede kurmamı isterlerdi. Ben de her defasında  sen buna alışamazsın çok farklı bir sistem Gnu araçlarını öğrenmen ve unix sistem yapısını bilmen lazım. Next next ile olacak iş değil.  Ama Ubuntu'nun 10.04 sürümü kullandıkça bunu arkadaşlarıma önerebilirim düşüncesi güçlenmeye başladı.  Ubuntu ile kurgu, mp3 oynatıcı, web tarayıcı, torrent,Msn istemci, ofis, programları hazır geliyor.  Ve bu uygulamaların kullanımıda windows ve mac yazılımları kullanmak kadar kolay.  Eskiden böyle değildi. Ben slackwarede bir prograö kurmak için canım çıkardı. Bağımlılık bağımlık kur kur bitmez. Şimdi yazlım merkezini aç kur de kurulsun.

Amcamı oğlu var,  adam 46 yaşında yeni emekli olmuş biri. Bilgisayar almıştı 4-5  ay önce . İki debir gelirdi yanıma ya kuzen benim sistem yine göçtü şuna bir el at filan. Ben de format atar windows kurardım. Formattan  atmaktan gına geldi. Sonra Windows kurdum ve yanına pardus(2008.2 çok stabildir) kurmuştum. Ona şunu dedim. Windows uçarsa bunla idare et. Çünkü kuzen sadece internette surf yapıyor, kızıyla yazışıyor, müzik dinliyor  bir de fotoğrafları bilgisayarında depoluyor.  Neyse zaman geçti. Baktım artık ne arıyor ne soruyor. Ben merak ettim, yanına gittim. Baktım ki kuzen alışmış pardusa.  Nerdeyse 1 yıl oldu. Hala kullanıyor. 

Kısacası artık Ubuntu ve Pardus normal kullanıcılar kullanabilir.   Bu çok sevindirici..
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

heartsmagic

WLM yorumlarını görünce ne yazı ki dayanamadım :)
Asıl WLM Pidgin'e alternatif olamaz. WLM kaç protokol destekliyor Allah aşkına? Eti ne budu ne WLM'nin?

Pidgin WLM'ye alternatif olamaz demek doğru bir yaklaşım değil zira Pidgin (ve diğer MSN protokolünü destekleyen uygulamalar) olmaması gereken bir şeyi yapıyor zaten. Olmaması gerekiyor derken yanlış anlaşılmayayım. Olacaksa olsun, ancak bu konuda eksik var, gedik var diye bu uygulamaları eleştirmek pek doğru olmuyor.

Şöyle eleştirilebilir mesela uygulamalar: Linux üzerinde web sunucusu başarımı Windows'unkinden daha kötü. Apache IIS'ye alternatif olamaz ne yazık ki.

Hep beraber güleriz sanırım :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Temmuz 2010 - 21:53:26
WLM yorumlarını görünce ne yazı ki dayanamadım :)
Asıl WLM Pidgin'e alternatif olamaz. WLM kaç protokol destekliyor Allah aşkına? Eti ne budu ne WLM'nin?

Pidgin WLM'ye alternatif olamaz demek doğru bir yaklaşım değil zira Pidgin (ve diğer MSN protokolünü destekleyen uygulamalar) olmaması gereken bir şeyi yapıyor zaten. Olmaması gerekiyor derken yanlış anlaşılmayayım. Olacaksa olsun, ancak bu konuda eksik var, gedik var diye bu uygulamaları eleştirmek pek doğru olmuyor.

Şöyle eleştirilebilir mesela uygulamalar: Linux üzerinde web sunucusu başarımı Windows'unkinden daha kötü. Apache IIS'ye alternatif olamaz ne yazık ki.

Hep beraber güleriz sanırım :)
Olması gereken bu, ama pratikte şu an olamıyor maalesef. Biriyle görüntülü görüşmek için Skype'a geç deyince mırın kırın ediyorlar haliyle. Ülkemizde MSN yerine açık bir protokol kullanılsa tabii ki Pidgin çok çok daha iyi bir program, bu kadar özellik sunmasına rağmen zerre kasma yaratmıyor. En son WLM kurduğumda yanında Flash da kurmuştu, ne alaka diye araştırdığımda çıkan sonuca çok sinirlenmiştim. Reklam göstermek için flash'a ihtiyaç duyuyormuş.

doe

Doğru pidgin WLM'a göre 15-20(tam sayıyı bilmiyorum) protokolü destekliyor. Ancak normal bir kullanıcı olarak ben bunlardan sadece MSN özelliğini kullanıyorum. Fazlasının olması iyi ancak çoğu zaman çoğu kişi için gereksizde. :)

Bu durumda pidgin MSN protokolü alanında WLM'a alternatif olamaz. :) Zaten ankette de linuxta en çok görülmek istenen program WLM.

heartsmagic

@doe, anlatmak istediğimi sanırım anlatamamışım :) Ben Pidgin'e alternatif olamaz derken biraz espri, biraz kinaye yollu cevap vermiştim. Eğer anlık yazışma uygulamaları alanından bahsedeceksek bu espri yollu yaptığım yorum zaten kat kat geçerlidir. WLM Pidgin'in ancak yüzde biri kadar kabiliyetlidir.

Pidgin WLM'ye alternatif olabilir mi? Olamaz elbette. Zaten böyle bir kaygısı da yoktur. Zira olması da gerekmez. Çünkü ortadaki şey kapalı kaynak koda sahip, kendi protokolünü kullanan bir "şirket" uygulamasıdır.

Benim WLM protokolünü sağlayan bir uygulama çıkmamasını isteme gibi bir durumum yok. İsterim tabii, neticede daha çok kullanıcı kayar bu tarafa. Benim meramım bunu şu an yapamayan veya eksik yapan Pidgin gibi bir uygulamanın WLM'ye alternatif olması gerekliliğinin söylenmesinedir. Diğer programların esamesinin okunmamasının nedeni de ortada aslında :)

Demek istediğim şu, alternatif olmalı diyorsak, cidden güzel bir alternatif arıyorsak WLM yanlış kıstas. Sadece Windows hedefli yazılan bir protokol ve o protokolü destekleyen bir uygulama bizim tarafta elbette eksik gedik çalışacaktır. Wine için zaman zama gelen eleştiriler de buna benziyor.

Bu yüzden kinaye yollu olayı Apache IIS farkına sürdüm. Bakınız ikisi de aynı amaca hizmet veriyor. Gün gibi ortada olan PHP gibi bir dili yorumlamaya (tabii başkaları da olabilir). Peki hangisi daha başarılı?

Yine farklı bir uygulama öbeği düşünelim. Internet Explorer - Firefox. İkisi de aynı amaca hizmet ediyor değil mi? Daha doğrusu etmeli. Sizce kim kimse alternatif olabilir :)

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eribol

@heartsmagic, kaç gündür aklımda sormayı düşünüyorum
Alıntı YapŞöyle eleştirilebilir mesela uygulamalar: Linux üzerinde web sunucusu başarımı Windows'unkinden daha kötü. Apache IIS'ye alternatif olamaz ne yazık ki.
Bu açıklama sadece bir örnek olması açısından mı yoksa gerçekten öyle mi düşünüyorsun? Hani ben kıyaslama yapamam ama sen böyle düşünüyorsan kaç yılllık düşüncelerim biraz dağılacak :)

ufuk_k

Tek başına Photoshop'un bile Linux portunun olması bir çok şeyi değiştirebilirdi bence. CMYK renk desteğinin uygulamalarda artması ve Photoshop'un portu en azından belirli bir kitleyi çekmeye yarardı. Çünkü bakın çoğu WLM benzeri uygulama ya da Windows'ta kolaylıkla yapılan işler Mac'te sorun çıkarıyor. Buna rağmen hızlı olması ve belirttiğim grafik uygulamalarının desteginin tam olması Mac'i en azından grafik alaninda kullanışlı yapıyor. Bence Linux dağıtımları günlük uygulamalardaki program zenginligiyle, stabil olmasıyla ve hızıyla bir de Photoshop gibi olmazsa olmaz programlar port edilince çok daha cezbedici olabilir.
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."

heartsmagic

@eribol, hep beraber güleriz demiştim :)
@ufuk_k'nın dediği gibi bazı uygulamaların kendisinin geçmesi gerekiyor bu tarafa. Böylece hem bu kadar zahmetten kurtulur insanlar (Wine gibi) hem de yaygınlık artar. Gerçi Gimp gibi muadillerin mutlaka ama mutlaka gelişmesini sürdürmesi lazım. Bu gibi bir konuda açık kaynak ola uygulamaların olması olmazsa olmazlardandır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

onbilx

Aimp2 yi kullanmayı çok isterim. Çok sevdiğim bir programdı kendisi.

enes

Listedeki programların alternatifleri mevcut hep linuxta. Gayet de başarılılar. Ama Gom Player'ı görmeyi isterdim, güzel bir media oynatıcı.
Özgür kalabildiğimiz sürece...

BELLEROPHONTES

Alıntı yapılan: willy - 31 Ağustos 2010 - 10:51:48
Listedeki programların alternatifleri mevcut hep linuxta. Gayet de başarılılar. Ama Gom Player'ı görmeyi isterdim, güzel bir media oynatıcı.

Evet evet evet

Şu wine bu işi bi halletsin ya :(
Yeniden sevdalandım bir yazılıma, bağlandım doyasıya... :D :D :D

Usa_Rap

Windows Live Messenger (ki imkansız bence :D)
Winamp
Gom Player

bunları görmek isterdim.

canosayan

windows live messengerin bu kadar çeken özelliği ne? görüntülü sohbet mi?
bir de ben mi o özelliği hiç kullanmıyorum, yoksa olmayan istendiğinden mi anlamıyorum. 10 wlm bir pidgin etmiyor benim gözümde. pidgin ile 4 hesap çalıştırıyorum. 2 si msn ağı biri irc biri jabber. live messengerin'in ikincisini açmak için bile ek program kurmak gerekirdi. oda tüm ağırlığıyla gelir sistemi sömürürdü.
Chmod bizim işimiz.

enes

Zaten görüntülü sohbet isteyen amsn kullanabilir. Bence wlm den çok daha iyi özellikleri bakımından. Birden fazla hesabı kullanmak için de pidgin dediğin gibi her ihtiyacı karşılıyor.
Alıntı yapılan: canosayan - 31 Ağustos 2010 - 11:26:12
windows live messengerin bu kadar çeken özelliği ne? görüntülü sohbet mi?
bir de ben mi o özelliği hiç kullanmıyorum, yoksa olmayan istendiğinden mi anlamıyorum. 10 wlm bir pidgin etmiyor benim gözümde. pidgin ile 4 hesap çalıştırıyorum. 2 si msn ağı biri irc biri jabber. live messengerin'in ikincisini açmak için bile ek program kurmak gerekirdi. oda tüm ağırlığıyla gelir sistemi sömürürdü.
Özgür kalabildiğimiz sürece...

plymouth

This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

sudusleri

Calc dosyasını sql import dosyasına çeviren bir program istiyorum... acilen hem de :(
Düşten yumak oldun... alıp gittin günahları...

kaansef

En çok ama en çok görmek istediim winamp ve winrar.Winamp'ın o bento temasına hayranım.Bide winampın pluginleri süper.
# 28065

kalkan1973

Benim en çok ihtiyaç duyduğum bazı flash uygulamalarla Microsoft Porotokol Server uygulamaları. Her ne kadar kısmi karşılıkları olsa da bazı kullandığım sitelerdeki flash uygulamaları ve protokol server kullanan yayın akışlarını sağlıklı alamıyorum.
Evde İşte her yerde Linux

Usa_Rap

populer oyunlarıda görmek isterdim. mesela fifa 2011 çıkıcak önümüzdeki ay eylülde ya da pes 2011 falan, nasıl ki urban terror ün linux ta çalışan sürümü var bunlarında linuxta çalışan sürümlerinin olmasını isterdim ve işte o zaman süper olurdu 8) windows live messenger linuxta bence 100 yıl geçse gene olmaz çünkü microsoft ne olursa olsun linuxa destekte bulunmuyacak bence, fakat skype gibi THE BEST video+konferans programı varken pekte umrumda değil live messenger olmaması açıkcası ;)

kaansef

Aslında direk wine geliştirilse bunlara gerek kalmaz.Bu programlarla tek tek uğraşıcaklarına wine'yi ayarlasınlar.
# 28065

akelek

Alıntı yapılan: barışubuntu - 13 Temmuz 2010 - 23:01:25
görüntülü sohbet edeceğim zaman Amsn kullanıyorum. Eğer bir problem olursa meebo.com adresine gidip oradan sohbet ediyorum. Kullanışlı... Yani görüntüden çok işlevselliğine önem veriyorum. Bence siz de bu şekilde yapın. En azından "WLM for Linux" diye bir şey olana kadar :)

amsn de görüntülü konuşma yapmaya çalışınca sadece karşı tarafın kamerası açılıyordu. Benim kamera benim ekranda beni gösteriyordu ama karşıya görüntü gitmiyordu. Ses transferi hiç mümkün olmadı. sizde nasıldı ?

alquirel

Bir zaman aMSN üzerinden görüntülü görüşme yapılabiliyordu ama daha sonra MS tarafından engellendi.

Şuan linuxta en rahat ve kafa ağrıtmayan görüntülü görüşme yöntemi Skype. Sağolsunlar onun da linux sürümü var :)

@sudusleri,

Calc'den veritabanına veri aktarmak için dosyayı CSV veya XLS olarak kaydedebilirsiniz. Eğer phpmyadmin kullanıyorsanız bu ikisi fazlasıyla yeterli olur. MySQL Server üzerinden uçbirimde bu iki dosya türünden aktarma yapılıyor mu bilmiyorum açıkçası.
İletinizden sonra dosya dönüştürücü uygulama araması yaptım, sadece Windows altında çalışan ücretli uygulamalar buldum. Muadili olarak bi açık kaynak dönüştürücü süper giderdi piyasaya tabii ki ;)