Başlatıcı Simgelerinin Açık Programlar en üstte olacak şekilde sıralanması

Başlatan gnukarabatak, 14 Mart 2014 - 00:54:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gnukarabatak

ubuntu-tr.net , wiki belgeleri ve google aramaları ile bir sonuç alamadım. Belki gözümden kaçmışsa kusuruma bakmayın. O yüzden sormak istiyorum; Başlatıcıda çalıştırdığım programların simgeleri bazen alt sıralarda kalıyor. İstiyorumki açık belge varsa LibreOffice-Writer en üstlerde, aynı şekilde belge görüntüleyicide bir belge(pdf) açıksa o da aşağılardan en yukarılara Writer'ın altına yada üstüne otomatik ve dinamik olarak göz önünde olsun istiyorum. Kısacası çalışır durumdaki programlara göre dinamik simge sıralı bir başlatıcıya sahip olma veya ayarlama şansım varmı? Umarım karıştırmadan anlatabilmişimdir.
Linux kullanmak bir farklılık, linux'te kod yazmak ise ayrıcalıktır.

krwlng

Bu konu ile ilgili bir kaç soru olmuş yabancı forumlarda ve Ask.Ubuntu sitesinde, fakat sorulara ya yanıt gelmemiş ya da olmaz el ile düzenlemeniz gerekiyor cevabı gelmiş, işin açığı benim de aklıma pek bir fikir gelmiyor bu konu ile ilgili, farklı bir alternatif sunacak arkadaşlar olabilir belki.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

gnukarabatak

Cevabınız için teşekkür ederim. Şahsi kanaatim şayet bu özellik yoksa yeni sürüm yada revizyonlarda yapılırsa çok güzel bir özellik olur. Çünkü simgeler büyük vaziyette çalıştığımızda hangi programın açık belgesi var görmek sıkıntı veriyor.  Olmazsa olmaz birşey değil ama, olursa bildiğim kadarıyla windowsta bile yok bu özellik. Eğer yoksa bu özelliğin geliştirici ekipçe eklenmesinin ubuntu geliştirici ekibe teklif edilmesini istirham ediyorum.

if

@gnukarabatak, bu talebinizi bir hata kaydı açarak dile getirebilirsiniz.

meda

Unity biraz daha evrim geçirince böyle bir özellik eklenebilir.Aslında böyle bir özellik bazı başlatıcılarda vardı.Esasen bu özellik güzelde olur.Unity başlatıcı simge boyutlarıını 32'den daha küçültülememesi benim için olumsuzluktu.14.04 sürümü ile bu sorunu çözmüşler.Ümidimiz 14.04 :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

gnukarabatak

Sayın @if; hata kaydı açmakla ilgili forum içerisinde aradım, fakat özel bir alan bulamadım. Şu anda açmış olduğumuz bu konu başlığı bir hata kaydı niteliğinde değilmi zaten? Başka bir doğru şekli varsa lütfen beni yönlendiriniz. Zira arama yaptığımda özel bir kurala yada yönteme rastlamadım. Genelde gördüklerim konu başlığının altında yazıldıkları. Başlatıcıyla ilgili aslında bir iki hata daha var. Diğeride genel kabuk ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Sözü geçmişken onlarıda yazayım :
1- ) Belge görüntüleyiciyle tam ekran(F11) yaptığımda,daha sonra tekrar f11 ile eski haline dönemeye çalıştığımda başlatıcı gözükmüyor. Anlamadığım şey, bu nadiren oluyor. Başlatıcıyı görebilmem için belge görüntüleyiciyi kapatmam gerekiyor.
2-) Otomatik Gizleme seçildiğinde başlatıcıyı yerinden çıkarabilmem için fareyi masanın son soluna kadar dayasam bile yerinden çıkmıyor :) Sağa,sola, aşağı,yukarı birkaç akrobatik hareketten sonra yerinden çıkarabiliyoruz. Bu yüzden gizlemeyi pasifleşitirdim.
3-) Chromium gezgininde indirdiğim dosyayı klasörde göster dediğimde indirilenler klasörü açılıyor. Fakat klasörün açıldığını ben göremiyorum. Daha doğrusu açılan klasör penceresi aktif olmuyor, arkada kalıyor. Şu an hatırladığım kadarıyla bu diğer pencerelerde yaşanabiliyor.

if

@gnukarabacak, forumda özel bir anlatım bulunmuyor fakat benim kimi üyelere anlattığım iletiler var. Hata kayıtları Launchpad'e açılıyor. Oraya gitmeden buradan[1] da istediğiniz özelliği dile getirebilirsiniz.

Bu saydıklarınızı bildirebilirsiniz tabi, bu[2] belgeyi izleyerek.

[1] http://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-devel-discuss
[2] https://help.ubuntu.com/comunity/ReportingBugs