Giriş ekranına ulaşamıyorum

Başlatan neynefes, 10 Mart 2014 - 17:23:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

neynefes

Ubuntu 13.10 kullanıyorum. Ubuntu logosunun altında noktalar doluyor sonra siyah ekran geliyor ve orada kalıyor. Forumda ve internette aradım denilenleri uyguladım olmadı. En son sistemi tekrar kurdum fakat yine aynı şey başıma geldi. Yardımcı olabilir misiniz gerçekten bıktım artık arayıp sonuca ulaşamamaktan.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Mart 2014 - 00:11:15

Konuyu yanlış yere mi açtım?

Sorunumun çözümü yok mu?

heartsmagic

Konu yanlış yerde değil, sadece biraz sabır gerekiyor.

Şimdiye kadar hiç masaüstüne ulaşamadın mı?  Yoksa sorun sonradan mı oluştu? Bu bir dizüstü mü, eğer öyleyse marka ve modeli nedir?
Grub yani Ubuntu'yu seçtiğin ekranda e tuşuna bas ve çekirdek satırına gel. Sonuna doğru quiet ve splash göreceksin. Bu iki ifadeyi sil ve ctrl+x ile sistemi açmaya çalış. Takıltığı yerde hata görüyorsan buraya aktar lütfen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hasansemih91

aynı sıkıntı bendede oluştu.2 gün önce ubuntu kurmaya linuxa adım atmaya karar verdm.Fakat ekran kartı yüklemeye çalşmak kafayı yemekle eşdeğer :) 2 günde 5 kez linuxu baştan kurdum.Bu siyah ekrandan geri dönüş yokmudur veya bir önlem alma şansımız.Bilen arkadaşlar bi el atında bidaha siyah ekrana gitmeyek:)
:)

heartsmagic

@hasansemih91, grafik kartınla ilgili hiçbir bilgi bilmeden yardımcı olabilir miyiz?
Bu başlığı kullanma, grafik kartının markası neyse donanım bölümünde yeni bir konu aç ve şu başlıktaki çıktıları ekle: ekrankomut

neynefes

Teşekkür ederim hocam ilginiz için.. Grub ekranına ulaşıyorum sistem açılıp çalışıyor fakat siyah bir ekran var. Kurduğum sırada ve sonrasinda uzun süre kararlı olarak kullandım. Msi Ge60 dizüstü kullaniyorum. Şu anda dışarıdayım sonucu deneyince size bildiririm..

if

Alıntı yapılan: neynefes - 14 Mart 2014 - 20:49:25
Kurduğum sırada ve sonrasinda uzun süre kararlı olarak kullandım. Msi Ge60 dizüstü kullaniyorum.

Artık siyah ekranda kalma gibi bir sıkıntı yok mu yani?

neynefes

Hala devam ediyor hocam. Sizlerden cevap bekledim. İlk kurduğum zaman olmadı sonrasında oldu.

neynefes

heartsmagic.   Tavsiyenizi denedim. Yeniden başlatilirken iki satırda fail yazısi gözüküyor, biri lightdm diğerini okuyamadım.

neynefes

neynefes

System login de fail uyarısı var

if

Çekirdek önyükleme seçeneklerinden nomodeset kullanınca masaüstüne düşebiliyor musunuz?

Bu arada @neynefes, Tapatalk kullanarak mı foruma bağlanıyorsunuz?

heartsmagic

Sorun durduk yere mi oldu? Bir şekilde X çalışmıyor gibi geliyor bana. Grafik kartın nedir, sürücüleri falan kurulu muydu?

gnukarabatak

Aynı sıkıntıyı gömülü nvidia ekran kartı olan dizüstü bilgisayarla bende yaşamıştım. Açılış Grub ekranında @if' in dediği gibi "nomodeset" işaretli bir şekilde (F6 ile aç enter ile işaretle) kurulumu yaparsan ubuntunun kurulumu tamamladığını görebilirsin, şayet başka bir durum yoksa. Sonrasında ubuntu zaten en uyguna yakın bir grafik kartı sürücüsüyle devam ediyor ve açıyor sistemi. Sonrasında ekran kartını güncelleyebilirsin. Yakın zamanda ekran kartından böyle bir durum yaşadığım için arızanın ekran kartı sürücüsünden kaynaklandığına hükmettim. Umarım yanlış yol göstermemişizdir.
Linux kullanmak bir farklılık, linux'te kod yazmak ise ayrıcalıktır.

neynefes

Nomodeset ile low grafic format hatası alıyorum açılmıyor yine. Steam kurulumundan sonra oldu siyah ekran hatası. Nvidia gtx660 grafik kartı kullanıyorum. Bumbleebe (ismini yanlış yazmış olabilirim) kurulumu yaptım. Sorunsuz çalışıyordu.

neynefes

Evet hocam tapatalk kullanıyorum

if

@neynefes, art arda ileti atmazsanız memnun olurum. Stream'ı kurulumu nasıl buna yol açar bir fikrim yok. Hangi kaynaktan kurdunuz Stream'i?  /etc/bumblebee/bumblebee.conf içeriği burda[1] olduğu gibi mi?

[1] http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=41898.0

neynefes

telefondan yazmak zor oluyor kusura bakmayın. Denildiği gibi sorunsuz kurdum bumleebe yi. Steam'i kendi sitesinden indirip yazılım merkezinden kurulum yaptım.

if

@neysefes, Steam'i kaldıralım o zaman. Kurtarma kipinden[1] root'u seçip apt-get purge steam komutuyla kaldırın. Böyle bir paketin olmadığını söylerse çıktı dpkg -l | grep steam komutuyla paketin adını öğrenin ve onu yazın komuta.

[1] http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu%27da_sistem_kurtarma

neynefes

Paket adını öğrenip yazdığımda "kilitleme dosyası var/lib/dpkg/lock salt okunur olduğu için kilitleme kullanılmıyor" diyor. Maalesef  olmadı.

if

@neynefes, mount -o rw,remount / komutunu verdiniz değil mi? Verdiyseniz rm /var/lib/dpkg/lock komutu ardından tekrar deneyin.

neynefes

Son iki komutuda verip denedim steam'i kaldırmayı yine kilitleme yazısı çıktı.

Edit: Tekrar denedim steam'i kaldırmayı başardım fakat masaüstüne ulaşamıyorum hala.

if

@neynefes, siyah ekrandayken ctrl+alt+f2 ile sizden kullanıcı adınızı girmenizi isteyen bir yazı geliyor mu? Geliyorsa kullanıcı adını girip şifrenizi yazın. Sonra sudo apt-get install linux-headers-generic paketini kurun. Kurulumdan sonra yeniden başlatın. Yine siyah ekranda kalırsanız sudo apt-get install pastebinit
dpkg -l | egrep "nvidia|nouve|primus|bumble" | pastebinit
cat /etc/bumblebee/bumblebee.conf | pastebinit
komutlarını yürütün. Bunlar site adres verecektir onları buraya geçin.

neynefes

İnternete bağlanamıyorum dolayısıyla paketler yüklenemiyor.

if

En azından dpkg -l | grep linux-headers-generic paketinin yüklü olup olmadığına bakın.

neynefes