[Çözüldü]Görünüm Tercihleri'nde custom seçeneği yok

Başlatan caadas, 23 Ekim 2008 - 04:55:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

caadas

Görsel efektlere girdiğimde sadece şunlar var:
Hiçbiri
Normal
Ekstra

Kullanıcı tanımlı ayarlar seçeneği niçin bende yok?
Ubuntu 8.04 kullanıyorum.

heartsmagic

fusion-icon porgramını kurup, kullanmayı deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erginemr

Ubuntu Hardy'de Custom (özel) görsel efektler seçeneğini kaldırmışlar. Onun yerine ccsm programını kurup:
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
"Menü >> Sistem >> Tercihler >> Advanced Desktop Effects Settings" yoluyla detaylı Compiz ayarlarını yapabilirsiniz.

heartsmagic

Elbette benim önerim compizconfig-settings-manager yüklü olmadan bir şey ifade etmeyecektir :)
Teşekkürler @erginemr.

caadas

Eksik yazdığımdan ötürü yanlış anlaşılma olmuş galiba. Özür dilerim. Ben detaylı ayaralara erişebiliyorum. Ama bu custom seçeneği olmadığından yaptığım ayarlar korunmuyor. Bu yüzden neden yok diye sormuştum.

Fusion icon olması lazım. Çalıştırınca tray alanında simgesi çıkan bir program var. Bundan bahsediyorsak tamamdır. Ayrıca konsola ccsm yazarak compize ait pek çok ayara ulaşabiliyorum. Ama buradan ayarları değiştirdiğim zaman Görsel Efektler'deki seçenekler tıklanmamış hale geliyor. Yani aslında custom olmuş oluyor. Ben bu ayarları nasıl koruyabilirim başka türlü? Yanlışlıkla hiçbiri, normal, ekstra'dan birine bassam yaptığım ayarlar kaybolacak. Compiz Fusion ayarlarında dışarıya aktar seçeneğiyle bir yedek aldım ama bunu tekrar içe aktar yaparak çalıştırabilir miyiz bilmiyorum. Eğer mümkünse bu yedek dosyasını çift tıklamayla aktive etmek istiyorum. Tabi dediğim custom düğmesini çıkartma şansımız yoksa.

heartsmagic

Eğer dışarı aktarılıyorsa, içeri de aktarılabilir sanırım.

Senin kullandığın zaten dediğin gibi custom oluyor, yani sana özel. Benim bildiğim orada custom yazması lazım ancak yazmıyorsa ufak bir problem var demektir. Sen de az dikkat ederek diğer ayarlara tıklamamaya gayret et.

atomkarinca

sudo apt-get install simple-ccsm

seçeneği sanırım sorununuzu çözecektir. Bu komuttan sonra "Custom" seçeneğini CompizConfig Settings Manager'da görebiliyor olmanız lazım.

caadas

munirekinci

Problemi nasıl çözdüğünüzü de anlatırsanız ileride aynı sorun ile karşılaşanlara faydası dokunacaktır. :)

caadas

atomkarinca'nın verdiği kodu girdim, oldu. Başka hiç bir şey yapmadım. Yani:
sudo apt-get install simple-ccsm
Bu kodu yazdıktan sonra görsel efektler kısmında kullanıcı tanmımlı ayarlara izin veren seçenek geldi.