mühendis öğrenciler için ubuntu

Başlatan emrebs, 04 Mart 2014 - 14:50:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrebs

Merhaba arkadaşlar, makine mühendisi öğrencisiyim. Bir hocamın tavsiyesi üzerine linux kullanmaya başladım, birkaç gün oldu. Sorum şu: gündelik hayatta bilgisayarla pek işi olmayan, sadece c programlama dili, autocad, abaqus ( finite elements method programı ) gibi teknik programlar kullanan birisi için ubuntu neden gereklidir windowstan bu konulardaki ayrıcalığı nedir ve şirketler arasında kullanilabilirliği geniş midir linux un? Bu konularda yardımcı olabilecek varsa sevinirim, çünkü bu işletim sistemi neden kurduğumu anlamak istiyorum :)

sipazilla

Neden linux? diye arama yaptığında birçok makaleye ve görüşe ulaşabilirsin.
Alıntı YapMühendislerin ayakları doğayı yokluyordu, onunla daha çetin bir savaşa hazırlanıyorlardı. A. Ağaoğlu
Windowsta bir programla sorun yaşadığınızda kaldırıp yeniden kurarsınız, olmazsa çeşitli bakım onarım programlarıyla sisteminizi onarıp yeniden kurarsınız, yine olmazsa sistemi yeniden kurarsınız, yine olmazsa başka program denersiniz.
Linuxda ise durum farklıdır terminalden ve loglardan problemi tespit etmeye çalşır ve aynı sorunu yaşayan diğer kullanıcılarla iletişime geçip bir şekilde programı çalıştırmaya uğraşırsınız. Bu süreçte bilgi birikimi edinirsiniz. Örnek olması açısından forumda skype diye arama yapın.
Özellikle sizin alanınız açışından raspberry pi ve beaglebone da neden cevabını verebilir sanırım.

heartsmagic

@emrebs, bize de aynen size olduğu gibi hocalarımız önermişti Linux'u üniversitede. "Şu bu hesaplamayı yapın ancak Linux bulun kurun, yoksa Windows'ta üç gün sürer o hesaplamalar" demişti danışmanım :) Çamur atmaya gerek yok esasında, ilk sırada Linux'un hesaplama gücü gelebilir bu taraftaki üstünlük adına.

http://en.wikipedia.org/wiki/TOP500#Number_of_systems

Alıntı YapOperating system family
Linux – 482
Unix – 11
Mixed – 4
Windows – 2
BSD-based – 1

Hatta:
http://www.top500.org/statistics/details/osfam/1

Yeter ki üzerinde çalışacağın uygulamanın bu tarafta desteği olsun.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.