avermedia bt878 problemi

Başlatan caadas, 22 Ekim 2008 - 18:56:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

caadas

Sorunları sıralayım:
- Kdetv ile yalnızca görüntü alabiliyorum. O da binbir takla atarak. Diğer TV programlarından hiç sonuç alamadım.
- TVtime kurdum, hiç açılmıyor bile. Konsoldan çalıştırdığımda YUY2 destekli kart lazım gibi birşeyler yazmıştı. İsterseniz tam metni kopyalarayak yazarım.
- Tüm TV programları çalışırken nedense ekran kapkara oluyor. ctrl+alt+F1 (veya F2,F3,F4,F5,F6) yaptıktan sonra ctrl+alt+F7 yaparak normal masaüstünü görebiliyorum.
- Hem radyoda, hem de TV'de ses alamadım.
- Sağdan soldan bulduğum tavsiyelerle konsola kod gire gire iyice bozmuş olmamdan korkuyorum. Bu girilen kodları sıfırlamak için ne yazmak lazım?

Bilgiler:
TV kartım Avermedia TV Studio (bt878, analog). Kartın arkasından ses kartının line hattına ara kablo ile bağlı. Windows altında tamamen sorunsuz çalışıyor.
Ubuntu'da henüz çok yeniyim. 8.04 kullanıyorum. Compiz fusion kurulu. Ati 9600xt (AGP) ekran kartım var.
Ubuntu'da nasıl yapılıyor bilmiyorum ama uzak masaüstü desteğine açığım.
MSN: caadas@hotmail.com

Felâsife

KRado kurulu mu? değilse kurun ve ses alamıyorsanız, ayarlarından V4LRadio bölümünden, Radio Device: bölümün de /dev/radio0 gibi bir şey yazar ses çıkmıyorsa sonda ki rakamı 1 veya 0 değiştirerek deneyin, ses çıkmaması genel de orayla alakalı oluyor,

KdeTv de şu an ben de kurulu değil ama bu ses olayı Video ayar kısmın da seçeneklerin birin de "Mute" var ondaki tik'i kaldırın.
KdeTv yi bir daha başlatın. :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

caadas

Kradio kurulu. Dün sabaha kadar uğraştığım halde ses alamamıştım. Şimdi sizin yanıtınızdan sonra bir kez daha Ubuntu'ya geçeyim dedim, Kradio açılır açılmaz sorunsuz çalışmaya başladı. :)

Aynı şekilde Kdetv'de de ses var ama görüntü yok.

Felâsife

Şimdi de ses var görüntü mü yok? :)

V4L eklentisinin görüntü ayarlarıyla ynamayı denedini mi?
Hata da öyle diyorya :)

caadas

Evet sürekli orayı kurcalıyorum zaten. Dün de böyle hata veriyordu orda gösterdiği V4L ayarlarını değiştirince görüntü geliyordu. Bu sefer olmuyor.

Felâsife

Görüntü olayını bilemeyeceğim, galiba sizi de yalnız bırakacağım ayarlarla ama kullanan arkadaşlar vardı forum da cevap gelir elbet. :)

caadas

Beklemedeyim, teşekkürler.

caadas

Arkadaşlar yeni bir gelişme var. Uğraşa uğraşa bişeyler yaptım. Şimdiki sorun nedir acaba? Eskiden Video4Linux2 seçtiğimde video görüntüsü alınamıyor yazıyordu şu anki durum aşağıdaki gibi.

Bu arada TV programlarını çalıştırdığımda ekranın kararması bana birşeylerin ters gittiğini gösteriyor gibi geldi ama yorumu size bırakayım. Ekran kartı sürücüsü veya compiz fusion'un bu işte parmağı var mı?