[ÇÖZÜLDÜ] Büyük bir programı cx_freeze ile çalıştırılabilir yapma

Başlatan berkayaslan, 01 Mart 2014 - 16:22:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berkayaslan

İyi günler;

Bi' süredir Python dili ile programlama üzerine çalışıyorum.  Neyse ki ortaya bir şeyler çıktı.  Artık son düzenlemeleri yaymayı düşünüyorum.  Ancak ne var ki cxfreeze modülünde sorun yaşıyorum. Bildiğiniz gibi cx_freeze'ye verdiğiniz kodlar kontrol ediliyor import ettiğimiz modülün pyc dosyası çalıştırılabilir dosyaya konuluyor.  Ancak bunu tkinter ya da os ya da sys v.b modüllere yapıyor.

Örneğin programımda bir butona tıkladığımda program hakkında yeni bir pencere açılmasını istiyorum.  Karışık olmaması için bu pencereyi başka bir ". py"  uzantılı pencerede fonksiyon olarak tanımlayım.  Ana kodlarımda içe aktarıyorum(import).  Ama cxfreeze bu import ettiğim dosyayı almıyor.  Doğal olarak program çalışmıyor ya da kötü çalışıyor.  Aynı şey veritabanı içinde mevcut..

Bu sorunu nasıl aşabilirim.  Cxfreeze modülüne 'şu dosyalarada bi'  el at sana zahmet'  komutunu nasıl verebilirim. .?

Bu arada şu an pişmanlık yaşasamda programda hiç sınıflı yapı kullanmadım sorun bu olmaz değil mii?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Mart 2014 - 19:35:16

Şu an fark ettim sorum bundan kaynaklı değil.   Deneme olarak yaptığımda program açıldı ve tüm kodları biraraya topladığımda yine açmadı..   E program python yorumlayıcısı ile süper çalışıyor ama cxfreeze ile komut satırı açılıp hemen kapanıyor..  Sorun ne olabilir?
İf you wanna be the best, You must SMURF something. :)

if

@berkayaslan, bir hata alıyor musunuz? Ya da hatayı yakalama imkânınız var mı?

berkayaslan

Cxfreeze. Oluştururken hata yok.  Python yorumlayıcısı ilede yok.  Builddeki exe olan dosyaya bastığım anda komut satırı açılp 4-5 satır civarı bir şey yazıp kapanıyor.  Çok hızlı olduğundan okumak zor..

berkayaslan

Evet bayağı uğraştım ve hatayı okudum

name quit is noy defined

Ama python yorumlayıcısı bunu sorun etmiyor.

berkayaslan

Tamam quit fonksiyonlarını değiştirdim.  Yardımınız sağolun bir şey daha soracağım aslında ama yeni başlık açayım ben bu farklı soruları aynı başlık altında soranlardan çok çektim :)

if

berkayaslan

Evet evet..  Çözüldü koymamışım özür dilerim