Android uygulamalarını Linux'a nasıl taşırız?

Başlatan yavuz21, 23 Şubat 2014 - 22:17:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yavuz21

Merhaba arkadaşlar

Geçen günlerde haber ağlarında dolanan windowsun android uygulamalarinı çalıştıracağı konusu kafama takıldı android linux tabanlı olduğundan bu işi biz daha rahat yapabiliriz ama nereden başlamak lazım pek fikrim yok bilgisini paylaşmak isteyen olursa yardimlarınızı bekliyorum.

heartsmagic

Windows nasıl bir sistem düşünüyormuş bunun için?

İngilizce ile sorunun yoksa Google çok sonuç döndürür istediğin mesele için. Fakat kaçı tamamlandı, kaçı olgunlaştı bilmiyorum projelerin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

plazma

O windowsta çalıştıracağı dediğin şuanda çalıştırılabiliyor ama emulator ile eğer buysa dediğin büyük ihtimall MS kendisi bir emulator entegre edicektir sistemin içine, mesela :

http://beta.appinventor.mit.edu/learn/setup/setupwindows.html bir incele ama daha beta aşamasında

gerci hocam linux forumlarında win linki paylaşıyoruz ne kadar doğru bilemem ama yönetici arkadaşlar uygun değil ise zaten uyarırlarve  kaldırılır.

buda linux versiyonu :

http://www.cnx-software.com/2013/03/01/how-to-run-android-apps-in-linux-with-androvm/

FireSwords

Android uygulamaları Android için Java ile yazılır. Android'de uygulamalar Dalvik makinesi üzerinden çalışır, bu yüzden bu durumun linux ile pek alakası yok. Hatta linux çekirdeğinin bayağı bir değiştirilmiş halini kullanır Android. Uygulamaları çalıştırmak için ise Androidx86 kullanabilirsin. Birde Linux için emülatör vardı ama kullanmadım.

Keşke Android uygulamaları normal yoldan çalışsa Dalvik sanal makinesinden çalışması yüzden Android diğer mobil işletim sistemlerine göre yavaş. Gerçi Android 4.4 ile Android Runtime isimli yeni bir sanal makine eklendi denedim gözle görülür bir hız farkı var ama henüz deneysel.

yavuz21

Hocam peki dalvik sisteme entegre edilemez mi. Yada hem android hem linux uygulamalar inı ortak calısıracak bi kernel yazılamaz mı?

heartsmagic

@plazma, içerik yasal olduğu sürece kötü gözle bakılmaz burada Windows tarafından bir şey paylaşılmasına.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

FireSwords

Farkında varmışsındır her uygulama her Android sürümünde çalışmaz. Her Android sürümünün kendi kütüphaneleri vardır her sürümde yeni kütüphaneler eklenir. Bütün kütüphaneler Android API'yi oluşturur ki bu sistemin neredeyse bütün temel öğelerini içerir. Android 4.4 için yazılmış bir uygulama 2.3'te çalışmaz ama 2.3 için yazılmış uygulamalar 4.4'te çalışır. Bütün bunları sisteme entegre etmek çok zordur imkansız demeyelim. Zaten bunu hazır sunan Emülatörler var. Android x86 adında bir Android portu var.

yavuz21

Anliyorum hocam yani imkansiz değil ama bi çeyrek linus torvalds olmak lazim kafadar bi Geek grubu olmak lazim düşündüğüm kadar basit bir iş değil. Emulatörler var ama onlar performans konusunda çok zayıflar.

pars bilisim

Benim sormak istediğim bir konuda önerbeileceğiniz emilator var mı? Windows tarafında baya gelişmeler var canım sıkılıyor açıkcası "BlueStacks"adlı ücretsiz uygulama var Windows üzerinde denedim baya başarılıydı.Bizim tarafta neticelenmiş çalışma var mı?

Inspectator

genymotion var hocam.onu kullanabilirsiniz..Forumda konusu da var diye hatırlıyorum
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,
Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

pars bilisim

Hocam ilk android telefonumu aldım ama Linux tarafında resmen hayal kırıklığına uğradım.Uygulamaların çalışmayacağını biliyordum ama bir PC MANAGER bile yok linux dağıtımlarında..Linux kernel kullanıp nasıl bu kadar uç kutuptur Android ile dağıtımlar aklım almıyor.Windows'ta envayi çeşit manager varken üstelik

plazma

Alıntı yapılan: pars bilisim - 03 Temmuz 2014 - 16:24:30
Hocam ilk android telefonumu aldım ama Linux tarafında resmen hayal kırıklığına uğradım.Uygulamaların çalışmayacağını biliyordum ama bir PC MANAGER bile yok linux dağıtımlarında..Linux kernel kullanıp nasıl bu kadar uç kutuptur Android ile dağıtımlar aklım almıyor.Windows'ta envayi çeşit manager varken üstelik

O aslında birazda üreticilerle alakalı bir durum, samsung kies i microsoft mu yapıyor mesela tabikide hayır samsung electronics kendisi yapıyor. Aldığınız telefon marka modeli nedir ?

ekremsenturk

Şimdiye kadar Android denemedim, kullanmadım. Ancak synaptic'ten "Androit" veya "Samsung" yazılıp, aratınca, bir sürü şey çıkıyor.