Ubuntu Klavye Sorunu

Başlatan hasanates, 21 Şubat 2014 - 10:02:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasanates

Merhaba arkadaşlar henüz yeni yeni ubuntu kullanmaya başladım fakat bir kaç sorunla karşılaştım ubuntu ile çalışırken klavye kısayolları nı değiştiremiyorum bu zamana kadar Windows kullandığım için elim alışmış mesala numlock u aktif edince çalışmıyor ,uzak masaüstü ile terminal serverda çalışıyorum explorer da kullandığım proğramlar var muhasebe için pratik çalışmam gerekiyor ctrl+e  yapınca çalışmıyor bunun gibi daha bir çok buda çalışma performansımı düşürüyor kısacası klavye kısayollarını Windows daki  gibi standart hale nasıl getirebilirim yardımcı olurmusunuz

grayloop

@hasanates
Seçkede klavyeyi bulun, klavye ayarlarında özel kısayollar var. Oradan deneyin.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

hasanates

Ben bütün kısayolların standart olmasını istiyorum bunun daha kısa bir yöntemi varmı buradan çok karışık

guopx

@hasanates
Windows ve ubuntu masaüstü farklı ortamlar ve kalıplaşmış kısayollar dışında (ctrl+v vb gibi...) diğer kısayollar aynı olmayabilir ya da başka kombinasyonlar olabilir.
Kalıp olarak birebir aynı kısayolları ayarlamanın tek bir yolu yok bildiğim kadarı ile. @gridongu'nün dediği kısayollar penceresinden tek tek kullandıklarınızı ayarlayabilirsiniz. Zamanla oturacaktır.
Yalnız numlock'un çalışmaması normal değil, basınca klavyede numlock ışığı yanıp sönüyor mu? tuşlar mı aktif olmuyor?
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

hasanates

Numlock un ışığı yanıyor evet ,Numlock a basınca değilde basmadan klavye aktif oluyor yani Windows a göre tam tersi kısayollar yapılmış,Explorer da çalışdıgım bir proğramın mesala alt+e basınca yeni satır açması gerekiyor ama ubuntu da Alt Gr+e kombinasyonu yapınca çalışıyor kısayollar çoğu böyle aktif ama hangi tuş kombinasyonları olduğu muamma buda performansımı etkiliyor doğal olarak klavyeden çalıştığım için zorlanıyorum.

heartsmagic

@hasanates, farklı bir sisteme geçtin normal bunlar yani. Ne Linux tarfının ne de Windows tarafının birbirine tam anlamıyla uyum sağlamasını bekleyemezsin. Şimdi Microssoft'a gidip "Klavye kısayollarınız X Linux dağıtımı ile uyumlu değil, zorlanıyorum" dersen sence ne derler :)

Bu işin başka yolu yok, ya tek tek kendine göre düzenleyeceksin, ya da bu tarafa alışacaksın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tlghnshn

Aynı sorun bendede var tek tek hem zaman hemde yanlış yapmamıza neden olabilir.ya sağ ctrl yada sol ctrl kullanabiliyorum her ikisinide kullanmak yok sanırım benim gördüğüm kadarıyla ....

heartsmagic

Bu bir sorun değil. Farklı sistemler, farklı ortamlar, farklı seçimler, hepsi bu kısacası. Bu kısayol denilen şeyin de bir standardı yok. Neredeki standarttan bahsediyoruz? Windows ile bir iş X kısayolu ile yapılıyor diye buna standart diyemeyiz. Uygulamalarda ise dileyen istediği kısayolu kullanır, bu da uygulamayı yazana bağlı bir durum.

Ya sağ, ya sol ctrl kullanabiliyorum sözünden bir şey anlamadım. Mesele tam olarak nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.