[Çözüldü] Mysql'i Bir Türlü Çalıştıramadım :(

Başlatan mustafacil38, 18 Şubat 2014 - 20:57:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustafacil38

Devamlı Aynı Hata Sistemi tekrar kurdum ama yinede içinden çıkamadım
Start veriyorum e.g. service mysql start diyor

mysql -u root -p

diyorum şifre istiyor şifreyi giriyorum ama aşşağıdaki hatayı alıyorum

ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)

kaldırmaya çalışıyorum mysql'i stop diyorum e.g. service stop diyor tamam sonra özkaynak geçici olarak kullanılamaz durumda  Yönetim dizini kilitlenemiyor, başka bir işlem tarafından kullanılıyor olmasın? diyor

Sistemi tekrar kurmadan önce tasksel ile lamp kurdum sonra phpmyadmin kurdum ondada bu 1045 hatasını aldım Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum

matrax_41

mysql --user=root -p komutundan sonra şifreni girmeyi dene. Giremiyorsan şifreni veya kullanıcı adını yanlış hatırlıyor olabilirsin.

mustafacil38

Malesef verdiğiniz kodu da denedim ama olmadı kullanıcı adı malum root şifremi not falanda aldım zaten kurulumuda yeni yaptım yanlış olma ihtimali sıfır ama hala aynı hata :(

heartsmagic

Eğer sürekli o çıktıyı alıyorsan:
1. Parolayı yanlış giriyorsundur
2. Kurulumda kendi parolan yerine başka bir şey atamışsındır, kısacası ortalık karışmıştır.

Parolayı sıfırlamayı dene:

sudo service mysql stop
sudo mysqld_safe --skip-grant-tables &

Eğer yukarıdaki komuttan sonra imleç uçbirime düşmezse bir kere "enter" tuşuna basarsın. Komutun sonundaki & karatkerine dikkat et lütfen.

mysql -u root
use mysql;
update user set password=PASSWORD("yeni_parola_ne_olacaksa") where User='root';
flush privileges;
quit
sudo killall mysqld
sudo service mysql start

Yeni parolayla denersin:
mysql -u root -p
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mustafacil38

heartsmagic Çok teşekkür ediyorum dediklerini harfiyen uyguladım sorun çözüldü. Ubuntu Devamm :)