Ubuntu 14.04 Sürümü Login Problemi

Başlatan caesium, 15 Şubat 2014 - 22:05:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

caesium

Ubuntu ya geri bildirim de yaparım maksadıyla güncelledim ama sistemi açmayı başaramadım. Login kısmında şifremi giriyorum ama masaüstü görünümü gelmiyor. Gnome da yükleyemedim. Nisana kadar 13.10 kullanacağım herhalde.

guopx

Ben gayet sağlıklı bri şekilde kullanabiliyorum. Bir defa bile apport uyarısı ile karşılaşmadım. Ekran kartı sürücüleri yüklü müydü güncelleme yaparken?
lspci çıktısını verebilir misiniz?
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

caesium

Çıktıyı veremem. :) Çünkü login oluyorum sistem açılmıyor. 12.04 yükledim ve 14.04 e güncelledim. Biraz kullandım. Fare yanıp sönüyordu bende nvidia ekran kartını güncelledim sistemi yeniden başlattım login ekranı geliyor şifremi yazıyorum  fakat açılmıyor.

UykusuzBizon

ctrl+alt+f1 ile terminale düşüp orada işlem yapamıyor musunuz?
Beni doyurmuyor ne para ne sistemin masalı.

caesium

Linux ta yeniyim.Komutu bilmiyordum deneyeyim yazayım buraya.

UykusuzBizon

Sisteminize giriş yaptıktan (login olduktan) sonra, ctrl+alt+f1 kombinasyonunu kullanarak terminal ekranına düşeceksiniz. Daha sonra orada giriş yaparak istenen komutları yürütebilirsiniz. Siyah ekran olarak şöyle bir yazı ile geliyor örneğin benim için;

Ubuntu 13.10 bizon tty1

bizon login:

caesium

Konsola girdim. Lspci komutunu yazdım ışte çıktısı.
13.10 u kursam güncel olması dışında ne gibi farklılık vardır ?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

caesium

Bir çözümü yoksa eğer 13.10 u kuracağım. Beklemedeyim

UykusuzBizon

giriş yaptıktan sonra ekranın görüntüsünü de ekleyebilir misiniz?

caesium

Sifremi yazıyorum . Login kısmı kayıp oluyor ve böyle kalıyor.

caesium

Bir süre bekledim belki açılır diye sonra konsolu açtım . Bunlar yazıyordu

guopx

1)Sisteminizde nvidia optimus var. Önce Nvidia sürücüsünü kaldıralım:
O komut ekranında sırasıyla:
sudo apt-get remove --purge nvidia-*
sudo rm /etc/X11/xorg.conf komutlarını çalıştırın ve yeniden başlatın.
Sonra sizi şu başlığa alalım: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29186.0
Ya da şu daha doğru olur: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=40167.0
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

caesium

Teşekkür ederim . Deneyeceğim sonucu buraya yazarım :)

caesium

Sadece kaldırma işlemini yaptım suan düzeldi fakat login olduktan sonra yavaş açılıyor.
Imlecim sürekli yanıp sönüyor ve açılışta gnome u secemiyorum.

heartsmagic

Geri bildirim yapabilmek için birazcık tecrübe şart :) Linux ortamında yeniysen henüz yayımlanmamış sürümlere pek başvurmanı önermem. Güncel olması açısından ne fark vardır? Ne gibi farkları sorduğuna bağlı ancak güncellik haricinde çok temel farklar yok. En büyük fark yeni sürümün uzun süreli desteğe sahip olması. 

Senin durumunda demek ki sürücülerde bir sorun var, 14.04 için Optimus meselesi nasılmış diye bakmak gerekebilir. Açılıştaki gecikme senin kullandığın ancak 14.04'te sorunlu bir uygulamaya işaret ettiği gibi, doğrudan bir 14.04 böceği de olabilir. Gnome'u seçemiyorum derken Gnome Shell'i kurdun ve onu mu seçemiyorsun ya da açamıyorsun? 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

caesium

14.04 dr gnome kurulu geliyor diye biliyorum . Tecrübe edinmeye çalışıyorum. Linux komutlarina bakıyorum ama linux için ayrıntılı güzel bir kaynak bulamadim. Mesela bir problem karşısında ne gibi yollara başvurulur. Hataların anlamları nelerdir gibi ayrıntılı bir kaynak yok sanirsam.

heartsmagic

Şimdi, Gnome bir masaüstü ortamı. Gnome kuruludur elbette, fakat üst tarafta asıl masaüstünü yöneten yer kabuklar bizim tarafta. Ubuntu eğer farklı bir yerlerden farklı bir şey indirmediysen Gnome üzerinde Unity ile gelir. Ubuntu diyerek girdiğin yer Unity'yi açar. Sorun yoksa senin Gnome ile bir işin yok.

Kaynak konusuna gelirsek, derya deniz :) Ne aradığına bağlı olarak yüzlerce kaynak bulabilirsin. Fakat sen öyle bir şey sormuşsun ki cidden çok genel. Sorun karşısında neler yapılır diye bir kaynak olmaz, zira sorun çeşidine göre değişir bu iş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

caesium

Teşekkürler yardimlariniz için konu kilitlenebilir. 13.10 Yukledim sorunu ortadan kaldırdım