[Çözüldü] Sistem hatası; bilgisayar kapandı ve açılmıyor

Başlatan candanozturk, 15 Şubat 2014 - 15:56:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

candanozturk

Merhaba Ubuntu 12.04.4 LTS sürümünü kullanıyorum.
Video izlerken kendiliğinden kapandı ve her açtığımda önce login sonra şifre soruyor. Bunları girdikten sonra bilgisayarın ve hafıza bilgileri geliyor ve en sonda; ''Graph this data and manage this system at: landscape.canonical.com''

yazıyor ve açılmadan bekliyor.

Bu sorunun altından nasıl kalkarım? Ayrıca basit seviyede anlatabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

guopx

Canonical'ın landscape servisini kullanıyor musunuz? Yoksa yanlışlıkla mı yüklediniz?
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

candanozturk

Yanlışlıkla indirmiş olabilirim. Ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok maalesef.

guopx

ctrl+alt+f1 ile açılan tty'de kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra sudo apt-get remove --purge landscape-client landscape-client-ui landscape-client-ui-install landscape-common
yapıp yeniden başlatın.

candanozturk

Teşekkür ederim yanıtlar için ancak şöyle bir sonuç çıktı;

(bilgisayar bilgileri) ... tty1

...

Documentation: help.ubuntu.com

candan@-Lenovo-Ideapad-Y530...

burada kaldı yine.

guopx

@candanozturk
Caonical'ın bu servisini ben de hiç kullanmadım. Galiba komut girmemize izin vermeyecek. Şöyle yapın:
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu%27da_sistem_kurtarma
1) Burda anlatıldığı gibi açılıştaki mor grub menüsünden sistemi kurtarma modunda açın. #Grub menüsü gelmiyorsa başta SHIFT tuşuna basılı tutun.
2) "root : Yetkili kullanıcı komut satırına gir" seçeneğini seçin.
3) Gelen konsoldamount -o rw,remount /
komutunu girin.
4)sudo apt-get remove --purge landscape-client landscape-client-ui landscape-client-ui-install landscape-common
komutunu verin ve
reboot
komutuyla yeniden başlatın.

candanozturk

Şu anda shift ile grub menüyü açmayı deniyorum. Hala gelmedi. Açabildiğimde deneyeceğim. Teşekkürler.

guopx

Yalnız aklıma bir şey takıldı siz
candan@-Lenovo-Ideapad-Y530... burda kalıyor dediniz o gözümden kaçmış. sudo apt-get remove --purge landscape-client landscape-client-ui landscape-client-ui-install landscape-common komutunu buradan vereceksiniz. Yani masaüstü gelmeyecek ctrl+alt+f1 ile açılan tty'de komut girişi yapamıyor musunuz?

candanozturk

Az önce link vererek söylediğiniz komutları uyguladım ancak aynı yere döndüm. Son söylediğiniz işlemi de denedim. Bu sefer de bana landscape, ...ui ve ...install  paketlerinin kurulu olmadığını, dolayısıyla kaldırılmadığını söyledi.

0 paket yükseltilecek, 0 paket yeniden kurulacak vs vs yazdı. ve sabit olarak bekliyor şu an.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Şubat 2014 - 17:42:20

Bu arada üzerinde işlem yaptığım ''tty'' değil ''tty1''.

guopx

candanozturk

ddxsiggiveup: Closing log

server terminated with error (1)  Closing log file.

xinit: giving up
xinit: unable to connect to X server: No such file or Directory
xinit: server error

hatası geldi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Şubat 2014, 17:58:23

iso dosyasını usb ye yükleyip ubuntu yu tekrar kursam, bilgilerim silinir mi?

guopx

Silinir malesef. Bilemiyorum neden girmiyor birkaç çözüm daha deneyelim yeniden kurmayı en sona saklayın.
Sistemi yeniden başlatın yine ctrl+alt+f1 yapıp sudo apt-get install ubuntu-desktopsudo apt-get install --reinstall lightdm sudo dpkg-reconfigure lightdm komutlarını sırası ile verip yeniden başlatın.

candanozturk

Maalesef yine aynı yere geldim. Çok ilginç hiçbir şekilde olmuyor. Windows yükletsem bilgileri kurtarabilir miyim peki?

guopx

Hata aldınız mı o komutlar esnasında?
Sorun landspace olmayabilir. Ekran kartı sürücüsünü nasıl kurdunuz? lspci | grep VGA çıktısını verebilir misiniz?
Windows ubuntu'nun kurulu olduğu bölümleri göremez. Canlı usb ile görebilirisiniz dosya sistemini.

candanozturk

çıkan sonuç: 01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G96M geforce 9600M GS (rev a1)

guopx

Bir şey daha deneyelim:
dpkg -l | grep nvidia çıktısını verebilir misiniz. Eğer kapalı kaynak sürücü kurulu ise kaldırmayı deneyeceğiz.

candanozturk

Uzun bir sonuç çıktı.

ii nvidia-173                                            173.14.39-0ubuntu0.0.1
                   NVIDIA binary Xorg driver, kernel module and VDPAU library
     ''          updates
                      Transitional package for nvidia-173

...                                   ..                                        ...

genel olarak temsilen yazıyorum bu kısmı; Orta kısımda böyle bilgiler var ''Find obsolote nvidia drivers''
                   tool for configuring the nvidia...

Kapalı olduğunu nasıl anlayabiliriz?

guopx

Kapalı sürücü o.
Yine ctrl+alt+f1 ile tty'yi açın kullanıcı adı ve şifre işlemlerinden sonra
sudo apt-get remove --purge nvidia-*
sudo apt-get install ubuntu-desktop
sudo rm /etc/X11/xorg.conf
echo 'nouveau' | sudo tee -a /etc/modules komutlarını sırası ile yürütüp yeniden başlatarak açık kaynağa geçebiliriz.
Yalnız takip edin hata döndürürüse ne döndürdüğünü buraya geçin.

candanozturk

2. kodu girdim ve en sonunda ; ''bazı arşivler alınamıyor, apt-get update'i çalıştırmayı ya da --fix-missing seçeneğini ekleyerek düzeltmeyi  deneyin'' dedi. ayrıca üst kısımda da buna benzer libreoffice gibi birkaç konuda hata çıktı.

3. koddan devam edeyim mi?

guopx

Daha önce de sudo apt-get install ubuntu-desktop komutunu vermiştim size, onlarda da aynı hatayı verdi mi?
İnternet bağlantınız kablosuz mu? İnterneti kablolu bağlama imkanınız var mı?

candanozturk

Evet yine aynı hatayı vermişti. Maalesef kablo mevcut değil  :(

guopx

İnternet olsa iyiydi. Eksik paketler varsa kurdururduk.
Tty'de ping www.google.com çıktısında he saniye ping gönderiyor mu?
Eğer internet yoksa 3. komuttan devam edin

candanozturk

guopx bu arada ne kadar teşekkür edersem az. Çok uğraştın gerçekten. Çok teşekkür ederim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Şubat 2014 - 19:15:49

Bilgisayar son verdiğim hata sayfasında yaklaşık 15 dk falan bekledi. daha sonra verdiğiniz son komutu denemek için tekrar aç kapa yaptım ve pc normal bir şekilde açıldı !!

Çok şaşırdım şuan! Sorunun ne olduğunu nasıl anlarız? Tekrar olmaması için ne yapmamız lazım?

guopx

Sorun kapalı kaynak sürücüde. sudo apt-get remove --purge nvidia-* komutu kapalı kaynak sürücüyü kaldırır ve sistem otomatik olarak açık kaynak sürücüyü kullanır. Kapalı kaynak sürücü neden sorun çıkardı bilemiyorum zira Nvidia konusunda çok tecrübem yok.
Ek sürücüleri açtığınızda karşınıza hangi seçenekler çıkıyor?

candanozturk

ek sürücüleri açmak hakkında bilgim yok :( yani bilgisayar seviyem oldukça temel.

Bu başlık açık mı kalsın? Çünkü sorun tekrarlanırsa ne yaparım bilemiyorum. Sorunu tam olarak bilen arkadaşlar sebebini yazarlar ve tatmin olabiliriz.
Çünkü şu an  başka pc den imkanlarımı zorlayarak girebildim.