[Çözüldü] Apache2 Kaldırma ve Xampp aktif etme

Başlatan Orhanİnce, 13 Şubat 2014 - 10:43:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Orhanİnce

Merhaba arkadaşlar
Windows yanına ubuntu 12.04 LTS kurulumunu dün gerçekleştirdim.Ardından php5 apache2 mysql-server ve phpmyadmin kurudum ancak apache çalışmasına ve localhostta işlem yapabilmesine rağmen phpmyadmine erişemedim.Sürekli 404 not found hatası verdi.Bende xampp kurdum.

Şimdi soruna gelecek olursak,xampp kurulu olmasına rağmen,aktif hale getiremiyorum.Sanırım xampp öncesi kurduğum apache2 yüzünden bu hatayı alıyorum.localhost/xampp yolu 404 not found hatası veriyor.

Sistemimde xampp kullanmak istiyorum,xampp'ı nasıl aktif hale getirebilirim.

krwlng

İlk sorununuz için bir kaç çözüm yolu var ama siz xampp kullanmaya karar verdiğiniz için o yollara hiç girmiyorum. Xampp üzerinde sizin sorununuza sebep olarak genellikle kişisel iletişim uygulamaları gösterilmiş, yani skype veya facebook gibi uygulamaları tamamen kapattıktan sonra xampp açılması öneriliyor, sanırım portlarla ilgili bir sorun var.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

Orhanİnce

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.localhost/phpmyadmin yolu üzerinden phpmyadmine ulaşamadığım için xampp kurmuştum fakat daha sonra anladım ki kurulumu yanlış yapıyormuşum.Phpmyadmini apache ile çalıştırma kısmında sorulan soruyu işaratlemeden kurulum yaptığım için sorun ortaya çıkmış.

Sorun çözülmüştür.