[Çözüldü] Gimp Menu Tuşları Aktif Olmama Problemi

Başlatan egcodes, 11 Şubat 2014 - 22:54:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

egcodes

Selamlar, gimp'i iki üç sefer yeniden kurmama rağmen çözülmeyen aşağıdaki gibi bir problem var. Tuşlara basılmıyor. Hiçbir aktif değil. Fakat kısa yollarla örneğin ctrl+n ile yeni dosya açabiliyorum. Ama tuşlara basılmıyor hiç bir menüde.

Komut satırından çalıştırdığımda şöyle bir çıktı var.

Yardımcı olacak başına gelmiş olan var mı?

(gimp:9648): Gimp-Widgets-CRITICAL **: gimp_device_info_set_device: assertion '(info->device == NULL && GDK_IS_DEVICE (device)) || (GDK_IS_DEVICE (info->device) && device == NULL)' failed

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

if

@egcodes, temayı değiştirince düzeliyor mu?

egcodes

Tema derken sistemin teması mı  gimp'in teması mı var? Varsa tam olarak nerede bu tema değiştirme?

Teşekkürler.

if

Gimp'in sistemden ayrı bir tema kullanıp kullanmadığını bilmiyorum ama sanmam kullanacağını. O yüzden sistemin temasını değiştirmek gerek. Fakat bu soruyu sorduğuna göre @egcodes, daha önce tema değiştirmemiş olabilirsin diye düşünüyorum. Ubuntu'yla öntanımlı gelen temayı kullanıyorsan sorun başka bir yerde olabilir. Gimp'i Ubuntu deposundan mı kurdun yoksa bir ppa aracılığıyla mı?

Tema değiştirmek için en kolay yol Unity Ayar Aracı (Unity tweak tool) kullanmak. Bir tema indirin, ~/.themes dizinine taşıyın, ayar aracıyla değiştirin.

egcodes

Hem sistemden direk kurdum hem ppa ekleyerek kurdum fark etmedi. 

Tema değiştirdim radiance diye bir tema yaptım değişen bir şey yok. Komut çıktısı ile ilgili bir şey olabilr mi? Sen komut satırından çalıştırdığında benzer bir hata alıyor musun?

if

@egcodes, Gimp kullanmadığım için ve şu an kullandığım internet çok yavaş olduğundan kurup deneyemeyeceğim için sorunu tekrarlayamam. Çıktıya göre bir arama yaptım ama sonuca ulaşamadım. Unity kullanıyorsun sanırım. Gimp'i global-menu'süz başlatınca[1] bu sorun var mı?

[1] http://askubuntu.com/questions/137103/can-global-application-menu-be-made-to-behave-better-with-gimp

egcodes

Global-menu'suz değilde Gnome ile başlattım geldi butonlar. Şimdilik bu şekilde lazım olduğunda kullanacağız artık

Unity'de de neden olduğu belirsiz halen. Teşekkürler yardımların için.

heartsmagic

@egcodes, Unity üzerinde @if'in önerdiği şekilde bir dener misin, şöyle yani:
UBUNTU_MENUPROXY=0 gimp

En azından teyit etmiş oluruz. Bu şekilde öneriyorlar çünkü:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/unity-gtk-module/+bug/1263205
http://askubuntu.com/questions/377672/menu-items-greyed-out

İlginçtir ki bende bu sorun yok. Grafik kartı vs. işleri fark ettiriyor olabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

egcodes

UBUNTU_MENUPROXY=0 gimp

şeklinde çalıştı. Problem unity için üstteki kod ile çözülmüştür.

Teşekkür ederim.

heartsmagic

Sorunun kaynağını aramayacaksak etiketlesek mi acaba? :)

egcodes

Yukarıdaki kodu aratınca benzer sorunları farklı programlarda alındığını gördüm hepsini çözmüş yukarıdaki "UBUNTU_MENUPROXY=0" kod.

Problem gimp ile alaklı değilmiş. Size bırakıyorum :)

heartsmagic

Evet LO ile de ilgili sorunları çözüyormuş, dün ben de görmüştüm. Gimp sorununu çözdüğü için etiketleyelim gitsin :) Esasında geçici çözüm sağlıyor ancak hata kaydı da var zaten, düzeltilene kadar idare edilebilir. Fakat, Launchpad kaydı olanlar o hataya gidip "Beni de etkiliyor" derlerse durum daha çabuk düzeltilebilir belki.