Ubuntu üzerinde sanallaştırma ve bir kaç soru..

Başlatan akgngr, 09 Şubat 2014 - 23:37:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akgngr

Merhaba arkadaşlar elimde sağlam bir bilgisayar var ve ben bu bilgisayarda sanallaştırma ile bir kaç işlem yapmak istiyorum. Öncelikle bilgisayara kurduğum Windows 7 de Virtualbox kurdum ve virtualboxa zentyal yükledim zentyal ile internet paylaşımını sınırlamak istiyorum ağa zentyalden interneti verdiğimde sorunsuz bir şekilde internet akıyor ama bir kaç saat sonra internet gidiyor sanaldaki zentyal de internet var ama sanallaştırma yaptığım windows 7 de ise internet yok ve ağımda da internet yok. Zentyali yeniden başlatsam dahi internet ağa gelmiyor ve windows 7 de ağ ayarlarını açmaya çalışırken donuyor ve ağ ayarlarına giremiyorum pc yi yeniden başlattıktan sonra anca internet geliyor ve bu sürekli bu şekilde devam ediyor. Ben bu sorunun windows7 den kaynaklandığını düşünüyorum bunun  için ubuntu kurup birde ubuntu üzerinden denemek istiyorum ama bir sorunum var bu ana bilgisayarda DVR kartı takıp güvenlik kamerası kayıtlarını yapmak istiyorum ve bir kaç bir şey daha yapmayı düşünüyorum. Dvr kartının linux driveri var ama eski çekirdeği destekliyor yeni linux çekirdeğini desteklemiyor. Windows 7 ve Xp desteği de var DVR kartının ve çalışıyor, sanalda kurduğum xp de dvr kartını görüyor ve kayıt yapabiliyor.

Şimdi şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum; PC ye ubuntu kurayım diyorum ve virtualboxu ubuntuya yükleyeyim diyorum ve virtualboxtan zentyal yada pfsense kurup interneti dağıtayım diyorum ve bir taraftan da virtualda xp kurayım diyorum ve kamera kayıtlarını yapayım diyorum.

Soruma gelecek olursak; şimdi bu yukarda anlattıklarımı ben ubuntu üzerinden kurduğum virtualbox ta yapabilirmiyim? Linuxda driveri yüklü olmayan dvr kartımı sanalda ki xp ye tanıtıp kayıt yapabilirmiyim? Birde Windows 7 de karşılaştığım internet (Ağ) sorununa ubuntu üzerinden de karşılaşabilirmiyim?

Yada sizin tavsiyelerinizi de alabilirim..

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

burk

@akgngr yeterli ram ayrılabilirse elbette yapılabilir. 

akgngr

Yeterli miktarda ramim var pc de 16 gb ram var. Benim merak ettiğim dvr kartını sanal da xp ye tanitabilirmiyim?

heartsmagic

Başlığın kendisi ve sorulan sorularla içerik çok karışmış bence. Doğrudan bir şey söylemek mümkün değil bence. DVR'dan anlamam ancak sanala kuracağın sistemdeki her sürücü sanal olacaktır. Elindeki kart nasıl bir şey? Sanal makine görüyor mu?

Ben diğer konuya yorum yapmak istiyorum. Sanala bir başka sistem kurup bunun üzerinden interneti dağıtmak ne kadar makul? Eğer bu iş ciddi anlamda yapılacaksa ağın çıkışına gerçek bir makine yerleştirmelisin diye düşünüyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

akgngr

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Şubat 2014 - 11:36:01
Başlığın kendisi ve sorulan sorularla içerik çok karışmış bence. Doğrudan bir şey söylemek mümkün değil bence. DVR'dan anlamam ancak sanala kuracağın sistemdeki her sürücü sanal olacaktır. Elindeki kart nasıl bir şey? Sanal makine görüyor mu?

Ben diğer konuya yorum yapmak istiyorum. Sanala bir başka sistem kurup bunun üzerinden interneti dağıtmak ne kadar makul? Eğer bu iş ciddi anlamda yapılacaksa ağın çıkışına gerçek bir makine yerleştirmelisin diye düşünüyorum.

Elimdeki dvr kartı PCI girişli bir kart ve windows 7 yüklü şuan pc de driverlerini kurduktan sonra sanalda kurduğum xp dvr kartını görüyor. Benim merak ettiğim pc ye ubuntu kurduktan sonra (Ubuntuya driverini tanıtmadığım için) sanala kuracağım xp dvr kartını görürmü?

Elimdeki Pc özellik bakımından iyi ondan dolayı sanala zentyal yada pfsense kurup interneti dağıtmak istiyorum. Bunu windows 7 de yaptığım zaman windows 7 'nin ağ ve paylaşım merkezi donuyor. Ben şimdi ubuntu yüklediğim zaman bu sıkıntıyla karşılaşabilirmiyim acaba? Sonuçta linux windows gibi küçük bir zorlamada donmuyor.

heartsmagic

DVR kart hakkında yorum yapamayacağım ne yazık ki, hiç uğraşmadığım bir donanım.
Ağ meselesi içinse, Windows tarafında donma yaşanması yükten dolayı mı yoksa başka bir sorun mu var ortada? Bu soruların cevaplarını ne yazık ki doğrudan veremeyiz. Ben bir önceki iletimde söyledim, sanaldan bu işi yapmak bence çok makul değil.

akgngr

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Şubat 2014 - 11:59:30
DVR kart hakkında yorum yapamayacağım ne yazık ki, hiç uğraşmadığım bir donanım.
Ağ meselesi içinse, Windows tarafında donma yaşanması yükten dolayı mı yoksa başka bir sorun mu var ortada? Bu soruların cevaplarını ne yazık ki doğrudan veremeyiz. Ben bir önceki iletimde söyledim, sanaldan bu işi yapmak bence çok makul değil.

DVR kartı PCI, normal bir PCI kartı linux da driveri olmasa ve sadece windows üzerinde driveri olsa ve makineya linux kurulsa sanalda da Win Xp olsa o PCI kartı sanaldaki Win Xp görür mü acaba?

Ağ meselesinde ise hastanede ortalama 35 ile 40 bilgisayar aktif kullanılıyor, bu kadar bilgisayarın yükü var tabi ama Windowsun ağ ve paylaşım merkezini donduracak kadar yük oluşturuyor mu ona bende bişey diyemem normalde zaten windows fazla yüke gelemiyor hemen donuyor. Bende acaba dedim linux üzerinde çalıştırırsam donarmı donmazmı diye kararsız kaldım aslında denemeyide düşünüyorum şu DVR kartını halledebilirsem eğer.

heartsmagic

Sanal makine ve kart konusu sürücüsü hakkında bir fikrim yok ne yazık ki. Normalde olur mu diye sorulsa olmaz derdim kendi adıma :) Fakat Windows tarafında oluyorsa bizim tarafta da olur mu bilemiyorum. Sanal makinelerde donanımlar da sanal oluyor, örneğin gerçek grafik kartını kullanmak mümkün değil. Fakat USB bellekler kullanılabilir, gerçi onların sürücüleri genel sürücülerdir sanırım.

Ağ konusu içinse sanal makineler zaten hantaldırlar, ayrıca sürekli konak makineyi açık bırakmak gerekir. Bana çok verimli bir olay gibi gelmiyor, araya başka bir bilgisayar sokmak bence daha makul. Raspberry PI gibi bir çözüm bile daha güzel olabilir.

burk

İkinci makine önerisine katılıyorum zira sanal makine işinde ana bilgisayar sorun yaşarsa iki bilgisayar birden işi aksatmaya başlayabilir.