TOR Ağ Tarayıcısı Tanıtım Videosu

Başlatan ozgurilgin, 06 Şubat 2014 - 22:47:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozgurilgin

İnternette anonim olarak güvenli gezinti yapmamızı sağlayan TOR ağ tarayıcısının kurulumu ve tanıtımı ile ilgili videoya şuradan ulaşabilirsiniz:

http://acikgunluk.net/2014/02/06/tor-ag-tarayicisi-tanitim-videosu/

Unicode

Deneyeceğim Bakalım Nasılmış Anonimden kastım hızlı olmasıdır benim için ben beklemeyi seven biri değilim sistem hızlı olucak  8)

xavier

Alıntı yapılan: Unicode - 13 Nisan 2014 - 13:11:01
... Anonimden kastım hızlı olmasıdır...

Veri akışı sabit hızda kalıp da veri yolu uzarsa, iletişim yavaşlar. Aksi mümkün değildir. Hızlanma için ya minimum sunucu üzerinden veri akışı sağlayarak yolu kısaltmak gerekir; ya da veri akış hızını yüksletmek.TOR, hız isteyenlere göre değil.
What would Gordon Freeman do?

Heisenberg

eskiden torda "new idendty" yani, yeni kimlik ver diyebiliyorduk şimdi dediğimde tor browser kapanıyor geri açılıyor hem ubuntuda hem ms de böyle sizde de böyle mi?
ALLES WAR DIE SEKTE !

heartsmagic

Alıntı yapılan: Unicode - 13 Nisan 2014 - 13:11:01
Deneyeceğim Bakalım Nasılmış Anonimden kastım hızlı olmasıdır benim için ben beklemeyi seven biri değilim sistem hızlı *olacak  8)

Anonimlikten kasıt hız değildir @xavier'ın açıkladığı üzere. Birçok insanın kullandığı bir ağdan internete çıkış nasıl sana tahsisli hattından daha hızlı olabilir ki? Kaldı ki o ağa da kendi bağlantın üzerinden çıkıyorsun?
Ayrıca anonimlik güvenlik anlamına da gelmez. Bildiğiniz (olabildiği ölçüde) iz bırakmama anlamına gelir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

xavier

Alıntı yapılan: Heisenberg - 13 Nisan 2014 - 21:09:42
eskiden torda "new idendty" yani, yeni kimlik ver diyebiliyorduk şimdi dediğimde tor browser kapanıyor geri açılıyor hem ubuntuda hem ms de böyle sizde de böyle mi?

Vidalia arabirimindeyken denememiştim ama TOR butona geçtiklerinde çok şey değişmiş. Evet, bende de tarayıcıyı resetliyor.
What would Gordon Freeman do?

mustafabirol

videodaki arkadaş genel bilgileri açıklamış. güvenlik derken iss den itibarenki veriyolu üzerinde pek etkisi yok anladığım kadarıyla. sadece network

xavier

Alıntı yapılan: mustafabirol - 15 Nisan 2014 - 11:04:34
videodaki arkadaş genel bilgileri açıklamış. güvenlik derken iss den itibarenki veriyolu üzerinde pek etkisi yok anladığım kadarıyla. sadece network

@heartsmagic'in belirttiği üzere TOR, anonimlik sağlar. Yani ağ üzerindeki hareketlerinizde kimliğinizi gizler. Güvenlik sağlamaz. Yani truva virüsü ya da güvenlik açıklarından meydana gelen tehlikelerden sizi korumaz.

TOR'un çalışma mantığında, bilgisayarınızdan çıkan veri paketi, ISS'e gider ve oradan TOR ağının giriş rölelerinden birine rastgele yönlendirilir. ISS, sizin TOR ağına girdiğinizi takip eder. Sonrasında verinin gittiği yeri göremez. TOR ağı içinde ise rastgele 3 sunucu üzerinden şifrelenerek dolaşan veri, çıkış rölelerinden birinden çıkarak istediğiniz siteyi barındıran sunucuya ulaşır. Sunucu, kendisinden talepte bulunan makineyi, TOR ağının son rölesi olarak kaydeder. Kısaca ISS verinizi TOR ağına girene kadar izler, nereye gittiğinizi bilemez. Karşı sunucu ise, TOR ağından çıkan makineyi görebilir, öncesini göremez. Şifrelenmemiş ve TOR koruması altıda olmayan veri budur. Yani sunucu ile TOR ağı arasındaki veri gizlenememektedir. Aynı şekilde ISS ile TOR arasındaki veri de saklanamaz. ISS, TOR'dan çıkıp, sizin makinenize yönlenmiş olan veri paketinin içeriğini incelemedikçe nereye gittiğinizi sınıflandıramaz. Paket içeriğini inceleme işlemini ise Phorm gibi bir yapılanmayla yapabilir. Ama bunu, site içeriğinden bir betik ile oluşturduğu portala yönlendirerek yapabilir. Mesela TTNet, bu işlemi gezinti.com aracılığıyla yapmakta. Herhangi bir sitedeki bir betik ya da bir dosya gezinti.com'dan veri çağırdığı zaman, buradaki veri TTNet tarafından Phorm'un makinesine iletilerek, internet üzerindeki hareketleriniz Phorm tarafından kaydedilip sınıflandırılmaktadır. 2012 Nisan ayındaki genel internet kesintisinin sebebi, Phorm kayıt cihazlarının TurNet'e entegresiydi. Ekstra güvenlik için araya TOR köprülerini (bridge) koymanız mümkün. Normalde ISS, sizin TOR ağına bağlandığınızı görür. Ama araya köprü sokarsanız, sizi köprüye kadar izleyebilir. Köprüden sonra verinin TOR ağına gittiğini göremez. Ama, gelen veri sizin bilgisayarınıza gelmeden önce en son ISS'den geçmek zorundadır. ISS, veri paketi içeriğini incelerse, gittiğiniz yeri tespit edebilir.
What would Gordon Freeman do?