[Çözüldü] Firefox'u Tamamen Kaldıramıyorum

Başlatan asd99, 21 Ekim 2008 - 09:08:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asd99

Ubuntu 8 de Firefoxta çöktü. Silmek için program ekle kısmından silmeye çalıştığımda varsayılan tarayıcı olduğu için silmiyor. Firefoxu tekrar kurmak için önce silmem gerekiyor ? Yardım edebilirmisiniz ?

Birde güncelleştirmeler için bir şey sormak istiyorum. Ubuntu (ve diğer linux dağıtımlar için) güncelleştirmeleri yaparken tüm yüklü olan programları da mı güncelliyor yoksa sadece işletim sisteminimi ?
İnternette bir yazıda okumuştum: Bir pogramı silip yeniden kurmak, onu güncelleştirmekten daha sağlıklıdır ? Böyle bir şey doğru mu ?

ironic

şöyle bir çözüm var. Synaptic'den firefox 2 'yi indirip kur. FF 2 varsayılan tarayıcı ile ilgili uyarı çıkarır veya menülerinden yapabilirsin. Sonra 3'ü kaldır.

daha sonra 3 'ü  yükle ve varsayılan yap..  2 'yi kaldır.  :D :D

Her zaman tümden kaldırıp  yüklemek daha sağlıklıdır. (tabi bu yeni sürümdeki değişen dosya sayısına göre değişir. )

Synaptic depolarına kullandığınız bir yazılımın yeni sürümü eklenmişse güncellemeler ile gelecektir.

ebubekirs

Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

Heisenberg

ben firefoxu tüm eklenti ve zararlıları ile kaldırmak istiyorum yazılımın merkezinden kaldırınca malum etc altında firefox dosyasında ayarlar korunuyor ve takrar kurunca sistem eski firefoxu hiç silinmemiş gibi tekrar kuruyor. ben bunu eski ubuntularda da yapmıştım ama unuttum firefoxu tamamen kaldırmak için etc dosyası altında firefoxu silerek mümkün oluyordu. fakat atc yi yönetici olarak açmanız lazım ki o dosyayı silebilesin kısaca firefoxu nasıl tamamen kaldırmak mümkün.
ALLES WAR DIE SEKTE !

Sherlock Holmes

sudo apt-get autoremove --purge firefox
rm -rf .mozilla
sudo rm -rf /etc/firefox/
sudo rm -rf /usr/lib/firefox/

Heisenberg

ALLES WAR DIE SEKTE !

alquirel