compiler 'ım da bir sorun var sanırım

Başlatan dawut, 21 Ekim 2008 - 03:35:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dawut

Merhaba arkadaslar

3 gundur sacma bir c++ odevi ile ugrasıyorum.Sebebide 3 gunun sonunda fark ettigim compiler hatası.

son gordugum ve beni cileden cıkaran ornegi verecek olursam

int d;
cin>>d; //burda hata yok

//ancak bu kısımda

int d =5; //segmentation hatası alıyorum:S

bu sadece kucuk bir ornekti bunun gibi bir ton hata aldım.genelde const degiskenlerle islem yaptıgım icin hata bende sanıyordum ama yukardakini gorunce 3 gundur bosa ugrastıgımı anladım.Hatta bazen segmentation fault oldugunda o kısmı ctrl-x ctrl-v yaptıgımda hata ortadan kalkıyordu:S

editor olarak geany kullandım bazende konsolda nano kullandım compile islemlerini hem konsolda hem geany deki terminal ve kendi compile tusuyla yaptım aralarında fark olurmu bilmiyorum ama belirteyim.

Sorunun cozumu icin goruslerinizi bekliyorum.Simdiden tesekkurler.

Bu arada windows yukleyemedigim icin kısa zamanda bir cozum bulmam gerekiyor.

eldirr

Hata bundan mı kaynaklanıyordur bilmiyorum ama d değişkenine 5 değerini atarken bir daha başına 'int' yazmanıza gerek yok. Bu sadece değişken ilk oluşturulurken, değişkeninin türünün ne olacağı bilgi sağlaması amacıyla konulur.

Yani;

int d;
cin>>d;
d =5;

Şeklinde olması gerekiyor.

btermeli

Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

dawut

yanlıs anlattım pardon
daha acık yazmam gerekirse :

int main()
{
int d;
cin >>d;
}

burda hata yok
ancak su sekilde yaptıgımda:

int main()
{
int d = 5;
}

segmentation fault hatası alıyorum.Yani ardarda yazmıyorum degistiriyorum.Fakat bu herzaman olmuyor.Ayrıca yukarda belirttigim gibi bazen bu hatayı alınca en son calısan kısımdan itibaren yazdıgım yeri kes yapıstır yapınca calısabiliyor program.