Java Projesinde Resim

Başlatan srgnaras, 23 Ocak 2014 - 14:10:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

srgnaras

Bir projemde resim kulanmak istiyorum.. Kullanımda problem yok ancak olay export etmeye gelince sadece kaynak dosyaları(sınıfları) export ediyor.
Yani resimleri almıyor. Bunu dışarıdan kendim koymaya çalışırsam yine hata veriyor.
Bunu nasıl çözebilirim?
En zengin insan en güçlü arkadaşlara sahip insandır.

sem

Ne yaptığınızı ve hangi sınıfları kullandığınızı kestiremedim.

Bir resim dosyasını byte array olarak ele alıp kaydettiğinizde sorun mu yaşıyorsunuz? Hatayı anlayamadım dediğim gibi, biraz açar mısınız ve hatalı çalışan kodu paylaşırsanız işimiz daha da kolaylaşır.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

srgnaras

ImageIcon ii = new ImageIcon(this.getClass().getResource("resim/cartman.png"));
        cartmani = ii.getImage();
şeklinde resmi klasörden alıyorum ancak resmi alırken problem yaşamıyorum.
Resim içinde bulunduğu dosyayla birlikte siliniyor!!
Çöp'e falanda gitmiyor. Bildiğiniz "Shift+Delete" yapmışsınız gibi kayboluyor.
Benim çözemediğim nokta bu.
Belki sürümle alakalı bir sorundur diye Eclipse'nin kendi sitesinden son sürümünü indiriyorum şu an.
En zengin insan en güçlü arkadaşlara sahip insandır.

sem

Merhabalar hic kullanmadim daha onceden fakat arastirma sansim oldu biraz.

ImageIcon sinifinin byte array alan bir yapicisi varmis. Bunu deneyebilir misiniz yani once dosya path i vererek tum dosyayi byte dizisi olarak okuyup daha sonradan bu byte dizisini ilgili yapiciya gecirme islemi onerilmis.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

Kaanx

Project explorerda raw klasörü olusturup içine kullanmak istediğiniz resmi atını ve bu satırları ekleyiniz. Resmi ekledikten sonra Project -> clean all demeyi unutmayınız

ImageIcon headIcon= new ImageIcon("Images/icon1.png");
headingLabel.setIcon(headIcon);