Ubuntu 13.10'u sildikten sonra Grub sorunu oluştu

Başlatan beamazing, 18 Ocak 2014 - 13:39:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

beamazing

Merhabalar,
10 Ekim'de Ubuntu 13.04 dağıtımını Windows 8 önyüklü dizüstü bilgisayarıma yüklemiştim.
Bugün kaldırmaya niyetlendim;

Öncelikle EasyBCD programı aracılığıyla "Edit Boot Menu" kategorisinden Ubuntu'yu kaldırdım.
Ardından Bilgisayarım/Yönet/Disk Yönetimi/ burada Ana Bölüntü (40GB) ve Takas Alanı (16GB) olduğunu tahmin ettiğim bölüntüleri sildim, sanıyorum ki Kök Dizini (20GB) silme seçeneğim yoktu.
Silinen alanları NTFS şeklinde biçimlendirdim.

Bilgisayarı yeniden başlatmak istediğimde
" error: unknown filesystem
grub rescue> "
hatası ile karşılaşıyorum.
BIOS'tan SecureBoot ve FastBoot seçeneklerini aktif etmeyi de denedim fakat sonuç alamadım. Elimde Ubuntu 13.04 kurulum medyası mevcut.

Bu durumda ne yapmalıyım ? Şimdiden teşekkürler.

EK:
ls komutunu girdiğimde şu çıktıyı alıyorum;
(hd0) (hd1) (hd1,gpt7) (hd1,gpt6) (hd1,gpt5) (hd1,gpt4) (hd1,gpt3) (hd1,gpt2) (hd1,gpt1) (hd2)

heartsmagic

Öncelikle şunu düzeltelim, kök bölüm dahil her bölüm silinebilir doğru ortamda. Başka bir yerden dilediğin gibi bölümleri silebilirsin.

Sorunundan anlaşılmakta ki sen Grub'u temizleyememişsin. Elindeki Ubuntu CD'si iş görmeyecektir. Senin Windows tarafından veya harici bir araçla MBR'yi düzeltmen lazım. Forumda dahi birçok öneri var, konu Windows konusu olduğu için Google'da da çok fazla sayıda öneri görebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

beamazing

Evet zaten bahsi geçen bölümleri silerken "Bu bölüntü Windows tarafından oluşturulmamış, devam etmek istiyor musunuz?" şeklinde bir onay mesajı almıştım.

Üzerinde uğraşıyorum, önyüklenebilir kurtarma USB'si oluşturdum fakat hangi yolu denersem deneyim bu hata ekranından öteye gidemiyorum.

Harici bir araçtan kastınız nedir?

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

beamazing

Teşekkür ederim, faydalı bir link. Son aşamaya kadar geldim fakat mehmetmoli beyin yazmış olduğu şu kısımda tıkandım:

"bootsect /nt60 SYS /mbr komutu işe yaramayınca
g:\boot\> klasöründe
bootsect /nt60 ALL/mbr  komutunu girip enter layarak işlemi tamamladım sürücülerin içerisinde
dir
komutu girerek işletim sisteminin yüklü olduğu sürücüyü tespit edip buradan
cd boot
komutuyla boot klasörüne girmeniz gerek"

bootsect /nt60 ALL /mbr
komutunu girdiğimde
bootcode was successfully updated on at least one volume
yazısını alıyorum, ardından exit komutu ile çıkış yapıp bilgisayarı kapatıyorum. Ancak açmaya çalıştığımda aynı sorunla karşı karşıya kalıyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Ocak 2014 - 20:18:55

Problemi temiz kurulum yaparak çözdüm. İlginiz için teşekkürler @heartsmagic