[Çözüldü] Bir başka windows 8 ubuntu sorunu

Başlatan KlanimaL, 15 Ocak 2014 - 20:30:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KlanimaL

Merhaba arkadaşlar, yıllar sonra bir kez daha ubuntu kullanma denemesi yapmaya karar verdim ve varolan windows 8 üzerine nasıl kurabileceğimi araştırmaya başladım. windows 8'in ubuntu ile pek anlaşamadığını gördüm dedim ki ubuntuyu kurayım windows 8 açılmazsa win 7 yüklerim geçinir giderim.

yedeklerimi aldım win7 dvd mi hazırladım. önce ubuntu 12.04 lts yi kurdum. kurarken  ön yükleyiciyi MBR'a yükleyeyim mi diye sordu yükle dedim. ubuntu normal çalışıyor. win 8 de ön yükleyicide gözüküyor ama açmaya çalışınca mavi ekran falan veriyor tekrar ön yükleyiciye dönüyor. böyle olacağı belliydi dedim. win7 dvdsini taktım tam nereye yükleyeceğini seçme yeri geldi. hiç bir harddiski görmüyor. no drives found. load mass storage driver falan diyor. internetten araştırdım türkçe, ingilizce bir sürü şey denedim olmadı hiç biri. zaten tam olarak aynı problemi de bulamadım. forumda da arattım ama aynı problemi bulamadım.

şimdi win7 ile ubuntunun birlikte çalışmasını istiyorum ne yapmalıyım?

waroi

Diskinde iki bölüm oluştur ayrı ayrı ve önce ilk bölüme win7 kur, sonra diğer bölüme ubuntu kur hiç bir ek ayar yapmana gerek kalmadan iki sistemde açılış menüsünde(grub'da yani) görünecektir.

Not: Ben Win 8 ile sorunsuz 4 adet Linux kullanıyorum biriside Ubuntu mutlaka bir yerde bir yanlış yapmışsındır yada gözden kaçan bir şey vardır. Tabi birde UEFİ olayı var orası ayrı. Sorun UEFİ ise UEFİ'yi bios'tan kapatmalısın diye biliyorum ama tam emin değilim, çünkü bende öyle bir problem olmadı henüz :D

KlanimaL

kurabilsem kuracağım da olmuyor. win 7 kurulumu bölümlerimi görmüyor win8in kurulu olduğu 400 gb lık bi c diski var o zatn win8 olarak açılmıyor oraya win7 kurayım diyorum ama kurulumdvd si hiç birini görmüyor ne c ne d ne e no drives found. load driver falan diyor.

kodadiirem

Ubuntu kurulum diskini taktıktan sonra bölümleri görebiliyorsanız, bölümlere fat32 olarak format atın. Sonra Windows 7'yi ardından da Ubuntu'yu yanına kurun.

Not: İşlem format gerektirdiğinde bölümlerdeki bilgileriniz silinecektir. Yedeklemenizi öneririm.
Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

KlanimaL

Alıntı yapılan: kodadiirem - 15 Ocak 2014 - 22:20:53
Ubuntu kurulum diskini taktıktan sonra bölümleri görebiliyorsanız, bölümlere fat32 olarak format atın. Sonra Windows 7'yi ardından da Ubuntu'yu yanına kurun.

Not: İşlem format gerektirdiğinde bölümlerdeki bilgileriniz silinecektir. Yedeklemenizi öneririm.
teşekkür ederim bi deneyeceğim dediğinizi.

KlanimaL

@kodadiirem teşekkür ederim dediğiniz şekilde problemi çözdüm.

daha sonra aynı problemi yaşayan olursa diye:

windows 7 kuracağıma diske fat32 dosya sistemi ile format attım. bağlama noktasını da /windows yaptım. bir de bi ayarı daha değiştirdim quiet yaptım. ne ayarıydı hatırlamıyorum. diskin sahipliğini başkası almaya kalkarsa problem çıkarma gibi bi ayardı.

if

heartsmagic

Fat32 olması gerekliliğini anlamasam da etiketlendiği için konuyu kapatıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.