Mozilla teknik başkanından, Chrome ve Ie'ye Sert Gönderme !

Başlatan okan_668, 15 Ocak 2014 - 16:09:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okan_668

Eski günlerini mumla arayan Firefox cephesinden, rakipleri Chrome ve IE hakkında yumruk gibi sözler!

Açık kaynak kodlu yazılım üreticisi Mozilla, ABD'deki "casus yazılım" skandalının ardından manidar açıklamalar yaptı.

Gittikçe büyüyen Nsa dinleme skandalından sonra hükumetin istediği her programa izleme yazılımı gömmeye izin veren bir yasanın üzerinde çalışması ABD'de büyük yankı uyandırmıştı. Mozilla'nın teknik başkanı Brendan Eich, açık kaynak kodlu olmayan her yazılımın içinde kötü amaçlı yazılım barındırabileceğini ve bunu bilmenin imkanı olmadığını açıkladı.

Kodlarını gizleyen yazılımlardan her zaman şüphe duyulması gerektiğini hatırlatan Brendan Eich'ın, bu imasıyla rakipleri Chrome ve IE tarayıcılarını kast ettiği çok açık. Brendan Eich, yazılım üreticilerin yasa gereği kodlarının içinde casus yazılım yerleştirmek zorunda kalabileceği ve üstelik bunu itiraf etmelerinin de yine yasak olduğunu vurgularken, açık kaynak kodlu yazılımların kodlarının kolayca incelenebilmesi nedeniyle güvenilir şekilde kullanılabileceğini hatırlattı.

Güvenlik yazılımlarının da açık kaynak kodlu yazılımların kaynak kodları ile kullanıcıların çalıştırdığı kodları karşılaştırarak zararlı yazılımları tespit etmesinin çok daha kolay olduğunu anlatan Brendan Eich, yazılım dünyasının geleceğinin açık kaynak kodunda yattığının altını çizdi.

kaynak : http://www.haberler.com/chrome-ve-ie-ye-sert-yumruk-5546888-haberi/
Linux , özgürlük,barış ve kardeşliğin simgesidir.Özgürce ekledikleriniz sizi topluma ve insanlığa bir adım daha yaklaştırmış olur.Böylece şişirilmiş olan maliyetler bir anda sıfırlar...Matematiğe gerek yok, Sıfır olan herşey ucuz, bedava ve adi anlamına gelmez,bazen başlangıcın bir adımıdır sadece...

FireSwords

okan_668

Haberi haberler.com dan aldım.Ancak onların başlığı daha bir saçmaydı.(Chrome ve Ie ye Sert Yumruk)Bende haberi biraz daha ne olduğu belli olsun diye haberin sebebi olan kişiyi yazarak vermeyi tercih ettim.Hepsi bu. Haber kaynağımızı haberlerin sonunda veriyoruz.Chip haberi değil.   
Linux , özgürlük,barış ve kardeşliğin simgesidir.Özgürce ekledikleriniz sizi topluma ve insanlığa bir adım daha yaklaştırmış olur.Böylece şişirilmiş olan maliyetler bir anda sıfırlar...Matematiğe gerek yok, Sıfır olan herşey ucuz, bedava ve adi anlamına gelmez,bazen başlangıcın bir adımıdır sadece...

waroi

Hükümetler internetten o kadar korkuyorki bu ilerde başımıza daha çok bela olacak. Bilginin özgürce dolaşabilmesi onları diken üstünde tutuyor. Zavallı yusufcanlar. :)

alikemal0162

bu arada önemli not:chrome betası açık kaynak ama stabil olan sürümü sadece google tarafından yayınlanıyo yani hani su google uzerinden indirdigimiz.yani stabil olan sürümün kodları kapalı :D En azından ben google haricinde stable olan sürüm görmedim :D

if

@alikemal0162, imlâya özen gösterip yabancı kelimeler yerine onların güzel Türkçe karşılıklarını kullanın lütfen.

KemalALKIN

www.tckemal.ist

yerif_sercan

- Chrome, Chromium tabanlı bir tarayıcı. Sadece üzerinde marka tescili, pdf okuyucu... en öncemlisi istatistik toplayan (ismini bilmediğim) modül gibi şeyler eklenip Chrome diye sürülüyor. Neden Chromium'un versiyonu hala Ubuntu hariç diğer platformlara derlenmiyor? Birçok kullanıcı Chrome yerine Chromium'u terch edecektir. Çoğu tanıdığım telefonunu bu sebeple rootluyor. Bu özellik rootlanmadan kullanıbilse (4.2.2 de olduğu gibi) çoğu arkadaşım rootlama gereği duymayacak. Bugün rootlamayı güvensiz olabileceği için (admin yetkileri olduğu için) donanım firmaları bahane ediyor ve garantiden çıkartıyor. Belki bu şekilde android  türevleri root'suz şekilde android'i sunacakları için daha fazla destek dahi görebilirler.

- Android 4.2.2 de appops özelliği geldi. Bu özellik her uygulamanın hangi yetkileri kullanıp kullanamayacağını belirleyebiliyor. Bu özellik android 4.3 (yada 4.4 olabilir tam hatırlamıyorum) kaldırıldı. Neden kaldırılıyor? Bu gizlilik için en önemli özellik. iOs'ta bile varken açık kaynak Android'te yok.

Bence topluluğun öncelikleri gözen geçirmesi gerekli. Bu şekilde laf atmakla olmuyor mozilla...

KemalALKIN

Alıntı yapılan: yerif_sercan - 18 Ocak 2014 - 17:23:51
- Chrome, Chromium tabanlı bir tarayıcı. Sadece üzerinde marka tescili, pdf okuyucu... en öncemlisi istatistik toplayan (ismini bilmediğim) modül gibi şeyler eklenip Chrome diye sürülüyor. Neden Chromium'un versiyonu hala Ubuntu hariç diğer platformlara derlenmiyor? Birçok kullanıcı Chrome yerine Chromium'u terch edecektir. Çoğu tanıdığım telefonunu bu sebeple rootluyor. Bu özellik rootlanmadan kullanıbilse (4.2.2 de olduğu gibi) çoğu arkadaşım rootlama gereği duymayacak. Bugün rootlamayı güvensiz olabileceği için (admin yetkileri olduğu için) donanım firmaları bahane ediyor ve garantiden çıkartıyor. Belki bu şekilde android  türevleri root'suz şekilde android'i sunacakları için daha fazla destek dahi görebilirler.

- Android 4.2.2 de appops özelliği geldi. Bu özellik her uygulamanın hangi yetkileri kullanıp kullanamayacağını belirleyebiliyor. Bu özellik android 4.3 (yada 4.4 olabilir tam hatırlamıyorum) kaldırıldı. Neden kaldırılıyor? Bu gizlilik için en önemli özellik. iOs'ta bile varken açık kaynak Android'te yok.

Bence topluluğun öncelikleri gözen geçirmesi gerekli. Bu şekilde laf atmakla olmuyor mozilla...

Android ve dolayısı ile Google melek sanki :D. Donanım desteği için Linux kernel/çekirdeği kullanması onu özgür kılmaz. Firma güdümündeki herşeyde tehlike var kaldıki internetide ABD izliyor en tepeden (piramidin gözü) :). En güzeli kişisel bilgilerimizi internette popüler toplum gibi açığa koymamak olacaktır.
www.tckemal.ist