nvidia sürücülerinden sonra low-graphic mode hatası

Başlatan greed, 12 Ocak 2014 - 15:36:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

greed

Merhaba, dün ubuntu 13.10 la temiz kurulum yaptım. Önceden kurduğum sürücüleri kurdum ama arada siyah ekran hatası aldığım için başka sürücüler için internette biraz araştırma yaptım. Şu an linkini yollayamıyorum ubuntuya low-graphic mode hatasından dolayı erişemediğim için ancak

sudo apt-get remove --purge nvidia-*
sudo apt-get install ubuntu-desktop
sudo rm /etc/x11/xorg.conf
echo 'nouveau' | sudo tee -a /etc/modules

kodlarıyla sürücüyü temizleyip ubuntu desktop'u yeniden kurunca hata kayboluyor ama sürücüsüz kullanmak istemiyorum. Bu kod dizisinde de 3. satırda xorg.conf bulunamadı diyor. Ancak çalışıyor.

İnternette bu konuyla ilgili baya bir araştırma yaptım. Ayrıca forum içinde de arama yaptım ancak çok fazla başlık çok fazla kod var ve artık deneme yanılmak yapmaktan bunaldım. Şu an eski sürücüye de dönemiyorum hangi sürücüyü yüklersem yükleyeyim aynı sorunu alıyorum. Eskiden böyle bir sorunla karşılaşmamıştım lütfen yardım edin.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Ocak 2014 - 16:23:27

Ayrıca http://askubuntu.com/questions/239149/the-system-is-running-in-low-graphics-mode-i-get-this-message-when-i-boot-my-u/289287#289287 bu başlıkta ki ilk cevaptaki kodları da denedim ancak xorg.conf.failsafe dosyası bulunamadı hatasıyla karşılaştım. Sanırım bu dosyayı yeniden oluşturup düzenlemek sorunumu çözebilir ama bu konuda da yardıma ihtiyacım var.

krwlng

Hangi sürümü kurdunuz bilmiyorum ama daha geçen hafta 331 sürümü yüzünden temiz kurulum yapmak zorunda kaldım, ne yaptıysam olmadı, bildiğim bilmediğim bütün yöntemleri denememe, bütün sürücüleri kaldırıp tekrar kurmama rağmen sahipli veya açık kaynak sürücüleri çalıştıramadım. Kaç tane xorg.conf değiştirdim hatırlamıyorum, bir yerde bir sorun meydana geldi olmadı, temiz kurulum yapıp ek sürücüler kısmından 319 kurdum şuan sıkıntı yok.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

burk

Ayrıca belirteyim, siz Nvidia'yı sildiğinizde sistem sürücüsüz kalmış olmaz, açık kaynak kodlu nouveau sürücüsü çalışmaya başlar ve şayet oyun oynamıyorsanız veya sistemde çok kasılma yoksa bence kapalı kaynak sürücüler için uğraşmayın.

krwlng

@burk, bende öyle bir sorun oldu ki açık kaynak sürücüler bile çalışmıyordu, ekran görüntüsü alsaydım görebilirdiniz durumu, kabus gibiydi :)

greed

Bende temiz kurulum yapmak zorunda kaldım 304-331 ne varsa kurdum hepsi low graphic mode hatası verdi her seferinde nouveau'ya geçip tekrar kurmaktan bezip, temiz kurulum yaptım :D

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

krwlng

@heartsmagic, sorun aslında greed'in sorunu olduğu için ve temiz kurulum yaptığımdan dolayı detaylandırmak istemedim, soruyu her ikimiz için de sorduğunu kabul ederek uçbirim çıktısını veriyorum.

krwlng@krwlng-saucy:~$ lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GT216M [GeForce GT 240M] (rev a2)

işin açığı şuan 319 sürücüsünü kullanıyorum fakat 331 güncellemesi yapmaya korkuyorum yine aynı sorunları yaşarım diye, daha önce "Low graphic" hatası aldığım zaman basit önerilerden biri olan "unity" tekrar kurulumu işe yarıyordu ama 13.10 için hiçbir çözüm işe yaramayınca temiz kurulum yapıp sistem kurulduktan sonra direkt sahipli 319 sürücüsünü kurup sorunsuz kullanmaya başladım. Sorun yaşadığım sistemde güncelleme öncesi kullandığım sürüm dahil bütün mevcut sürümleri tek tek denememe rağmen çözüme ulaşamamıştım.

heartsmagic

@krwlng, ben aslında 331 sürümü için sormamıştım ama senin sorunun da ilginçmiş. Hani sürücü sorun yapar da, bir şekilde geriye dönüş olur genellikle. Demek ki arada bir şeyler çok karışmış sende. Ben oyun oynayan ya da grafik kartına yüklenen bir kullanıcı olmadığım için genelde sistem ne veriyorsa onu tercih ediyorum sürücü namına.

@greed ise kart bilgisini hiç geçmemiş. Optimus falan varsa sistemde zaten doğrudan sürücü kurulumu sorun yapacaktır kendisinde.

greed

Ekran kartı krwlng le aynı gt240m şu an sorun geçti ama şu siyah ekran hatası uzun süre kullanımdan sonra yeniden başlatınca deli ediyor beni. Fan açılışta deli gibi çalışıyor imleç gelince ya da gelmeden simsiyah ekranda makine donup kalıyor. Ayrıca tek ekran kartı var sistemde optimus olması gerekiyor, bumblebee çift ekran kartı olan modeller içindi sanırım.

heartsmagic

Çıktıyı da o nedenle istemiştim, görmeden yorum yapamıyorum ne yazık ki. Tek kart varsa Optimus değildir, Bumblebee gerekmez.  Şu an ne kart ne sürücü bilgileri yok bu başlıkta. Onlar olmadan yorum yapamayız: ekrankomut

greed

01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GT216M [GeForce GT 240M] (rev a2)

heartsmagic

Kartına biraz baktım da sorunlu gibi görünüyor etrafta:

http://askubuntu.com/questions/197040/nvidia-proprietary-driver-logging-me-to-console-instead-of-gui
Meselâ yukarıdaki kullanıcı Nvidia tarafında da başlık açmış ama uğrayan olmamış. Bizim forumda da tıkandığımız zamanlar olmuş:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33989.0

Diyeceğim ki yabancı arkadaşın söylediği gibi 3.x seri çekirdek ile sorun var, @krwlng senle aynı karta sahipmiş. Onda sorun olmuyorsa sende nasıl oluyor? @krwlng, sen hangi sürücüde sorun yaşamıyorsun?

krwlng

Şuan 319.32 kullanıyorum sorun yok, fakat sorun yaşadığım zaman 304'ten 331'e güncelleme yapmıştım, sonrasında 331 kaldırıp 319 yüklememe rağmen sorun çözülmemişti, temiz kurulum sonrası depo ekleyip 331 kurmaya çekindim açıkçası, mevcut depolardaki 319'u kurdum. Şöyle söylemem gerekirse genel olarak bütün Nvidia 240M ekran kartlarında fiziksel bir sorun var, bir değil üç değil, kaç 240M gördüysem duyduysam hepsinde Gpu ile ilgili bir sorun vardı, hatta hatırlarsanız forumda bununla ilgili açtığım bir başlık bile var, en son Gpu voltajını "Coolbits" ile düşürüp sorunu çözmüştüm. Zamanında bu ekran kartı ile gelen cihazları garantiye gönderenler hep değişim almış, fakat 12.04 öncesinde bu kart Linux sistemlerde sorun çıkarmıyordu o yüzden garantisi bitene kadar anlamadık sorunlu olduğunu, Win tarafında ise Gpu'ya yüklenecek bir oyun oynamayınca yıllarca kullansan anlamıyordun, ta ki Pes 2011 çıkana kadar :) Yani işin özü sorunlu bir ekran kartımız var, elimizden geldiğince yardımcı uygulamalar ve ipuçları ile kullanılır kılmaya devam ediyoruz bir şekilde.

heartsmagic

Evet, şimdi hatırladım o başlığı. Hatta geçenlerde bir başka arkadaşla daha konuştunuz bir başlıkta sanırım bu meseleyi. 319 serisi sende sorun yapmıyorsa acaba neden @greed'de sorun yapıyordur? Ya da şöyle soralım, @greed 319 serisini mi kurdu?

greed

yok ben 3.04 kullanıyorum 3.19 kurmaya da çekiniyorum doğrusu çünkü ubuntu yazılım & güncellemelerden 3.04 bile kursam stabil değil başka bir ppa ekleyerek kurduğum 3.04 daha stabil. Bilmiyorum @krwlng nerden kurdu ama ben pek bilmeden başka sürücüye geçmek istemiyorum zira tekrar kurulum yapmak zorunda olmaktan korkuyorum.

krwlng

@greed, ek sürücüler kısmında önerilen sürücülerde 319 mevcut.

greed

Biliyorum da ordan yüklediğim 3.04 patladı. Dediğin gibi 3.19 da kurdum o da patladı. Yine açık kaynak kodlu 3.04e döndüm

burak öztürk

Merhabalar araya girdim kusura bakmayın, bende  gt240m kullanıyorum. 13.04 sürümünde nvidia-310 sürücüsü ile düşük grafik modu hatası alıyordum. O zamanın depolarındaki nvidia-313 ile sorunu çözmüştüm. Şuan 13.10 sürümünde nvidia-319 kurulu, şimdiye kadar hiç hata almadım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki gt240m için en rahat ettiğim sürücü nvidia-304 idi.

Şunu söylemek isterim, çekirdek xorg vs çok hızlı gelişiyor ve sürücülerinde buna paralel uyum sağlaması gerekiyor. Örneğin geçmiş depodaki bir nvidia-304 şuan ki çekirdek ve xorg ile uyumsuz olabiliyor. Aynı şekilde nvidia-173 sürücüleri içinde geçerli 13.04 ile nvidia-173.14.37 ile sorun yaşamazken 13.10 sürümünde masaüstüne gelemiyorum ve bende 173.14.39 sürücüsünü kuruyorum. Nvidia sitesinde yapılan gelişmeleri takip ediyorum bir de Launchpad de yapılan işlemleri takip ediyorum. Örneğin Nvidia 173.14.37 yeni linux310 çekirdeğine uyumlu hale getirildi diyor ancak xorg desteği 1.13'te kalıyor mesela. Bu tür gelişmeleri takip ediyorum şimdilerde. Selamlar

krwlng

@burak öztürk, tespitleriniz çok yerinde bana göre, bir tarihte kurduğunuz bir sürücü başka tarihte aynı sonuçları vermiyor, bunun canlı tanığı olarak söylüyorum bunu. Ben de sizin gibi 304 sürücüsü ile çok iyi başarım elde ettim uzun süre, bir ara beta sürücüleri çıkınca 319 kullanmıştım hiç sorun çıkmamıştı, ama şimdi aynı  sürücü ile çok sorun yaşadım, işin garip yani temiz kurulumda ilk sürücü olarak 319 kurunca sorun kalmadı. 319 ile gelen pencerelerin kararması sorununu müsait bir zamanda bir konu açıp tartışmak istiyorum açıkçası, bazı arkadaşların da aynı sorundan sıkıntı yaşadıklarını biliyorum.

burak öztürk

@krwlng
@"Pencerelerin kararması sorunu" demişsiniz.
Bir pencereyi simge durumundan çıkarıp tekrar bütünce pencere simsiyah oluyor ve tekrar küçültüp büyütünce geçiyor.
Acaba aynı durumu mu konuşuyoruz? Eğer aynı ise ben bu durumun önüne pencere efektlerini kapatarak geçtim. Unity ince ayar aracıyla pencere efektlerini kapattım.
Eğer bununla ilgili bir çalışma yaparsanız bende katılmak isterim. Bendeki sizdeki ve diğerlerindeki mevcut çıktıları karşılaştırabiliriz. Selamlar

heartsmagic

Alıntı yapılan: greed - 23 Ocak 2014 - 12:45:26
Biliyorum da ordan yüklediğim 3.04 patladı. Dediğin gibi 3.19 da kurdum o da patladı. Yine açık kaynak kodlu 3.04e döndüm

linux-headers paketi kurulu mu? Eğer değilse kurup öyle denersin sürücüleri:

sudo apt-get install linux-headers-$(uname -r)

krwlng

@burak öztürk, evet aynen o söylediğiniz sorundan bahsediyorum, pencere etkilerini kapatınca düzeldiğini bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu, denemeyi düşündüğüm şeyler listesinde vardı ama beni zahmetten kurtardınız, yine de etkiler açıkken neden böyle bir sorun meydana geldiğini de çözmek lazım bence.