[Çözüldü] Ubuntu 12.04 Yeniden Kurulum

Başlatan Master Salix, 09 Ocak 2014 - 15:29:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Master Salix

İyi Günler, yeni bir linux kullanıcısıyım ve zamanım el verdiğince linux sürümlerini denemeyi planlıyordum. Bilgisayarımda Ubuntu 12.04 yüklemiştim. Yerine Opensuse kurmak istedim, usb'sini hazırladım taktım ancak sanırım disk bölümlendirmede hata yaptığımı düşünüyorum. Kurmadı ve başka bir arayüze attı. (bildiğiniz beceremedim). Tamam dedim, Ubuntu 13.10 kurayım. Tertemiz sıfır bilgisayar olsun dedim. Usb'ni hazırladım, bölümlendirmeyi yaparkan bir sıkıntı olduğunu anladım (ancak ne olduğunu hatırlamıyorum yaparken gece saat 3tü) yine de devam ettim. Kurma işlemine geçtiğinde hata verdi kurulum aşamasında hiç ilerlemeden bir yarım saat bekledi. Bende güç düğmesinden bilgisayarı kapattım. Yeniden başlattığımda

Error: No such partition
grub rescue>

buraya düştü. Biraz yabancı kaynaklarda araştırdım;

grub rescue> set prefix=(hd0,msdos1)/boot/grub
grub resuce> set root=hd0,msdos1
grub resuce> insmod normal
grub rescue> normal

yaparak Ubuntu 12.04'e geri ulaştım.

sudo fdisk -l

yazdığımda

Disk /dev/sda: 250.1 GB, 250059350016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 30401 cylinders, toplam 488397168 sektör
Units = sektör of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0x000acc33

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1            2048   488396799   244197376   83  Linux

Disk /dev/sdb: 8000 MB 8000110592 bayt
144 heads, 3 sectors/track, 36169 cylinders, toplam 15625216 sektör
Units = sektör of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0x5dea484d

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sdb1   *        2046    15624191     7811073    5  Ek
/dev/sdb5            2048    15624191     7811072    c  W95 FAT32 (LBA)

çıktısını almaktayım. Ayrıca bilgisayarı başlatırken şu uyarıyı vermekte;

Şu an usb takıp baştan yüklemeye çalıştığım zaman yanıp sönen imleçte saatlerce bekliyor (1,30 saat yemeğe gittim geldim tık yoktu). Sorunum tam olarak ne? Sorunu çözüp 12,04te sorunsuz devam etmek için ne yapmayalım? Yeni bir sürüm yüklemek için ne yapmaktayım? Ayırdığınız vakit ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

grayloop

@Master Salix
Bilgisayarı kapattığınızda disk bağlama işlemlerinde bir hata oluşmuş büyük ihtimalle. Bu nedenle fotoğrafını gönderdiğiniz disk bağlama hatasını veriyor.  S'ye basıp geçin. Disklerinizi kontrol edin. Olmayan bir disk varmış gibi görünüyorsa uçbirimde

sudo gedit /etc/fstab

yazıp fotoğraftaki ID numaralı diskin satırını silin.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

FireSwords

OpenSuse 13.1 kurduysan Türkçe kurulmuyor. Türkçe olarak OpenSuse kullanmak istiyorsan 12.3 kurman gerek

Master Salix

Alıntı yapılan: gridongu - 09 Ocak 2014 - 16:57:56
@Master Salix
Bilgisayarı kapattığınızda disk bağlama işlemlerinde bir hata oluşmuş büyük ihtimalle. Bu nedenle fotoğrafını gönderdiğiniz disk bağlama hatasını veriyor.  S'ye basıp geçin. Disklerinizi kontrol edin. Olmayan bir disk varmış gibi görünüyorsa uçbirimde

sudo gedit /etc/fstab

yazıp fotoğraftaki ID numaralı diskin satırını silin.

çıktısı şöyle oldu:

# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    nodev,noexec,nosuid 0       0
# / was on /dev/sda2 during installation
UUID=e1661d83-f41c-495e-85d8-e877870328e2 /               ext4    errors=remount-ro 0       1
# swap was on /dev/sda5 during installation
UUID=ee72d04d-52b1-47cb-8dda-8eee468c1c40 none            swap    sw              0       0

tlg

sudo blkid

çıktısına göre UUID değerlerini düzenleyin.

heartsmagic

Resimde sorun veren bölüm takas (swap) bölümü, fdisk çıktında görüyoruz ki artık bir takas bölümün yok. Bir şekilde silmişsin demek ki. fstab dosyanda son satırın başına # koyarsan durum düzelir.

Yeni bir sürüm kurulum içinse kalıbın USB belleğe doğru bir şekilde hazırlandığından emin misin? Zira kuruluma geçmiyorsa ortada o yönde bir sorun var demektir bence.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Master Salix

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Ocak 2014 - 01:37:07
Resimde sorun veren bölüm takas (swap) bölümü, fdisk çıktında görüyoruz ki artık bir takas bölümün yok. Bir şekilde silmişsin demek ki. fstab dosyanda son satırın başına # koyarsan durum düzelir.

Yeni bir sürüm kurulum içinse kalıbın USB belleğe doğru bir şekilde hazırlandığından emin misin? Zira kuruluma geçmiyorsa ortada o yönde bir sorun var demektir bence.

Uyguladım ve çözüldü. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Biraz da forumda araştırıp yeni takas alanı ekledim sorun kalmadı.

tlg