Unity Çubuktaki Yer İmlerini Varsayılan Ayarlara Getirme?

Başlatan syagdiran, 29 Aralık 2013 - 18:49:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

syagdiran

Merhaba Arkadaşlar. Unity çubuğumda dosyalarımdaki tüm dizinler görünüyordu. Fakat Belgeler dizini çubuktan kayboldu. Yeniden getirmek için varsayılan ayarlara geri dönmek istiyorum. Home dizinindeki hangi ayar dosyasını silersem varsayılan ayarlar geri gelir acaba?

krwlng

Ubuntu-tweak kurup yöneticiler sekmesinden "Hızlı liste düzenleyici" kısmına girip istediğiniz kısayolu dosyalar kısmına ekleyebilirsiniz. Benim de bu tarz bir sorunum var fakat benim sorunum dosyalar kısmında öğelerin isimleri ingilizce görünüyor ve ne liste düzenleyicide ne de  "nautilus-home.desktop" dosyası içerisinde bu öğeleri göremiyorum, sistem Türkçe olduğu için ingilice kısayollara tıklayınca hata ile karşılaşıyorum, fikir olan varsa sevinirim.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

heartsmagic

Bu çubuk dediğimiz yer sol taraftaki başlatıcı değil mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

syagdiran

Evet Dosyalar isimli klasörün sağ tık görüntüsünün varsayılan hale getirilmesi.

kodadiirem

Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

heartsmagic

Alıntı yapılan: syagdiran - 06 Ocak 2014 - 20:14:04
Evet Dosyalar isimli klasörün sağ tık görüntüsünün varsayılan hale getirilmesi.

cat ~/.config/gtk-3.0/bookmarks ne diyor?

@krwlng, orada bendeki girişler de İngilizceymiş. Ancak bende dizinler de İngilizce olduğu için sorun yapıyor sanırım. Evet, böyle bir sorun var sistemde :) Ancak böyle ufak tefek meselelere eğilecek ne heves ne çok vakit var şu anda. Bu nedenle hiç ardında düşmedim neden İndirilenler değil de Downloads diye bir dizinim olduğunu :)

Benim durumumda yapılacak şey belli esasında: İlgili dizinleri oluştur, .config/user-dirs.dirs dosyasını düzenleyiver :)

krwlng

@heartsmagic, dizin isimlerini ".config/user-dirs.dirs" içerisinden değiştirmiştim ama kaydedip kapattıktan sonra oturumu kapatıp açınca "Belgeler" hariç diğer bütün girdilerin tamamen silindiğini farkettim çok denedim olmadı, sonunda; xdg-user-dirs-update --force
komutu ile dizindeki dosyaları Türkçe yaptım fakat Unity paneldeki Dosyalar seçkesine sağ tıklayınca çıkan menü hala ingilizceydi sizin cat ~/.config/gtk-3.0/bookmarks
ile verdiğiniz konumu açınca anladım olayı, şimdi her şey sorunsuz, teşekkürler.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

heartsmagic

Sevindim düzelmesine. Ben denemedim o gece bu dediğimi, en azından şu an sıkıntı yaşarsam senin ip ucun duruyor kenarda :) Ben de onun için teşekkür ederim.