[Nasıl] Sources.list - Depo/Kaynak listesi

Başlatan heartsmagic, 04 Nisan 2008 - 06:02:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

BELLEROPHONTES

Güzel liste derken ubuntuda yeniyim ihtiyacım olan şeyleri synaptic'te arayınca bulamıyorum internette de her yerden gördüğüm depoları eklemek istemiyorum.

Yani bana iyi yazılımların olduğu depolar lazım. Bu yüzden eski arkaddaşlar kendi listelerini eklerse iyi olur demiştim. Çünkü onların listeleri tecrübelerinden dolayı daha iyiydir.
Yeniden sevdalandım bir yazılıma, bağlandım doyasıya... :D :D :D

heartsmagic

Alıntı yapılan: BELLEROPHONTES - 15 Mayıs 2010 - 09:15:51
Güzel liste derken ubuntuda yeniyim ihtiyacım olan şeyleri synaptic'te arayınca bulamıyorum internette de her yerden gördüğüm depoları eklemek istemiyorum.

Yani bana iyi yazılımların olduğu depolar lazım. Bu yüzden eski arkaddaşlar kendi listelerini eklerse iyi olur demiştim. Çünkü onların listeleri tecrübelerinden dolayı daha iyiydir.

Başlık bu yüzden var zaten. Bu başlığı uygularsan birçok yazılıma ulaşırsın zaten. Depolarda olmayan bir yazılım mı arıyorsun? O zaman önce forumda arama yap, birileri depo adresi vermiş olabilir. Eğer verilmemişse ve nasıl kurulacağı da anlatılmamışsa ilgili bölümde bilgi amaçlı bir başlık açabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

BELLEROPHONTES

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Mayıs 2010 - 10:48:00
Alıntı yapılan: BELLEROPHONTES - 15 Mayıs 2010 - 09:15:51

Başlık bu yüzden var zaten. Bu başlığı uygularsan birçok yazılıma ulaşırsın zaten. Depolarda olmayan bir yazılım mı arıyorsun? O zaman önce forumda arama yap, birileri depo adresi vermiş olabilir. Eğer verilmemişse ve nasıl kurulacağı da anlatılmamışsa ilgili bölümde bilgi amaçlı bir başlık açabilirsin.

Başlık derken başlıktaki 1. sayfadaki 10.04 için olan orjinal sources.list değil mi?

bytan

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

BELLEROPHONTES

Orjinal zaten benim sistemimde var.
Benim istediğim güzel şeyler(program/tema/geliştirme vb.. yada herşey olabilir) bulabileceğim depolar.
Elinde böyle depolar varsa ve eklersen çok sevinirim.

bytan

Genel olarak standart listeyi kullanıyorum. Ubuntu-tweak ile gelen depo önerilerini kullanabilirsin. Aradığın gibi çeşit depoları öneri olarak sunuyor.

PF @ ST

BELLEROPHONTES

Alıntı yapılan: bytan - 15 Mayıs 2010 - 17:47:44
Genel olarak standart listeyi kullanıyorum. Ubuntu-tweak ile gelen depo önerilerini kullanabilirsin. Aradığın gibi çeşit depoları öneri olarak sunuyor.

"Tweak" kullanıyorum ama o dediğini anlamadım.

bytan

Ubuntu Tweak içinde yazılım kaynakları bölümünde çok çeşitli depolar var. Oyun, çoklu ortam, internet uygulamaları vs.

PF @ ST

BELLEROPHONTES

Alıntı yapılan: bytan - 15 Mayıs 2010 - 19:02:12
Ubuntu Tweak içinde yazılım kaynakları bölümünde çok çeşitli depolar var. Oyun, çoklu ortam, internet uygulamaları vs.

Tamam denerim zorlanırsam forumda araştırırım. Tweak'i, bir yerde biri sources.list kolay düzenleniyor demişti ve bir başka yerde de çok işe yarıyor ilk onu yüklüyorum demişlerdi bende ondan eklemiştim. demekki baya işe yarıyormuş. Çok teşekkürler.

ironic

getdeb (getdeb.net) deposunda bayağı uygulama var.. Tek başına bir depo yetiyor çoğu isteğe..

BELLEROPHONTES

Alıntı yapılan: ironic - 15 Mayıs 2010 - 20:30:06
getdeb (getdeb.net) deposunda bayağı uygulama var.. Tek başına bir depo yetiyor çoğu isteğe..

o depoyu buraya ekler misin?

BELLEROPHONTES

BELLEROPHONTES

Dilek

arkadaşlar, ubuntuyu kullanmaya başladığımın 2.günü ve kurulum sonrası yapılması gerekenler (http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Kurulum#Kurulumdan_Sonra_Yap.C4.B1lmas.C4.B1_Gerekenler) linkinden sırayla yap denileni yapıyordum ta ki  /etc/apt/sources.list i düzenleyene kadar.
Benim kullandığım ubuntu 8.10 ama bu sitedeki örnekte "Örnek sources.list dosyası. Lucid Lynx (10.04) içindir, Hollanda yansıları kullanılmıştır. Neden Hollanda yansıları? Çünkü hızlı" yazıyordu yine de kopyalayıp değiştirdim kendi listemi ardından restart yaptım ve geri görsel ekrana dönemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum siyah bi ekranla karşı karşıyayım kullanıcı adımı ve şifreyi soruyor sonra konsoldaymışım gibi bi ekran çıkıyo yardım ederseniz sevinirim.. :(

ironic

Kaynak listesini ekledikten sonra, güncellemeleri yükledin mi? Eklediğimiz depolara dikkat edelim. Kaynakta anlatıldığı üzere ordaki depolar Lucid (10.04) sürümü için.

kullanıcı girişi yaptıktan sonra

startx

komutuyla açmayı deneyelim.

hitokiri

Alıntı Yapubuntu 8.10
birazcık eski bi sürüm 9.04 9.10 10.4 e geldik eğer mümkünse 10.4 sürümünü kurman daha iyi olur ,
Alıntı Yapdeb http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid-updates main restricted
sourclistler sürümlerin kod adlarına göre oluşur yani 8.10 interpid kod adlı 10.4 lucid sourclisti düzenlemen gerekli gibi yani
sisteme giriş yapmak için şifreyi girdikten sonra @ironic 'in de dediği gibi startx komutnu vermeyi deneyin.

Dilek

startx ile açmayı denedim ama gri bir ekranla karşılaştım üstelik mouse iconu da dondu reset atmak zorunda kaldım
bu işlemlerden önce:
                 sudo aptitude update
                 sudo aptitude install kubuntu-kde4-desktop
komutlarını vermiştim acaba sorun mu çıkardılar :(

hitokiri

Alıntı Yapkomutlarını vermiştim acaba sorun mu çıkardılar :(
muhtemelen evet 8.10 depolarından oluşan sistemin birden 10.4 depolarından paket aldı ve bu bazı çakışma ve sorunlara neden olmuştur.

Dilek

peki ne yapmam gerekiyor onu da yazarsanız sevinirim..

hitokiri

Alıntı Yaphttp://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2915.0.html
şurarada anlatılan komutları uygulaman öncesinde de depo listeni düzenlemen gerek bunların yapman sorunun çözülmesini sağlamayabilir zaten 8.10 eski bir ubuntu sürümü bana kalırsa 10.4 indirip temiz kurulum yaparsan daha rahat olur senin için :)
http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download

heartsmagic

KDE4 yanında diğer sistem bağımlılıklarını da yükseltmişse sistem geri dönülmez bir noktaya gelmiş olabilir. Söyleniği üzere önce kurduğunu kaldırıp, ardından depolarını düzeltip sistemi güncellemeyi denemelisin. Fakat ne kadar başarılı olur bilemiyorum. Sen bir nevi sistem yükseltme yapmış olabilirsin şu durumda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erginemr

Bana göre de "Dönülmez Akşamın Ufkundayız"ı çalmanın vakti gelmiş. Arkadaşların dediği gibi, Lucid Lynx 10.04 ile temiz bir kurulum yapmanızı öneriyorum.

Vexille

Merhaba, bu konuya http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Kurulum#Kurulumdan_Sonra_Yap.C4.B1lmas.C4.B1_Gerekenler linkinden geliyorum. Orada tüm kodları girdim taki buraya kadar olan kısıma kadar.

sudo gedit /etc/apt/sources.list

bu kodu girdim defalarca hiçbir sonuç alamadım. Güncelleme yaptım 3 güncelleştirme gelmişti ondan sonra girdim pw istedi onuda girdim ama sonuç:

Burak@burak-laptop:~$ sudo gedit /etc/apt/sources.list
[sudo] password for vexille:
sudo: gedit: command not found

yardımlarınızı bekliyorum.