Ubuntu touch gelişime devam ediyor

Başlatan okan_668, 24 Aralık 2013 - 13:23:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okan_668

Linux tabanlı Ubuntu Touch mobil işletim sistemini geliştiren Conanical, Android kullanıcılarına Ubuntu Touch'u ön yükleme yapmasına olanak tanıyor. Böylece Android kullanıcıları cihazlarında Android işletim sistemi ile beraber Ubuntu'yu da çalıştırabilecek.  Conanical, özellikle uyumlu cihaz olarak Nexus 4'ü gösteriyor ve diğer Nexus modelleri, Galaxy Nexus, Nexus 7 ve Nexus 10 üzerinde de çalışacağını söylüyor.

Android kullanıcıları sadece bir simgeye dokunarak Ubuntu'ya geçebilecek ve bu işletim sistemini inceleme fırsatı yakalayacak. Ancak Ubuntu geliştiriciler sitesinde açıklanan bu haberde, çift önyüklemenin normal kullanıcılar için uygun bir özellik olmadığı belirtildi ve sadece geliştiricilerin yükleme yapması tavsiye edildi.

Şimdiye kadar çift işletim sistemleri arasında geçiş yapmak kolay olmamıştı ancak, Ubuntu Touch ön yüklü Android cihazınızda tuş kombinasyonları ve komut satırı arayüzü gibi basit bir arayüzü ile bir tuşa dokunarak her iki işletim sistemi arasında geçiş çok kolay olacak.

Çift önyükleme yükleme ve çalıştırma birkaç kolay adımda yapılabilir. Bir defaya mahsus yaptığınız kurulum ile istediğiniz Ubuntu sürümünü yükleyebileceksiniz.

Bu haberle ilgili yükleme sayfası için  : https://wiki.ubuntu.com/Touch/DualBootInstallation

kaynak : http://www.teknolojioku.com/haber/android-cihaziniza-ubuntu-yukleyin-15721.html
Linux , özgürlük,barış ve kardeşliğin simgesidir.Özgürce ekledikleriniz sizi topluma ve insanlığa bir adım daha yaklaştırmış olur.Böylece şişirilmiş olan maliyetler bir anda sıfırlar...Matematiğe gerek yok, Sıfır olan herşey ucuz, bedava ve adi anlamına gelmez,bazen başlangıcın bir adımıdır sadece...

burk

Mobil cihazların hızla yaygınlaştığı şu günlerde Ubuntu için güzel çalışmalar bunlar, haber için de teşekküler :)

iceboy

Sadece nexus 4 test edildi eklemeyi unutmayın...

Diğer kullanıcılar yazıyı yanlış anlayıp yükleme yaparlarsa cihazlar yüksek olasılıkla hard brick olacaktır.

Bende de motorola atrix var,

1.0 ghz dual core işlemci,1gb ram,GPU ULP GeForce .

Ama ben bile yüklemeye cesaret edemedim.

Zaten belirtmediğiniz çok önemli özellikler var,ubuntu touch'u kurabilmek için android 4.2'ye sahip olmanız gerekiyor.

Yerinizde olsam orjinal konuyu iyice inceleyip ondan sonra açardım.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

krwlng

Söyledikleri konusunda @iceboy'a katılmakla birlikte ek olarak; bırakın ubuntu'yu "dual boot" sistemini kurmak için bile belli bir birikim sahibi olmak gerekiyor, bu işlemlerden önce yedek alıp hazırlıkları yapmak gerekiyor yoksa bir süre telefonsuz kalmanız içten bile değil.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

okan_668

Haberin içeriğinde belli bazı nexus modellerinin olduğu belirtilmiştir.Bununla birlikte sistemi sadece geliştiricilerin yapması gerekiyor.Haberin içeriğinin tamamını orjinal metne sadık kalarak başlığı ile birlikte hiçbir ekleme yapmadan aldık.Bu nedenle androidlerin tamamına böyle bir sistem geliyor algısı oluşmamalı.Ubuntu takipçileri şu an ubuntunun touch versiyonunda geliştirme aşaması olduğunu biliyorlar.Haber bunu hangi aşamalarda olduğuna açıklık getiremek için yapılmıştır. İngiliz omgubuntu.co.uk sayfası bugün konuyu aynı şekilde anlatmış sayfasında... sayfa incelemesi için bağlantı :    http://www.omgubuntu.co.uk/2013/12/ubuntu-touch-android-dual-boot-preview-released

Demek istediğim haberi iyi inceleyen kişilerin     " https://wiki.ubuntu.com/Touch/DualBootInstallation " sayfasını da görmezden gelmeden hangi modeller ve kimin yüklemesi gerekir bunları da incelemelilerdi.Ama nexus dışındaki modeller için ubuntu yüklemek dahası dual boot etmek cihazınızı servislik yapar.Lütfen haberin içeriğini iyice okuyup yorumlayalım.Ayrıca burada konu açmış olmuyoruz netice de ubuntu ile ilgili haberi paylaşıyoruz. İlginiz için teşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Aralık 2013 - 21:23:30

Bu da başka bir haber ;

Canonical; Android ve Ubuntu çift işletim sistemi çözümünü geliştiricilere tanıttı

Mobil dünyada önemli adımlar atmak isteyen Canonical Vakfı, mobil cihazlar için Ubuntu sürümünü yayınlayarak kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Şimdilik Nexus 4 ve Galaxy Nexus cihazları için yayınlanan stabil Ubuntu mobil sürümü dikkat çekici bir yenilik sunmaya başladı.

Canonical sadece geliştiricilerin kullanımına yönelik olarak Android ve Ubuntu'yu tek bir cihazda buluşturan yeni çözümünü tanıttı. Yeni çözüm şu anda geliştirici ön izleme sürümü olarak dağıtılıyor.

Canonical, karmaşık başlatma seçeneklerinden ziyade kolay bir başlatma yöntemi sunuyor. Kullanıcı uygulamayı açtıktan sonra hangi işletim sistemini istediğine karar veriyor ve cihaz bu işletim sistemine başlatılıyor.

Android işletim sisteminin yüzde 80 civarında bir paya ulaştığı akıllı telefon pazarında Firefox, Ubuntu gibi alternatiflerin tüketici ilgisini çekmesi için yoğun çaba sarfetmesi gerekiyor. Firefox uygun fiyatlı akıllı telefonlar ile pazara girerken, Android işletim sistemini ikinci sistem olarak sunmak isteyen üreticiler mevcut. Ubuntu da muhtemelen aynı yolu izlemek istiyor. Zira kullanıcılar Android işletim sisteminden vazgeçmeden Ubuntu'yu deneme şansına sahip olacaklar.

kaynak: http://www.donanimhaber.com/cep-tel-yazilimlari/haberleri/Canonical-Android-ve-Ubuntu-cift-isletim-sistemi-cozumunu-gelistiricilere-tanitti.htm
Linux , özgürlük,barış ve kardeşliğin simgesidir.Özgürce ekledikleriniz sizi topluma ve insanlığa bir adım daha yaklaştırmış olur.Böylece şişirilmiş olan maliyetler bir anda sıfırlar...Matematiğe gerek yok, Sıfır olan herşey ucuz, bedava ve adi anlamına gelmez,bazen başlangıcın bir adımıdır sadece...

onuragtas

ben denedim samsung galaxy s2 I9100 telefonuma yüklemeye çalıştım, dualboot.sh çalıştırınca sadece nexus modelleri için olduğunu söyledi zaten. Kodları açıp bakınca sadece onun için yazıldığı anlaşılıyor. Yakında iyice yaygınlaşacak mobilde de güzel haberleri takip ediyoruz :) Haberler için teşekkürler :)
System.out.println("Hadi gülüm yandan yandan.");

iceboy

Alıntı yapılan: okan_668 - 24 Aralık 2013 - 21:06:14
Haberin içeriğinde belli bazı nexus modellerinin olduğu belirtilmiştir.Bununla birlikte sistemi sadece geliştiricilerin yapması gerekiyor.Haberin içeriğinin tamamını orjinal metne sadık kalarak başlığı ile birlikte hiçbir ekleme yapmadan aldık.Bu nedenle androidlerin tamamına böyle bir sistem geliyor algısı oluşmamalı.Ubuntu takipçileri şu an ubuntunun touch versiyonunda geliştirme aşaması olduğunu biliyorlar.Haber bunu hangi aşamalarda olduğuna açıklık getiremek için yapılmıştır. İngiliz omgubuntu.co.uk sayfası bugün konuyu aynı şekilde anlatmış sayfasında... sayfa incelemesi için bağlantı :    http://www.omgubuntu.co.uk/2013/12/ubuntu-touch-android-dual-boot-preview-released

Demek istediğim haberi iyi inceleyen kişilerin     " https://wiki.ubuntu.com/Touch/DualBootInstallation " sayfasını da görmezden gelmeden hangi modeller ve kimin yüklemesi gerekir bunları da incelemelilerdi.Ama nexus dışındaki modeller için ubuntu yüklemek dahası dual boot etmek cihazınızı servislik yapar.Lütfen haberin içeriğini iyice okuyup yorumlayalım.Ayrıca burada konu açmış olmuyoruz netice de ubuntu ile ilgili haberi paylaşıyoruz. İlginiz için teşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Aralık 2013 - 21:23:30

Bu da başka bir haber ;

Canonical; Android ve Ubuntu çift işletim sistemi çözümünü geliştiricilere tanıttı

Mobil dünyada önemli adımlar atmak isteyen Canonical Vakfı, mobil cihazlar için Ubuntu sürümünü yayınlayarak kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Şimdilik Nexus 4 ve Galaxy Nexus cihazları için yayınlanan *kararlı Ubuntu mobil sürümü dikkat çekici bir yenilik sunmaya başladı.

Canonical sadece geliştiricilerin kullanımına yönelik olarak Android ve Ubuntu'yu tek bir cihazda buluşturan yeni çözümünü tanıttı. Yeni çözüm şu anda geliştirici ön izleme sürümü olarak dağıtılıyor.

Canonical, karmaşık başlatma seçeneklerinden ziyade kolay bir başlatma yöntemi sunuyor. Kullanıcı uygulamayı açtıktan sonra hangi işletim sistemini istediğine karar veriyor ve cihaz bu işletim sistemine başlatılıyor.

Android işletim sisteminin yüzde 80 civarında bir paya ulaştığı akıllı telefon pazarında Firefox, Ubuntu gibi alternatiflerin tüketici ilgisini çekmesi için yoğun çaba sarfetmesi gerekiyor. Firefox uygun fiyatlı akıllı telefonlar ile pazara girerken, Android işletim sistemini ikinci sistem olarak sunmak isteyen üreticiler mevcut. Ubuntu da muhtemelen aynı yolu izlemek istiyor. Zira kullanıcılar Android işletim sisteminden vazgeçmeden Ubuntu'yu deneme şansına sahip olacaklar.

kaynak: http://www.donanimhaber.com/cep-tel-yazilimlari/haberleri/Canonical-Android-ve-Ubuntu-cift-isletim-sistemi-cozumunu-gelistiricilere-tanitti.htm

Ben size bu yüzden dikkatli olun diyorum cihazı servislik yapmaz,cihazı direk servisdışı bırakır.

Yani garanti kabul etmiyor,kullanıcı hatası deyip geri yolluyor cihazları.Çöp oluyor o cihazlarda.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...