Dark RangeMax HighPower Wireless N Adaptor 150Mbps

Başlatan aysberg313, 11 Aralık 2013 - 22:47:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aysberg313

Merhabalar. İlk kez wireless adaptor kullanacağım ve de Linux altında olduğunu düşünürsek biraz sıkıntı oldu.  Aynı cihazın alttaki konuda bahsi geçmiş ama pek bir şey anlayamadım açıkcası.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=40187.0

Cihazı bilgisayara bağladığımda, sistem tepsisi ağ simgesinde ağlar görünüyor ve hatta modemin şifresini girdiğimde bağlantı sağlandı. Ancak airmon-ng çıktısında chipset tanımlanamıyor.

zifiri@zifiri:~$ sudo airmon-ng
[sudo] password for zifiri:


Interface Chipset Driver

wlan0 Unknown rt2800usb - [phy1]

zifiri@zifiri:~$



Tecrübesizliğimi mazur görün ancak bu sıkıntı yaratır mı? lsusb çıktısı da aşağıdaki gibi;

Bus 004 Device 006: ID 148f:3070 Ralink Technology, Corp. RT2870/RT3070 Wireless Adapter

Biraz acemilik var açıkcası bu yüzden ürünle birlikte gelen cd'deki sürücüleri yükleyemedim, elle derleme konusunda çok iyi değilim. Yükleme yapmam gerekir mi yoksa bu şekilde kalmalı mı?
Sevmezdim kabuklu yemiş, Linux çekirdeği tadıncaya dek !..

heartsmagic

Mesele ağa bağlanmaksa ve sen bağlanabiliyorsan uğraşman gerekmiyor. 
Ancak airmon-ng üzerine gideceksen o noktada çok istekli davranmayabiliriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aysberg313

Aslına bakarsanız bağlantı kurması şuan için bana yeterli. Şimdi çok alakasız ve saçma gelecek ama kısaca bir şey açıklamak istiyorum. Son bir kaç aydır bilgisayar kullanım alışkanlıklarımı tamamen değiştirmeye başladım. Windows'tan Linux'a, Q klavyeden F klavyeye vs. Bilgisayara harcadığım boş zamanı artık kendimi geliştirmeye harcamak istiyorum ve öğrenmek istediğim bazı şeyler var. Proglamlama dilleri, güvenlik vs. (tamamen hobi olarak).

Öğrenmek istediğim konuların başında da şifre kırma işlemleri var ama bunu art niyetli kullanım için değil tamamen güvenliği sağlayabilmek için öğrenmek istiyorum. Hangi şifre hangi yöntemle kırılır, kaç farklı yolu vardır, sisteme nasıl sızılır. Bu konulara hakim olursam koruma tarafında taşlar yerine daha iyi oturur diye düşünüyorum. Sanırım airmon-ng genelde modem şifresi kırmak için bilgi toplamaya yarıyor ve bu yüzden isteksizsiniz. İşin zahmetinde dolayı olduğunu aklımdan bile geçirmiyorum çünkü forumda neredeyse her konunun altında emeğiniz var. Kendi bağlantımdan zaten memnunum, dediğim gibi bunları bilmek koruma yöntemlerini güçlendirecektir diye düyünüyorum. Yanılıyorsam lütfen düzeltin.
Sevmezdim kabuklu yemiş, Linux çekirdeği tadıncaya dek !..

heartsmagic

Tahminin doğru @aysberg313. İsteksiz olmamın, daha doğrusu olmamızın sebebi genelde buraya gelip benzer soru soran arkadaşların daha işin başında olmalarına rağmen farklı heveslere kapılmaları. İnsan ister istemez düşünüyor böyle olunca. Tabi olay eski üyelerimizse, kendisini senin gibi gayet iyi şekilde açıklayan biriyse değişir tabi. Gerçi insanların niyetlerini okumak bizim işimiz olmamalı fakat öyle sorular geliyor ki henüz Linux'un temelini bile öğrenmeden bu konulara heves edenlerin amacı belli oluyor. Örneğin çözüm için "şunu bunu derlemen lazım" veya "şunu bunu denemen lazım" dediğimizde "Söylediklerinizden bir şey anlamıyorum, lütfen yardım edin" diyen birine ne şekilde hevesle yardım edebiliriz ki?

Bu konuda senin gibi hobi, korunma, iş gereği, gelecekte yapmayı düşündüğü iş icabı bu meselelere girişen, hatta ve hatta kötü niyetli birinin bile öncelikle işin temelini öğrenmesi gerekmez mi? Linux'tan, ağ olaylarından bihaber birisi gelip aircrack diye lafa girince insan uzak duruyor. Metasploit'i duyup "Kuramıyorum help" diye gelen birisi haliyle bize pek cazip görünmüyor.

Eğer insan bu işlere bakacaksa önce az biraz ağ konularına bakmalı. Linux üzerinde çalışacaksa biraz kendisini öğrenmeli, suya düşerse kıyıya kadar en azından nasıl yüzeceğini bilmeli. Gelenlerin çoğu yüzme bilmeden denizin ortasında suya atlıyor sonra bize kurtarın diye bağırıyor.

Fakat, niyetini senin gibi açıklayan ve bir süredir aramızda olan arkadaşlara elbette elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Bir önceki iletimde sana biraz haksızlık etmişim, kusura bakma.



Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aysberg313

Estağfurullah inanın alınmadım. Özellikle 14-15 yaşlarındaki çocukların bile youtube vs, ve adını anmak istemediğim bazı forumlarda "evet arkadaşlar, bugün sizlere ... nasıl yapılacağını öğreteceğim" diye başlayıp yasal olmayan ve öğrenimi bu kadar kolay olmaması gereken uygulamaların anlatımlarını sağa sola saçarken, sanal dünyayı ne kadar bilinçsizce kullandıklarına sürekli şahid oluyorum. Elbette art niyetli kullanıcıları diğerlerinden soyutlamak çok kolay olmasa gerek. Bu anlamda bilgiye ulaşabilirlik konusunda ki hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederim. Bilgiyi paylaşmak elbette önemli ama, 30 tl'ye wireless kart sahibi olup komşusunun modem şifresini kırdıktan sonra bağlantı kalitesinden memnun kalmayarak, kartın ne kadar kalitesiz olduğundan dert yananlara da şahit olunca bilgi paylaşımı konusundaki hassasiyetinizi anlayabiliyorum.

Konuyu daha fazla dağıtmak, uzatmak istemiyorum ama Linux sistem ve Ağ uzmanlığı konularına değinmeniz benim için büyük şans olmuş. Bu konularla ilgili olarak forumda yeni konu açmayı düşünüyordum. Mesleki açıdan kendimi fotoğrafçılık konusunda yetiştiriyorum ve bu yaştan sonra bilgisayar ile ilgili herhangi bir alanda kariyer yapma şansım oldukça düşük. Ama daha önce de dediğim gibi tamamen hobi olarak ve insanların problemlerini çözebilecek yeterliliğe ulaşabilmek adına bu alanda kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Siparişini verdiğim iki kitap ve edindiğim bir kaç döküman var. Kemal Demirez – Linux 2012, Kemal Demirez – Linux Backtrack, Can Uğur AYFER - Kim korkar Linuxtan. Bu kaynakları yeterince sindirdikten sonra iyi bir kurumdan Linux sistem, Ağ yönetimi ve Güvenlik konularının bir veya birkaçından eğitim almayı düşünüyorum. Bu konuda sizin ve Linux'ta tecrübeli diğer arkadaşların fikrini almak isterim. Şuan araştırdığım bazı kurumlar var:

http://akiza.com/
http://www.institutelinux.com/
http://www.btegitim.com/V1
http://www.ozguryazilim.com.tr/
http://www.ozguryazilim.com.tr/
http://btegitimleri.itu.edu.tr/ila/
http://www.perception.com.tr/

Bu kurumlar arasında uygun fiyat-kaliteli eğitim bakımından önerilebilecek veya bunlara eklenebilecek olanlar varsa sertifikasyon konusunda tecrübeli arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını rica ederim.

Konuyu dağıttığım ve çok uzattığım için kusuru bakmayın. Zaman ayıran herkese şimdiden teşekkürler.
Sevmezdim kabuklu yemiş, Linux çekirdeği tadıncaya dek !..

heartsmagic

Anlayışın için teşekkürler @aysberg313.

Sistem ve Ağ Yönetimi için vakit ayırarak ve uygulama yaparak kendin de bir şeyler öğrenebilirsin. Tabi ilerlemek için mutlaka denemeler yapmalısın. O konuda kısa süreli eğitim almak yerine kendin okuma-uygulama yöntemiyle bir şeyler yapman bence daha çok şey katacaktır sana. Fakat, bir noktaya kadar geldikten sonra bir eğitime katılman ve sertifika alman sana çok şey katabilir. Kariyer planlarında bu alan yoksa sertifikanın bile önemi yok bence. Güvenlik konusu ise ayrı bir kulvar. Yukarıdaki iki noktayı az çok hallettikten sonra veya beraber yürütülebiliyorsa bile ayrıca ele alınmalı. Bu konuda özellikle ülkemizde büyük bir açık bulunmakta. Özelinden, kamusuna kadar birçok yerin ileride bu tarz çalışanlara ihtiyacı olacak.

Bu konuda benim önerim BGA olacak:
http://www.bga.com.tr/
http://www.bga.com.tr/hakkinda/referanslar-2/
 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.