Ubuntu'lu telefonlar çok yakında geliyor !

Başlatan okan_668, 11 Aralık 2013 - 16:53:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okan_668

Linux tabanlı Ubuntu işletim sisteminin geliştiricisi Conanical, kendi akıllı telefonlarını geliştirecek firma ile bu hafta içinde anlaşmaya vardı.

Şirket, bu yılın ocak ayından beri mobil işletim sistemi Ubuntu Touch için çalışmalarını sürdürüyor.

Paris'te düzenlenen LeWeb toplantısında konuşan Conanical kurucusu Mark Shuttleworth, ilk Uubuntu Touch akıllı telefonlar için tedarikçi şirket ile anlaşmanın yapıldığını söyledi. Shuttleworth anlaştığı şirketin adını vermedi ancak, yakın zamanda Ubuntu ile çalışan yüksek özellikli akıllı telefonların geleceğinin müjdesini verdi. Bu demek oluyor ki 2014 yılında ilk Ubuntu Touch ile gelen akıllı telefonları görebileceğiz.

Bildiğiniz gibi Ekim ayında Ubuntu Touch'ın 13.10 numaralı kararlı sürümü ilk aşamada Nexus 4 ve Galaxy Nexus için yayınlanmıştı. Uzun süreden beri ilgiyle beklenen işletim sistemi, kararlı sürüm ile birlikte en azından günlük kullanım seviyesine ulaştı.

kaynak : http://www.teknolojioku.com/haber/ubuntu-akilli-telefon-cok-yakinda-geliyor-15514.html
Linux , özgürlük,barış ve kardeşliğin simgesidir.Özgürce ekledikleriniz sizi topluma ve insanlığa bir adım daha yaklaştırmış olur.Böylece şişirilmiş olan maliyetler bir anda sıfırlar...Matematiğe gerek yok, Sıfır olan herşey ucuz, bedava ve adi anlamına gelmez,bazen başlangıcın bir adımıdır sadece...

GNUbuntu

Bunun ötesi ilerde artık telefonumuza istediğimiz Linux dağıtımını kurabileceğiz sanırım.
Önce Saygı...

nikbinliknet

Benim en çok merak ettiğim, telefondaki yazılımlar tamamen açık kaynak kodlu mu olacak? Malumunuz tüm işletim sistemlerin bir "gizli kapı" var. Devlet  ya da Gizli gruplar telefonları takip edebiliyorlar SIM kart telefonda takılı olmadan da....
İşletim Sistemi:  Ubuntu 17.10
İşlemci: Intel® Core™ i3 CPU M 330 @ 2.13GHz × 4
Ekran: NVIDIA GeForce 310M/PCIe/SSE2

nanoeray

1 sene öncesinden duyrulmuştu bu. Ubuntu forumuna geleli 1 gün mü olmuş?
çok eski bir haber bu. muhtemelen önümüzdeki yaz piyasalarda.

Deadpool

@nikbinliknet bu yeni bir haber 1 sene önce ubuntu touch haberi aldık ancak telefon için yapılan bağış kampanyası başarıya ulaşamadı ve şimdi Mark Shuttleworth üretici firma ile anlaşma yapıldığını söyledi yani bir bakıma her şey kesinlik kazandı.

yakusha

Haber yeni ve güzel. Türkiyeye de gelir inşallah.
Artık bu forumu kullanmıyor.

iskenderoguz

Ubuntu touch, masaüstü Ubuntu üzerinden geliştirilen bir mobil işletim sistemi mi? Yoksa telefonlar için baştan yazılan bir işletim sistemi mi?

heartsmagic

@nanoeray, haberin tamamını okumadın sanırım. Haber eski haberin kendisi değil, bir üretici ile anlaşıldığını aktaran haber. Kısacası buraya yeni gelmediği gibi dünyanın diğer yerindeki haber kaynaklarına da yeni gelmedi. Eğer buraya yeni geldiyse CNET'e de yeni geldi demektir:
http://news.cnet.com/8301-1035_3-57615107-94/ubuntu-touch-os-wins-its-first-smartphone-partner/
Haberi hiç okumamışsın sanırım.

@iskenderoguz, temelde Ubuntu üzerinden geliştiriliyor diyebiliriz. Aynı çekirdek mimariyi kullanıyorlar fakat mobil taraf için özelleştiriliyor kendisi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.