Ubuntu EFI Kurulumunda Hard-disk Hatası

Başlatan cemkucuk, 08 Aralık 2013 - 23:41:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cemkucuk

Ubuntu 13.04 kurulumu sırasında Hard-disk biçimlendirilmemiş tek parça halinde gözüküyor ve işlem yapamıyorum. testdisk ile birkaç kez denedim olmadı. Eğer ki işlemi yaparsam da BIOS Hard-Disk ve USB'leri tanımıyor. Bu nedenle bir bilene danıştım ve bu da pek cüzi olmadı. Sizce ne yapmam gerekir? Ayrıca Windows'u komple sildim UEFI partı bulunmamakta.

siberoloji

Alıntı YapUbuntu 13.04 kurulumu sırasında Hard-disk biçimlendirilmemiş tek parça halinde gözüküyor ve işlem yapamıyorum.
Bunun için, ubuntu kurulum esnasında "başka bir sey" (something else" seçeneğini seçerek hard diskinizi elle bölümlendirmelisiniz.
DİKKAT:İleride windwos kuracaksanız diskin baştan bir bölümünü windows için ayırın. Baş tarafa ubuntu kurarsanız sonraki bölümlere sonradan windows kurmanız zorlaşır.

Ubuntu kurulum esnasında UEFI desteğini ve yardımını en iyi 13.10 ve 64 bit için vermektedir. Zaten ubuntu indirme sayfasında UEFI bilgisayarınız varsa 64 bit önerir. Siz hangi mimariyi kurmaya çalıştınız. 13.04 32-bit mi?

Bilgisayar açılışında bios ayarlarına girip Fast Boot ve Secure Boot ayarlarını Disabled yapıp tekrar dener misiniz? Bu ayarlar daha çok Windows için geliştirilmiştir.

cemkucuk

Alıntı yapılan: siberoloji - 09 Aralık 2013 - 13:16:32
Alıntı YapUbuntu 13.04 kurulumu sırasında Hard-disk biçimlendirilmemiş tek parça halinde gözüküyor ve işlem yapamıyorum.
Bunun için, ubuntu kurulum esnasında "başka bir sey" (something else" seçeneğini seçerek hard diskinizi elle bölümlendirmelisiniz.
DİKKAT:İleride windwos kuracaksanız diskin baştan bir bölümünü windows için ayırın. Baş tarafa ubuntu kurarsanız sonraki bölümlere sonradan windows kurmanız zorlaşır.

Ubuntu kurulum esnasında UEFI desteğini ve yardımını en iyi 13.10 ve 64 bit için vermektedir. Zaten ubuntu indirme sayfasında UEFI bilgisayarınız varsa 64 bit önerir. Siz hangi mimariyi kurmaya çalıştınız. 13.04 32-bit mi?

Bilgisayar açılışında bios ayarlarına girip Fast Boot ve Secure Boot ayarlarını Disabled yapıp tekrar dener misiniz? Bu ayarlar daha çok Windows için geliştirilmiştir.

Dediklerinizin tamamını biliyorum ve uyguladım da. Başka bir şey seçmeme rağmen tek bölümlenmemiş parça halinde gözüküyor.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cemkucuk

Onu nasıl anlayabilirim şuan Windows 7 kullanıyorum

heartsmagic

Gparted söylüyor aslında kurulum yapmak istediğinde.

cemkucuk

Şuan baktım Windows'tan hem normal drive hem de SSD MBR olarak gözüküyor.

heartsmagic

cemkucuk

heartsmagic

Peki, kuruluma geçmeden Ubuntu aç ve şu çıktıyı buraya geç lütfen:

sudo fdisk -l

JuanCarlito

Bu sorun bende de var. Windows 8 kurulu dizüstü bilgisayarımı efi ile window 7 kurdum. Normalde Ubuntu kullanan biriyim ama tek parça halinde gözüküyor. Flash gibi programları kullanmak için Windows'u kaldıramıyorum. GPT değil MBR biçiminde sabit diskim. Çözüm bulabilen var mı ?

Bu arada; http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=37983.0 buradaki konuyu baz alırsam uefi modda açılıyor. Efi modund açtığım zaman mor ekranda kalıyor ve ilerlemiyor ?

Elessar

Alıntı yapılan: JuanCarlito - 20 Mart 2014 - 18:28:27
Bu sorun bende de var. Windows 8 kurulu dizüstü bilgisayarımı efi ile window 7 kurdum. Normalde Ubuntu kullanan biriyim ama tek parça halinde gözüküyor. Flash gibi programları kullanmak için Windows'u kaldıramıyorum. GPT değil MBR biçiminde sabit diskim. Çözüm bulabilen var mı ?

Bu arada; http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=37983.0 buradaki konuyu baz alırsam uefi modda açılıyor. Efi modund açtığım zaman mor ekranda kalıyor ve ilerlemiyor ?

UEFI kurulum için 64 Bitlik dağıtımı indirin.
RUFUS vasıtasıyla ön yüklemeli USB disk oluşturun. http://rufus.akeo.ie/?locale=tr_TR
Bilgisayarınızı ön yüklemeli USB diskin UEFI bölümünden boot ettirin.
Diske kurulum esnasında hard diskte ortalama 100 MB lık UEFI bölüntüsü (partititon) ayırmayı unutmayın.
UEFI kurulum yapmayacaksanız bilgisayarınızı ön yüklemeli USB diskin UEFI olmayan seçeneğinden boot ettirin ve kuruluma başlayın.

USE="peace justice" emerge --newuse --update --deep world

heartsmagic

Ben de sorayım Boot-Repair uygulandı mı?

Hyperflight

Benimki de bu yüzden kaynaklanıyor olabilir mi ? UEFI 64 bit üzerinden kurmuştum ve elle seçmemiştim ? Tek gördü ve formatladı mı ki ?

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=42699.msg500091;topicseen#msg500091

Not: Son soruma cevap verebilir misiniz ayrıca ? :)

heartsmagic

Senin sorularına o başlıktan devam edelim :)

mrtAkdeniz

MBR diske zaten EFI kuramazsın? Diskini gpt'ye çevirmek zorundasın.