OPERA 12.16 (sürümler, Ayarlamalar ve Özelleştirmeler)

Başlatan ironic, 17 Ekim 2008 - 16:30:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

@ironic ellerine sağlık, son derece güzel bir anlatım olmuş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ironic

Alıntı yapılan: Xenophobia - 18 Ekim 2008 - 01:16:42
Bir kaç gün önce 9.60'ı indirdim Flash Player'ı da bugün değiştirdim.

Bildiğiniz gibi Opera da bir Flash Player sorunu vardı. Eski sürüm Flash Player ile sorunlu da olsa kullanılıyordu.

Flash Player 10 ile şu dakikaya kadar görüntüleyemediğim ne kadar site varsa görüntüledim.

Ben güncelleme yaptığım için içerisindeki Flash Player 9x idi, sıfırdan indirelenlere 10 ile mi sunuluyor bilmiyorum.

Fakat eğer sunulmuyorsa muhakkak Flash Player'ı 10 yapın. Dediğim gibi herhangi bir sorun kesinlikle yaşamadım.

Bu  adresten tar.gz formatlı Flash Player'ı indirin.

Klasörü olduğu yerde tar komutu ile açın, daha sonra nautilus ile içerisindeki libflashplayer.so isimli dosyayı alıp /usr/lib/opera/plugins/ dizinine yapıştırın ve üzerine yazma istediğini onaylayın.

Operayı açın ve Araçlar/Tercihler/Gelişmiş/İçerik/Eklenti Seçenekleri/Yolu Değiştir seçeneğini işaretleyerek /usr/lib/opera/plugins/libflashplayer.so dosyasını gösterin.

Başka bir eklenti yolu etkin ise onu kaldırıp sadece sizin yolunu değiştirdiğinizi etkin bırakın.

Daha sonra da sıkıntı yaşadığınız sayfaları bir de böyle deneyin.

Dün şöyle bir sorun yaşadım. Ne FF 'de ne de Opera'da Shockwave player desteği yok. Herhalde Opera zaten FF flash eklentilerini kullanıyor.

Bu soruna bir çözüm var mı? Adobe'u anlamak gerçekten güç iş. Altı-üstü 2 mb'lık bir yazılım. :o

Alıntı yapılan: hasanyılmaz - 17 Ekim 2008 - 20:36:55
Her şey çok güzel. bir eksikle. Kurulum için bağlantıdaki yol daha iyi:
http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,417.msg36877.html#msg36877

Teşekkürler. Girişe ekledim. ;)

ironic

Opera 9.61 yayımlandı. Önemli bir güvenlik açığı bulunmuş. 9.60 sürümünü kullanan arkadaşların ,yeni sürüme terfileri önerilir. ;)

Çağlar

Alıntı yapılan: ironic - 21 Ekim 2008 - 16:40:54
Opera 9.61 yayımlandı. Önemli bir güvenlik açığı bulunmuş. 9.60 sürümünü kullanan arkadaşların ,yeni sürüme terfileri önerilir. ;)

Şu olayıda anlamıyorum ufacık değişiklik için koca dosyayı tekrar indiriyoruz 9.60 dan 9.61 e diye ufak bişi yapmıyorlar.

@ironic teşekkürler bu arada
We got a badass over here!

ihtiyar said

Alıntı yapılan: Çağlar - 21 Ekim 2008 - 16:45:33

Şu olayıda anlamıyorum ufacık değişiklik için koca dosyayı tekrar indiriyoruz 9.60 dan 9.61 e diye ufak bişi yapmıyorlar.

Yeni sürüme geçiş için illa dosyayı indirmeniz gerekmiyor olarak biliyorum. Yani -depolar eklenmişse- güncelleştirmeler sırasında otomatik olarak Opera'da güncelleniyor. Bende öyle oldu nitekim.

ironic

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 25 Ekim 2008 - 03:42:49
Alıntı yapılan: Çağlar - 21 Ekim 2008 - 16:45:33

Yeni sürüme geçiş için illa dosyayı indirmeniz gerekmiyor olarak biliyorum. Yani -depolar eklenmişse- güncelleştirmeler sırasında otomatik olarak Opera'da güncelleniyor. Bende öyle oldu nitekim.

Evet o şekilde olabiliyor. Girişe de ekledim zaten. Ben  Opera için  ; Opera'yı tamamen kaldırıp ,baştan kurmayı tavsiye ederim . (Bunun nasıl yapılacağı ile ilgili anlatım var)   Bazen eski ayarlardan kaynaklanan sorunlar  oluşabiliyor.

eldirr

Sormak istediğim bir şey var. Benim firefoxtan kalan bir alışkanlığım var, firefox'ta 'alt + tab numarası' ile istediğimiz sekmeye geçebiliyorduk. Operada ise ctrl + tab ile sekme değiştirebiliyoruz. Acaba bunu firefoxtaki gibi yapabilme imkanı var mı ? Eğer yok ise bu ctrl + tab için tam olarak hangi kısayol değişkenini değiştirmemiz gerekiyor? Bayaa karışık bir kısayol ayar sayfası var çünkü.. (ctrl + tab' da çok ters geliyor elime)

Teşekkür ederim :)

Çağlar

Kısayollar menüsünde üste tab yazarsanız cycle to next page kısmına denk gelen tab ctrl yazısı sanırım

ironic

Alıntı yapılan: Çağlar - 26 Ekim 2008 - 21:26:34
Kısayollar menüsünde üste tab yazarsanız cycle to next page kısmına denk gelen tab ctrl yazısı sanırım

tebrikler Çağlar. Ben de  aradım bulamadım. :) tab ctrl yi bulduktan sonra sağdan düzenle yapıp istediğiniz tuş kombinasyonunu girin.

Ayrıca Araçlar > Tercihler > Gelişmiş> sekmeler bölümünde de sekme geçileri nasıl olacak belirleyebilirsin. Tavsiyem "sekme çubuk düzeni ile" yi seçin.

Ayrıca klavye ile uğraşmadan fare hareketleri ile yapmak içinde ,sağ fare sekmesine basılı tutup tekerleğini hareket ettirin. Ben bu şekil kullanıyorum.

Çağlar

Alıntı yapılan: ironic - 26 Ekim 2008 - 21:40:58
Alıntı yapılan: Çağlar - 26 Ekim 2008 - 21:26:34

tebrikler Çağlar. Ben de  aradım bulamadım. :) tab ctrl yi bulduktan sonra sağdan düzenle yapıp istediğiniz tuş kombinasyonunu girin.

Ayrıca Araçlar > Tercihler > Gelişmiş> sekmeler bölümünde de sekme geçileri nasıl olacak belirleyebilirsin. Tavsiyem "sekme çubuk düzeni ile" yi seçin.

Ayrıca klavye ile uğraşmadan fare hareketleri ile yapmak içinde ,sağ fare sekmesine basılı tutup tekerleğini hareket ettirin. Ben bu şekil kullanıyorum.

Benim tarif ettiğim işe yaradı mı yok sa dalga mı geçtiniz valla anlamadım :D

eldirr

Alt + sekme numarası kombinasyonu olmuyor galiba..  :-\ Neyse buna da alışırım elbet :)

Peki, yine kısayollarla ilgili bir başka soru daha; normalde farenin orta tuşu ile bağlantıları arka planda açabiliyoruz, peki bunu bir şekilde klavyeye uyarlayabiliyor muyuz? Shift + sol tıklama yeni sekmede açıyor ama açtığı sekmeye geçiyor. Mesela ctrl + sol tıklama bağlantıyı yeni sekmede ve arka planda açması için ne yapmamız gerekiyor? Bulamadım onunla ilgili herhangi bir ayar... Laptop kullanıyorum ve pek fare kullanma alışkanlığım yoktur. :)

ironic

Alıntı Yap

Böyle bir izlenim bıraktığım için özür dilerim :( . Amacım asla dalga geçmek değildi. Ben de ctrl tab ile ilgili bölümü arıyordum. Siz benden önce bulunca sizi tebrik etmek istemiştim. Sanırım yanlış anlaşılma olmuş.

ironic

Alıntı yapılan: eldirr - 27 Ekim 2008 - 09:20:16
Alt + sekme numarası kombinasyonu olmuyor galiba..  :-\ Neyse buna da alışırım elbet :)

Peki, yine kısayollarla ilgili bir başka soru daha; normalde farenin orta tuşu ile bağlantıları arka planda açabiliyoruz, peki bunu bir şekilde klavyeye uyarlayabiliyor muyuz? Shift + sol tıklama yeni sekmede açıyor ama açtığı sekmeye geçiyor. Mesela ctrl + sol tıklama bağlantıyı yeni sekmede ve arka planda açması için ne yapmamız gerekiyor? Bulamadım onunla ilgili herhangi bir ayar... Laptop kullanıyorum ve pek fare kullanma alışkanlığım yoktur. :)

Arka planda açmak için "Open link in background page" yazarsanız ilgili kısayol çıkıyor. Örnek: kısayollarınız 9.2'ye uyumlu olarak seçilmişse kısayol kodu "Ctrl + Shift + Enter" ilgili kısayolu bulduktan sonra yine  üstüne tıklayıp sağdan "düzenle " yi kullanarak istediğiniz kombinasyona geçebilirsiniz.

Ben de çok fazla kısayol ve fare hareketi kullanmam. o yüzden  ararken zorlanabiliyorum. Alt + sekme numarası  dün gözümden kaçmış. :) Biraz daha incelemek gerek.

ironic

http://my.opera.com/Tamil/blog/add-modify-keyboard-shortcut

Bu bağlantı da ilgili kısayolu bulamazsak yeni kısayolun üretilme aşaması anlatılmış.

volkana34

uzmanları hazır bulmuşken hemen sorayım ;

1-opera için firefox daki flashblock benzeri bir eklenti varmı ?
2-shift tuşuna basarak açtığım tablar arka planda açılsın istiyorum, bunu nasıl yapabilirim ?

Çağlar

Alıntı yapılan: ironic - 27 Ekim 2008 - 11:02:24
Alıntı Yap

Böyle bir izlenim bıraktığım için özür dilerim :( . Amacım asla dalga geçmek değildi. Ben de ctrl tab ile ilgili bölümü arıyordum. Siz benden önce bulunca sizi tebrik etmek istemiştim. Sanırım yanlış anlaşılma olmuş.

Önemi yok gerçekten :) anlayamadım hem aramızda böyle şeylerin sorun olmayacağını düşünüyorum :)

ironic

Alıntı yapılan: volkana34 - 27 Ekim 2008 - 19:15:57
uzmanları hazır bulmuşken hemen sorayım ;

1-opera için firefox daki flashblock benzeri bir eklenti varmı ?
2-shift tuşuna basarak açtığım tablar arka planda açılsın istiyorum, bunu nasıl yapabilirim ?

1. sorunuz için burayı inceleyin.

2. sorunuzu tam anlayamadım. Arka planda sayfa açılmasını shift + sol fare tuşuna basarak  mı yapmak istiyorsunuz ? Sanırım bu klavye kısayolları kısmı ile değil de fare fareketleri üzerinde oynama yapılması gerekecek. isteğiniz bu şekilde ise biraz uğraşmam gerekecek.

ironic

Alıntı yapılan: Çağlar - 27 Ekim 2008 - 19:57:30
Alıntı yapılan: ironic - 27 Ekim 2008 - 11:02:24
Alıntı Yap

Önemi yok gerçekten :) anlayamadım hem aramızda böyle şeylerin sorun olmayacağını düşünüyorum :)

Olsun yine de  ;) Kimse böyle bir vebalin altına girmek istemez. 

volkana34

Alıntı yapılan: ironic - 27 Ekim 2008 - 20:10:12
2. sorunuzu tam anlayamadım. Arka planda sayfa açılmasını shift + sol fare tuşuna basarak  mı yapmak istiyorsunuz ? Sanırım bu klavye kısayolları kısmı ile değil de fare fareketleri üzerinde oynama yapılması gerekecek. isteğiniz bu şekilde ise biraz uğraşmam gerekecek.

Bir linki açmak istediğimde shif te basarken ve fare de sol tuşa basıyorum.Ama açtığım sayfaya direk gidiyor.Ben o anda incelemekte olduğum sayfanın değişmesini istemiyorum.Birden fazla tab açtığım için ...

Mesela bu forumu incelerken "Yeni Gönderilen Mesajları Göster" linkine girip okunmamış konuları yanyana tablar halinde açıyorum.Ama her defasında tıkladığım sekmeye direk gidiyor.İlk tab a geri dönmek zorunda kalıyorum.

Kısaca ,Firefoxda ctrl basılıyken sol tuş ile link tıklandığında oluşan durumun gerçekleşmesini istiyorum.

erginemr

Alıntı yapılan: volkana34 - 27 Ekim 2008 - 21:27:14
Alıntı yapılan: ironic - 27 Ekim 2008 - 20:10:12

Bir linki açmak istediğimde shif te basarken ve fare de sol tuşa basıyorum.Ama açtığım sayfaya direk gidiyor.Ben o anda incelemekte olduğum sayfanın değişmesini istemiyorum.Birden fazla tab açtığım için ...

Mesela bu forumu incelerken "Yeni Gönderilen Mesajları Göster" linkine girip okunmamış konuları yanyana tablar halinde açıyorum.Ama her defasında tıkladığım sekmeye direk gidiyor.İlk tab a geri dönmek zorunda kalıyorum.

Kısaca ,Firefoxda ctrl basılıyken sol tuş ile link tıklandığında oluşan durumun gerçekleşmesini istiyorum.

Opera'da Ctrl + Shift + Sol Tuş diye hatırlıyorum...

volkana34

ctrl + alt + sol tuş tam istediğim gibi

teşekkürler

ironic

Alıntı yapılan: volkana34 - 27 Ekim 2008 - 22:03:32
ctrl + alt + sol tuş tam istediğim gibi

teşekkürler

Kısayolu istediğiniz gibi ayarladınız mı?

volkana34

Alıntı yapılan: ironic - 27 Ekim 2008 - 22:40:43
Kısayolu istediğiniz gibi ayarladınız mı?

Bu şekilde de oldukça kullanışlı oldu

ironic

9.62 yayımlandı. Yine güvenlik açıkları çıkmış.  Güncellemeyi unutmayalım.

Felâsife

Opera da MSN WebMessengeri kullanmak

1-)
http://webmessenger.msn.com adresini açıyoruz sağ tık'lıyoruz ve "site tercihlerini düzenle" diyoruz.
ve resme göre düzenliyoruz, ayrıca çerezler bölümünden "çerezleri kabul et" diyoruz..
[IMG]http://img37.picoodle.com/img/img37/3/11/9/t_8m_031d1c7.png[/img]

2-)
Sonra bu büyük resimde ki sarı oklara göre ayarlarımızı yapıyoruz.
[IMG]http://img37.picoodle.com/img/img37/3/11/9/t_msnm_eb6c516.png[/img]

3-)
MSN kullanıcı adımızı ve parolamızı giriyoruz.
Ayrıca istersek "Web panosu ekle"diğimiz yerden de "Adres" kısmına buranın link adresini de yazabiliriz, tercih sizin.
[IMG]http://img34.picoodle.com/img/img34/3/11/9/t_3m_0c6a00f.png[/img]

4-)
Opera da 2. bir sekme açılacak oradan MSN WebMessenger'in logosu dönüyor olmalı.
[IMG]http://img32.picoodle.com/img/img32/3/11/9/t_4m_965960f.png[/img]

5-)
Artık MSN karşımız da :)
[IMG]http://img26.picoodle.com/img/img26/3/11/9/t_5m_086ab78.png[/img]

Bu yönetimi kullanarak ayrıca yahoo ve GTalk hesapları da Operaya entegre olmaktadır.
GTalk için buraya bakabilirsiniz.
Bu yöntemi haber verdiği için @by_YP arkadaşımaza ayrıca teşekkür ederim, :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?