OPERA 12.16 (sürümler, Ayarlamalar ve Özelleştirmeler)

Başlatan ironic, 17 Ekim 2008 - 16:30:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

neneki

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 21 Ekim 2010 - 14:03:23
Masaüstünde niye başlatıcı oluşturamıyorsunuz? Komut kısmına opera yazdığınızda sorun olmaması gerekir.
dost ben komut satırına dosyanın bulundugu konumun adresini yazıyordum. ama konum olarak tür kısmında konumu seçiyordum olmuyordu. senin dediğin yöntemi yaptım oldu .. teşekkürler yanıt için :)

mubuntu

Selamlar,

Konular içinde aradım ama bulamadım, baştan bunu belirteyim. Ubuntu 11.04 beta1 kullanıyorum. İnternet tarayıcısı olarak da Opera kullanıyorum. Control Center'dan Opera'yı varsayılan tarayıcım olarak ayarlamaya çalıştım ama olmadı. Terminalden şu komutu girdim:
sudo update-alternatives --config x-www.browser

update-alternatives: error: no alternatives for x-www.browser.

Olmadı. Opera'yı nasıl varsayılan tarayıcım yapabilirim?

mubuntu

@decent
Tercih edilen uygulamalardan değiştirmeye çalıştığımda tarayıcı olarak sadece Firefox çıkıyor. Önceki mesajda komutu yanlış yazmışım. Düzeltip tekrar yazdıktan sonra da şu çıktı:

There are 2 choices for the alternative x-www-browser (providing /usr/bin/x-www-browser).

Selection    Path              Priority   Status
------------------------------------------------------------
  0            /usr/bin/opera     90        auto mode
  1            /usr/bin/firefox   40        manual mode
* 2            /usr/bin/opera     90        manual mode

Press enter to keep the current choice[*], or type selection number:

Daha önce 0 seçiliydi, ben değiştirip 2 yi seçtim ama yine herhangi bir linki tıkladığımda Firefox ile açıyor. Ya da Tercih edilen uygulamalar kısmında Opera'yı göremiyorum.

Bu arada skin'leri nerden yükledin?

decent

@mubuntu,
Opera ayarlarına girerek varsayılan tarayıcı yapmayı denediniz mi?

Tema ve simgeyi arşivde olanlardan yüklemiştim.
İsimlerine bakıp indirdiğim bağlantıları verebilirim gündüz saatlerinde :)

sema

Şunu uçbirime yazıp dener misin:

gnome-default-applications-properties

Opera çıkarsa güzel, çıkmazsa da özel deyip elle ekleme yoluna gidebiliriz. Komut yerine opera (opera-browser da olabilir) yazılacak.
susema

mubuntu

Alıntı yapılan: candy - 05 Nisan 2011 - 02:30:39
Şunu uçbirime yazıp dener misin:

gnome-default-applications-properties

Opera çıkarsa güzel, çıkmazsa da özel deyip elle ekleme yoluna gidebiliriz. Komut yerine opera (opera-browser da olabilir) yazılacak.

Bu komutu çalıştırdığımda tercih edilen uygulamalar penceresi çıktı ve yine sadece Firefox görünüyordu. Değişen birşey olmadı.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mubuntu

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Nisan 2011 - 02:55:50

Elle ekleme yolu nasıl?

eribol

Birlikte Aç seçeneklerine hiç dikkatli baktınız mı? Hem gnome hem kde ortamında elle ekleme seçeneği mevcut.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

decent

Bir önceki iletide yapılan ayar aşağıdaki sürümde geçerli değil..
Alıntı YapOpera Hakkında

Sürüm
11.10 beta

Derleme
2048

Platform
Linux

Sistem
x86_64, 2.6.38-7-generic

Tarayıcı tanımlaması
Opera/9.80 (X11; Linux x86_64; U; tr) Presto/2.8.119 Version/11.10

Fakat  tercih edilen uygulamalar kısmından ayarlanabiliyor :)

mubuntu

decent

Sisteminizde Opera adına ne varsa kadırıp aşağıdaki sürümü yükleyebilir miyiz ?

http://www.opera.com/browser/download/?ver=11.10b1

Oturumu kapatıp açtıktan sonra tercihlere bir kez daha göz atabiliriz..

Alıntı yapılan: mubuntu - 05 Nisan 2011 - 02:22:59
@decent
...
Bu arada skin'leri nerden yükledin?
gnome-look sitesi açılmıyor, sizde açılırsa  oradan da yükleyebilirsiniz. > Cristal 1.3.1

http://x7.to/kto31c

mubuntu

@decent,

Opera 11.10 beta1 i yüklemeye cesaret edemedim. Zaten mevcut sürümde bile private browsing den ekşisözlük ya da hurriyet/milliyet.com.tr den sayfa açarsam browser'ı kapatıp açmam gerekiyor. Ama çok baş ağrıtmayan bir sürümse ve tavsiye ediyorsan yükleyebilirim.

decent

Alıntı yapılan: mubuntu - 05 Nisan 2011 - 11:28:13
@decent,

Opera 11.10 beta1 i yüklemeye cesaret edemedim. Zaten mevcut sürümde bile private browsing den ekşisözlük ya da hurriyet/milliyet.com.tr den sayfa açarsam browser'ı kapatıp açmam gerekiyor. Ama çok baş ağrıtmayan bir sürümse ve tavsiye ediyorsan yükleyebilirim.

Bende hiç sorun çıkarmadı, denemeni öneririm.

sema

Çok şey söylenmiş ama söylediğim basit yolu anlatamadığım için resimle göstermeye çalışayım. Elle ekle derken şu idi:

[eklenti yönetici tarafından silindi]
susema

mubuntu

@Candy,

İlk denediğim yöntem zaten elle ekleme yöntemiydi. Daha sonra kodla eklemeyi, olmayınca da decent'ın önerdiği gibi tarayıcı menüsünden eklemeyi denedim ama olmamıştı. Sonunda bugün bazı aksaklıkları da gidermek üzere Ubuntu 11.04 beta'nın bugün yayınlanan son sürümünü yüklemeye karar verdim. (Bugün içinde bu işlemi 2 kez yapmak zorunda kaldım ve kurulumdaki klavye/dil seçeneği karmaşası yüzünden sistemim hala istediğim durumda değil.)
Herneyse, konumuza dönelim. Bugünkü son yüklememden sonra Opera 11.10 betayı indirdim ve sonrasında sen ve diğer arkadaşların da bahsettiğiniz gibi elle varsayılan olarak eklemeyi başardım Opera'yı. Lakin şuandaki sorunum da şu: Opera'yı açtığımda soldaki Launchbar'da Opera ikonu "Opera Widget Installer" olarak görünüyor. Bunun sebebi ne, nasıl düzeltilebilir?

Şu dil ve klavyeyle ilgili sorunlarımı da halledince  her şey süper olacak. Yardımlarınız için teşekkürler.

berkant

Alıntı yapılan: mubuntu - 06 Nisan 2011 - 02:04:05
@Candy,

İlk denediğim yöntem zaten elle ekleme yöntemiydi. Daha sonra kodla eklemeyi, olmayınca da decent'ın önerdiği gibi tarayıcı menüsünden eklemeyi denedim ama olmamıştı. Sonunda bugün bazı aksaklıkları da gidermek üzere Ubuntu 11.04 beta'nın bugün yayınlanan son sürümünü yüklemeye karar verdim. (Bugün içinde bu işlemi 2 kez yapmak zorunda kaldım ve kurulumdaki klavye/dil seçeneği karmaşası yüzünden sistemim hala istediğim durumda değil.)
Herneyse, konumuza dönelim. Bugünkü son yüklememden sonra Opera 11.10 betayı indirdim ve sonrasında sen ve diğer arkadaşların da bahsettiğiniz gibi elle varsayılan olarak eklemeyi başardım Opera'yı. Lakin şuandaki sorunum da şu: Opera'yı açtığımda soldaki Launchbar'da Opera ikonu "Opera Widget Installer" olarak görünüyor. Bunun sebebi ne, nasıl düzeltilebilir?

Şu dil ve klavyeyle ilgili sorunlarımı da halledince  her şey süper olacak. Yardımlarınız için teşekkürler.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/unity/+bug/754019

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Nisan 2011 - 16:40:36

Alıntı yapılan: mubuntu - 05 Nisan 2011 - 11:28:13
@decent,

Opera 11.10 final sürümü çıktı ve bahsettiğiniz sorunlar düzeltildi...

Metehan Demirkollu

mst

Arkadaşlar,
Opera'nın mail özelliğini beğenerek kullanıyorum. Bilgisayarımda win7 ve xubuntu 12.04 var, ikisinde de opera yüklü. Opera ile indirdiğim maillerin depolandığı yol belli. Fakat küçük bir sorunum var. Win7 deki örneğin yer imlerini (bookmarks.adr) veya adres defterini(contacts.adr) ubuntudaki operaya kopyalayınca sorun çıkmıyor, ama mailleri kopyaladığım zaman, ubuntu operada okuyamıyorum. Aynı şey ubuntu opera dan win7 operaya mail kopyalarken de oluyor. Bu sorunun bir çözümü var mı?

Felâsife

~/.opera/mail dizini içinde ki accounts.ini dosyası var, mail ayarları ona kaydediliyor onu kontrol edin, zira o dosya bozulabiliyor, tekrar kopyalarsanız sorunun çözülmesi lazım.
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

mst

Sayın Felasife,
Adı geçen ini dosyaları sağlam, yani açıp okuyabiliyorum. Ama win7 de mail/store bölümündeki .mbs dosyalarını bu tarafa kopyalayınca opera penceresinin "gelen kutusu" nda görünmüyorlar. Sadece ubuntu opera ile indirdiğim postalar gelen kutusunda görünüyor. Aynı şey, ubuntu operadaki mbs leri win7 operaya kopyalayınca da oluyor.

Felâsife

Anladım..
Sadece mail/store bölümündeki .mbs dosyalarını değilde, komple mail dizinini kullansanız, yani Ubuntu da ki eski mail dizinini kaldırın ve yedeklediğiniz mail dizini ile değiştirip deneyiniz. (bunları yaparken Opera kapalı olmalı)
Ben yıllardır "mail" dizinini (ve diğer kilit şeyleri taşıyarak) Linux/BSD çok dağıtımda kullandım dediğim gibide sadece (o da bazen) accounts.ini dosyası bozulur.

Şimdi sizde Windows & Linux karakter kodlaması sorunu olabilir diyeceğim ama o sorunda anladığım kadarıyla uzak bir sorun zira burada @Tamil her iki işletim sisteminde de dosyaları havuz biçiminde kullanmış, gerçi anlatım oldukça eskimiş ama benzeri bir yapıyı havuz biçimde bende kullanıyorum.

Bir diğer yolda Ayarlar >> Al/Aktar >> E-posta hesabı al >> Operadan al >> Göz at penceresinden mail dizinini göstermek, bu yolu hiç denemedim ihtiyacımda olmadı ama böyle bir yöntemde varmış.
Bu arada orjinal yedek mail dizinini tekrar yedeklerseniz iyi olur, denemeler yaparken olası yanlışlıklara izin vermemiş olursunuz.

Kolay gelsin.

Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?