OPERA 12.16 (sürümler, Ayarlamalar ve Özelleştirmeler)

Başlatan ironic, 17 Ekim 2008 - 16:30:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ironic

Alıntı yapılan: ns - 03 Eylül 2009 - 16:31:28
ironic ne güzel anlatmışsın operayı dayanamadım kurdum. teşekkürler. :D

ama ilk sayfada reklam engellemenin anlatıldığı yerde şoyle yazıyor :

Alıntı YapPeki urlfilter.ni dosyası nerede bulunur?

Home/kullanıcı adı/ .opera(bu dizin gizlidir.)   dizininde urlfilter dosyanız bulunmaktadır.

ben de yok bu dosya. opera 10 da yeri mi değişti ki ?

@ns, hayır adı ve yeri değişmedi. Opera 10 ile bazı ayar dosyalarının adı değişti fakat urlfilter e dokunulmadı.

Eğer herhangi bir reklam engellemesi yapmadıysan, doğal olarak o dosya Opera tarafından oluşturulmaz. Anlatımın en altında verdiğim bağlantılar da urlfilter dosyası da bulunuyor. İndirip, doğrudan ~/.opera dosyası içerisine atıp kullanmaya başlayabilirsin.

ns

Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

ironic

Opera Pro 1.0

Ubuntu TR Opera kullanıcılarına son sürprizimiz Pro.

Opera Pro nedir ?

Birçok özelleştirmeyi bir arada sunan, düzenlenmiş Opera PROfil dosyasıdır.

Opera Pro ' nun içeriği neler?

* 25 adet kullanışlı düğme
* 4 adet 2.0 Ubuntu TR Menü sürümleri
* Düzenlenmiş reklam engelleme filtresi
* Songbird ve Amarok için Opera denetim menüleri
* Düzenlenmiş Opera 10 teması

Peki bu düğmeler neler?

* hızlı tema değiştirici
* Bileşen menüsü
* Sohbet menüsü
* Araçlar menüsü
* Youtube vb. gibi sitelerden video ve flaş içerik indirici
* Ubuntu TR Menü seçici
* Amarok denetim menüsü
* Songbird Denetim Menüsü
* Hızlı tarayıcı  kimliği değiştirici
* Bildirimler menüsü
* Yakınlaştırma menüsü
* 8 adet Songbird denetim düğmeleri
* Geçmişte arama düğmesi
* Hata konsolu düğmesi
* Site tercihleri düğmesi

Songbird ile kullanım

Songbird 1.0 sürümünden bu yana komut satırından kullanma desteği sorunlu olduğu için aşağıdaki eklentiyi kurup kullanmanız gerek.

http://addons.songbirdnest.com/addon/1381

Peki hangi Songbird özelliklerini Opera üzerinden yönetebilirim?

* Songbird başlatma
* Parça oynatma
* Sesi yükseltme / azaltma
* Duraklatma
* Durdurma
* Bir sonraki/ önceki parça geçişi

Dipnot: Songbird ' ü isterseniz  Songbird menü den, isterseniz de eklenmiş denetim düğmeleri ile kullanabilirsiniz.

Amarok ile kullanım

Amarok için denetim düğmeleri hazırlanmamıştır.  Opera' nın izin verdiği herhangi bir alana  ekleyeceğiniz amarok menü düğmesi ile , açlılır/kapanır menüyü kullanarak Amarok ' u Opera üzerinden yönetebilirsiniz.

Peki hangi Amarok özelliklerini Opera üzerinden yönetebilirim?

* Amarok' u başlatma
* Bir sonraki/önceki parça geçişi
* Parça oynatma
* Duraklatma
* Durdurma

Bilgi:

*Flaş indir (Get flash) düğmesi Opera kullanıcılarından Lex1 ' e aittir.

*Denetim düğmeleri, özgün amarok çalışması ve asıl proje Opera Kullanıclarından Bleedingheart' a aittir.

Tema seçici, Ubuntu TR menü seç, Araçlar menüsü düğmelerini ve Songbird çalışmasını ben hazırladım. Diğer düğmeler Opera wikisinden alınıp Türkçeleştirilmiş ve Opera 10 ile uyumlu hale getirilmiştir.

İndirme:

Önemli: Kullanmaya başlamadan önce mutlaka dosya içerisindeki belgeyi okuyun.

http://opera.ubuntu-tr.net/eklentiler/OPERA_pro.zip

Hiçbir zahmete katlanmadan, doğrudan ~/.opera dosyanızla yer değiştirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

bytan

Eline sağlık @ironic. Sen böyle tanıttıkça Opera'ya daha farklı gözle bakıyorum. :)
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ns

Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

ironic

Alıntı yapılan: coni - 08 Eylül 2009 - 17:35:11
Opera da mozillada ki gibi flashblock var mı acaba

Aşağıdaki adrese sağ tıklayıp "hedefi farklı kaydet" ile indir. Kullanıcı java betiği dosyana atıp kullanmaya başlayabilirsin. Eğer kullanıcı java betikleri nasıl  kullanılır bilmiyorsan buraya tıkla

http://lexi.ucoz.ru/userjs/flashblocker.js

coni

Alıntı yapılan: ironic - 08 Eylül 2009 - 19:22:03
Alıntı yapılan: coni - 08 Eylül 2009 - 17:35:11
Opera da mozillada ki gibi flashblock var mı acaba

Aşağıdaki adrese sağ tıklayıp "hedefi farklı kaydet" ile indir. Kullanıcı java betiği dosyana atıp kullanmaya başlayabilirsin. Eğer kullanıcı java betikleri nasıl  kullanılır bilmiyorsan buraya tıkla

http://lexi.ucoz.ru/userjs/flashblocker.js

Teşekkürler hallettim

ODİN

ben opera nın en son sürümünü indirdim ve masa üstünde inen paketi çift tıklayıp açılan pencerede sağda üstte yer alan "paketleri kur" sekmesini tıkladım ve paketler kuruldu ama operanın kendisi kullanıcı ara yüzü hiç bir sekme altında yok bu sorunu benzeri birçok programda yaşadım programı kuruyorum kendisi yok sekmesi yok simgesi hiç bir alamet yok

yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler
Kişi, ışığını karartmayı da bilmelidir, böceklerden ve hayranlardan kurtulmak için.

bytan

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

ODİN

Alıntı yapılan: bytan - 06 Ekim 2009 - 13:28:21
Uçbirimden çalıştırdığında çalışıyor mu?

uçbirimde çalıştırma komutunu bilmyorum
Kişi, ışığını karartmayı da bilmelidir, böceklerden ve hayranlardan kurtulmak için.

bytan

PF @ ST

ODİN

ironic

Opera Masaüstü Bileşenleri

Opera Labs tarafından duyurulan son yenilikle birlikte artık bileşenlerin (widgets) çalışması için Opera ' nın açık olma zorunluluğu kalkıyor. Bileşenleri artık sisteminizdeki herhangi bir uygulamayı çalıştırıyor gibi Ubuntu menüsünden açacaksınız. Ayrıca oldukça kullanışlı bir bileşen yöneticisi de sunulan yenilikler arasında.  Ayrıca kurduğunuz bileşenlerden .deb paketi oluşturabiliyoruz. Son olarak halen geliştirilme süreci devam ediyor.

Masaüstünde açılmış birkaç bileşen ..

Bileşenler, Uygulamalar >> Diğer bölümüne yerleşiyor. Açmak için yapmanız gerken sadece menüden istediğinizi seçmek.

Opera Bileşen Yöneticisi görünümü..

Opera Bileşen Yöneticisi, Uygulamalar >> Donatılar altına yerleşiyor. Bileşen yöneticisi sayesinde bileşenlerin  kurulum ve kaldırma
işlemleri oldukça kolay.

Daha fazla bilgi için;

http://labs.opera.com/news/2009/10/15/

İndirmek için;

Uyarı: Henüz kararlı sürüm değildir. Önemli işleriniz için bu sürümü kullanmayın.

Opera 32 Bit (10.10.4678 Beta)

Opera 64 Bit (10.10.4678 Beta)

btermeli

Opera kullanmaya yeni başladım, @Fatih dediklerini yaptım fakat şifre saklamasını istemiyorum, saklama dediğimde e-posta adreslerini de tutmuyor. Firefoxta olduğu gibi e-postaları hatırlasın ama sifreleri ben gireyim, nasıl yaparım bunu?
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

ironic

Kaan, Opera Wand  aracının kullanıcı adı ve şifre kaydetme özelliği  değiştirilemiyor.   Bunun yerine,  e-posta adresini notlara veya kişisel bilgiler bölümüne ekleyebilirsin. Giriş yapacağın zamanlarda, kullanıcı adı boşluğu seçiliyken "aşağı ok " ya da sağ tık >> notlar ya da  kişisel bilgiler bölümünden kullanıcı adını seçebilirsin. . 

stratovarius

Teşekkürler anlatım için bugün operayı deneme fırdatım oldu. Yanlız temalarda sorun yaşıyorum , yükle dedikten sonra operanın tipi kayıyor default dışı tema kullanamadım. Birde firefoxdaki kayıtlı parolalrı operaya geçirmek için bir yöntem varsa onuda anlatırsanız sevinirim.

ironic

Temalar kullandığın sürümle uyumlu olmayabilir..

Şifreleri doğrudan aktarmak için bir yol yok.

Aşağıdaki adresteki eklentiyi kurup, eğer web arayüzünden  Opera uyumlu .dat dosyası  dışarı aktarma desteği varsa olabilir.. Kullanmadığım için bilmiyorum. Farklı bir alternatif olarak  şifrelerini  Keepassx ile sistemde saklayabilirsin. Her iki uygulamada da kulanabilirisin. Depoda mevcut.. Google' da arama yaparsan kullanımı  hakkında Türkçe belgelendirme de bulabilirsin.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/8542

gece_mavii

slm arkadaşlar eski pc me ubuntu 9.4 surumunu kurdum  ilk defa  wındows tan  başka  bir işletim sistemine gecmeyi düşünüyorum cok sıkıntı yaşamamıcamdan emın olmak için deneme amaclı eski pcme  kurdum pek zorluk  cekmedim işin aslı ama  aradığım programlarda  sıkıntı yaşıyorum öncelikle bana opera 9.52 surumu lazım birde....opera 10.10 kurdum ama   gece calışan program ertesi sabah calışmaz oldu bunun nedenı nedır  sızce  birde opera 9.52 nin linkini were bilecek warmı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Mayıs 2010 - 13:32:25

slm arkadaşlar  ben bunu  başka bi  sayfadada  yazdım ama  inşallah  eleştiri almamm...:)
neyse derdime geleyim ubuntu eski pc me  deneme amaclı kurdum  2 gundür kurcalıyorum :D iyi ama  anlamadığım  opera 10.10  nu gece kurdum calıştırdım  sabah oldu bizim opera  naza ceker kendini acılmıyor:D kaldırdım bidaha kurdum gene aynı  neyse zaten opera 10.10 lazım deil bana opera 9.52 linki were bilirmisiniz  cok ardım ama  bulamadım... ilginiz için  şimdiden cok teşekkürler

ironic

Merhaba, 9.52 çıkalı nerdeyse 2 sene oldu. Güvenlik güncellemeleri de desteklenmiyor bildiğim kadarıyla. Yeni sürümleri kullanmanı öneririm. Eğer hata alıyorsan uçbirimden opera yazarak çalıştır ve aldığın hatayı buraya geç.

Risk alacağım, 9.52 kullanacağım dersen

32 bit : http://ftp.opera.com/pub/opera/linux/952/final/en/i386/opera_9.52.2091.gcc4.qt4_i386.deb
64 bit : http://ftp.opera.com/pub/opera/linux/952/final/en/x86_64/opera_9.52.2091.gcc4.qt3_amd64.deb

gece_mavii

ironic  cok teşekkür ederım  gercekten cok aradım ama bulamadım ve  acık cası bu kadar hızlı yanıt geleceğinide düşünmüyordum emeğine sağlık benım opera 9.52 kullanmamın  başka bi sebebi var oyuzden  son sürümü bana yaramıyor tekarar teşekkürler..

cok_yasa_kamil

Alıntı yapılan: ironic - 17 Ekim 2008 - 16:32:46

OPERA'DA AKILLI REKLAM ENGELLEME ve BETİK ENGELLEYİCİ

Reklam Engelleme

Opera'da birçoğumuz reklamları "shift" tuşuna basılı tutarak; istenmeyen reklamlara tıklayarak yapıyoruz. Peki hergün onlarca site gezen bir kişi için ne kadar kolay bu iş? Bir yandan da siteler yeni reklamlar  eklerken ve sunucu değişikliği yaparken ... of aman off ;)

Şimdi anlatacağım yol ile reklamlar otomatik olarak  engellenecek.Daha önce hiçbir işlem yapmadığınız bir sitede bile -nerdeyse- reklamsız gezeceksiniz. Yapacağımız iş anahtar sözcük ile engelleme.

Opera'da yaptığınız engellemeler "urlfilter.ini" dosyası içerisnde "exclude" başlığı altında yeralır.

Peki urlfilter.ni dosyası nerede bulunur?

Home/kullanıcı adı/ .opera(bu dizin gizlidir.)
  dizininde urlfilter dosyanız bulunmaktadır. Opera kapalıyken bu dosyayı açıp exclude başlığı altına bu değerleri yapıştırın ( sizin daha önce yaptığınız girişleri silmenizi öneririm çünkü tamamına yakını, bu liste sayesinde engellenecek. Urlfilter dosyasını  diğer dosyalarla birlikte paylaşacağım.İsterseniz doğrudan benim urlfilter dosyamı kullanabilirsiniz. Herhangi bir sorun olmaz. )

örnek olarak birkaç değer aşağıda verilmiştir.

*-ad.cgi*
*-ads/*
*.123count.*
*.123counted.*
*.2o7.net*
*.3dstats.*
*.4count.*
*.a-counters.*
*.acestats.*
*.ad-*
*.flowcounter.*
*.free-hit-counter.*
*.free-hit-counters.*
*.free-stats.*

Kaynak liste : Tamil (http://my.opera.com/Tamil/blog/ad-block) ve çeşitli kaynaklardan derlenmiştir.

yeni değerler eklemek ise şöyle normal "içerik engelle" sürecini başlatın. Reklama tıkladığınızda yukarda çıkan pencereden reklam url 'si içerisindeki anahtar sözcüğü bulun.
örnek http:// xxxx.com/reklamonline.gif buradaki anahtar sözcük "/reklamonline." dır.(anahtar sözcüğün önündeki ve sonundaki sembolleri de almanız gerek)
Şimdi bu sözcüğü Araçlar>Tercihler> Gelişmiş>İçerik>Engellenmiş içerik  (en altta) bölümünü açıp "ekle" diyerek  "/reklamonline." sözcüğünün, başına ve sonuna "*" sembolü ekleyerek yapıştırın.

Yani "  */reklamonline.* " bu halde olması gerek. ;)

CSS Reklam Engelleme

Bazı sitelerde bir anda yükselen veya daha özel reklam çeşitlerine karşı geliştirilmiş kullanıcı .css dosyasıdır.

Vereceğim adblock.css dosyasını home / kullanıcı adı / .opera (gizli dizindir) / styles /user dosyası içerisine atın. Etkin kılmak içinse Opera'dan Görünüm/stil/AdBlock:BH 'yi seçin.

Gmail ,Hotmail ve Yahoo gibi e-posta sağlayıcılarının reklamlarını da engelleyen  bir diğer .css dosyasını da yine aynı şekilde   home / kullanıcı adı / .opera (gizli dizindir) / styles /user dosyası içerisine atın.Opera 'dan da Görünüm/stil/fanboy-adblocklist-elements 'i seçin.

Dipnot: Dosyalardan ikisini de kullanabilirsiniz. Fanboy-elements tek başına birçok reklama karşı  etkilidir.

Dipnot2: Etkin hale gelmeleri  için Opera'yı yeniden başlatın.

Daha fazlası için;

http://userstyles.org/

...

selamlar. galiba eskisi kadar güncel olmuyor konu :)
neyse, ben denilenler yaparken

Alıntı YapHome/kullanıcı adı/ .opera(bu dizin gizlidir.) dizininde urlfilter dosyanız bulunmaktadır.

bu dosyayı bulamadım, göremedim. acaba değişiklikler mi oldu?

ironic

Hayır dosya halen aynı konumda. Gizli dosya gösterimi açılmamış galiba.

Ctrl + H ile açabilirsin.

Profil dosyasını uçbirimden açmak için

nautilus .opera&exit

neneki

opera 10.63 ü indirdim arkadaşlar ama masaüstünde başlatıcı olarak oluşturamıyorum. elle kurmak zorunda kaldım, paket olarak inmedi. ayrıca ubuntu 10.10 un yazılım merkezinde opera neden yok ? :S neyse biz indirdik gerçi hatta chmod +x opera diye kullanıcı iznide verdim. gene işe yaramadı. bana diyor ki usr/local/lib/opera/opera konumunda başlatabilirsin ama olmuyor. benim kurulumu yaptığım yer ise /home/kullancı.adi/opera bu kalsörün içinde install adlı bir dosya vardı onu root yetkisi alıp açmıştım ve yüklemiştim. gene aynı klasör de opera dosyası var onuda root yetkisi olmadan açamıyorsun. Uçbirimde opera diye yazınca sorunsuzcana açılıyor. Lakin bir kısayol olsa iyi olur ;)

Yiğit Ateş

Masaüstünde niye başlatıcı oluşturamıyorsunuz? Komut kısmına opera yazdığınızda sorun olmaması gerekir.