OPERA 12.16 (sürümler, Ayarlamalar ve Özelleştirmeler)

Başlatan ironic, 17 Ekim 2008 - 16:30:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: ironic - 09 Temmuz 2009 - 22:48:58
home >> kullanıcı adı >> .opera içerisinde "typed_history.xml" dosyası var. Adres satırındaki site adresleri buraya kaydediliyor. Herhangi bir metin düzenleyicisi ile açıp istemediğin  sitelere ait adresleri sil. Hata yaparsan da sorun değil. Açılışta bir tane daha oluşur. Yalnız düzenleme yaparken Opera' nın kapalı olmasına dikkat et.

Alıntı Yap<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<typed_history>
 <typed_history_item content="http://www.gmail.com" type="text"
                     last_typed="2009-07-09T19:42:55Z"/>
 <typed_history_item content="ubuntu-tr.net" type="text"
                     last_typed="2009-07-09T19:42:42Z"/>
</typed_history>

Kırmızı ile işaretlediğim alt ve üst metni uçurmamaya özen göster.  :D Ör: dosyada gmail girdisini silmek istiyorsam

Alıntı Yap<typed_history_item content="http://www.gmail.com" type="text"
            last_typed="2009-07-09T19:42:55Z"/>

satırlarını uçurmam yeterlidir.  :)

Tamam yaptım ama hiç pratik değil firefoxta delete tuşuna basınca direk siliniyor. >:(

ironic

Adres satırına kaydedilen siteler sadece yer imlerinde kayıtlı olmayan siteler. O kadar da fazla olacağını sanmıyorum.   İstersen hepsini bir tuşla silebilirsin ama seçmeli silme, işi yokuşa sürüyor. Kabul etmem gerekir ki FF bu konuda daha pratik..

esrama

Ben opera 10 beta (ve 9 stabil sürümü) denedim. Kavga çıkarmak istemem :) ama yine hiç beğenemedim. Hiç kullanışlı değil. Şunu anladım ki firefoxun kasılma dışında bir eksiği yok. Operanın sadece performansı çok daha iyi (sayfayı görüntüleme hızı 512 lik nette birçok büyük sayfayı denememe rağmen farketmedi. Burada performanstan kastım sistem kaynaklarını pek tüketmemesi, yoksa herkesin dediği gibi (kendi özel serverlarına bağlanmadığı sürece) sayfaya hızlı falan gitmiyor bu kapalı kaynak program).

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: esrama - 10 Temmuz 2009 - 00:22:20
Ben opera 10 beta (ve 9 stabil sürümü) denedim. Kavga çıkarmak istemem :) ama yine hiç beğenemedim. Hiç kullanışlı değil. Şunu anladım ki firefoxun kasılma dışında bir eksiği yok. Operanın sadece performansı çok daha iyi (sayfayı görüntüleme hızı 512 lik nette birçok büyük sayfayı denememe rağmen farketmedi. Burada performanstan kastım sistem kaynaklarını pek tüketmemesi, yoksa herkesin dediği gibi (kendi özel serverlarına bağlanmadığı sürece) sayfaya hızlı falan gitmiyor bu kapalı kaynak program).
Görüşüne saygı duyuyorum kişisel zevk meselesi ama ben operayı daha çok beğendim.

esrama

Alıntı yapılan: samurai - 10 Temmuz 2009 - 01:26:31
Alıntı yapılan: esrama - 10 Temmuz 2009 - 00:22:20
Görüşüne saygı duyuyorum kişisel zevk meselesi ama ben operayı daha çok beğendim.

Olabilir! Ben de size saygı duyuyorum :)

ironic

Opera Google Çeviri Bileşeni

Birçoğumuz Opera da eklenti desteği olmadığını düşünür. Oysa ki Opera' da bileşen (Widget) olarak adlandırılan küçük ve oldukça kullanışlı, uygulamalar var. Bugünkü yazımda sizlere bu başarılı bileşenlerden biri olan "Google Translator" bileşenini tanıtmak istiyorum.

Fotoğrafta göreceğiniz üzere oldukça sade bir görünümü var. Menülerden ana dili ve çevrilmek istenen diğer dili seçip kullanmaya başlayabilirsiniz.  Bileşen ayarlarından boyutu, dil kutucuklarının konumu gibi ek özelleştirmeler yapabilirsiniz. Çalıştırmak için de Opera  üst menüden, Bileşenler >> Google translator ..seçerek uygulamayı başlatabilirsiniz. İsterseniz  uygulamayı masaüstünüze ekleyebilir, Opera' nın açık olduğu süre boyunca, masaüstünüzde de kullanabilirsiniz. Tabii bu kullanım diğer Opera bileşenleri için de geçerli.

İndirmek için: http://widgets.opera.com/widget/13162/
Opera bileşenleri için: http://widgets.opera.com/

Felâsife

Eline sağlık İronic, güzel eklentiymiş, gerçi ben resimde ki gibi transtlateyi başlangıç çubuğuna gizlemiştim ve oldukçada seri oluyordu ama senin verdiğin bileşen de masa üstü sözlüğü gibi, öyle bile kullanılabilir :)
Galiba bunu kullanabilirim
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Xenophobia

Diğer konu veri kaybı nedeni ile ortada yok @mono. O yüzden o konudaki yazışmaya, buradan devam edelim.

Aldığım hata şu ; (operapluginwrapper:2630): Gdk-WARNING **: XID collision, trouble ahead

Felâsife

/usr/lib/opera/plugins altın da libflashplayer.so dosyası var mı? veya sembol linki var mı?

Java tanınmamışsa resime göre tanıtalım.

Sonra da bu komutun çıktısını Operayı kapatıp konsol da verin ve çıktısını buraya yapıştırın.
opera --debugjava --debugplugin

Not:
Bu ayarlar Pardus içindir.

Xenophobia

Java ve Flash yolları ile ilgili bir sorun yok. Ben bunları kontrol etmiştim zaten.

Milliyet, Hürriyet vb. sitelerde dolaşırken birden kapanıyor ve bir rapor penceresi çıkarıyor karşıma. Defalarca raporlamıştım önceki sürümde. Bu sürümde de raporladım. Sanırım bu bir bug.

operapluginwrapper: [plugin probing] /opt/netscape/plugins/libflashplayer.so
operapluginwrapper: [plugin probing] MIMEDescription             : present
operapluginwrapper: [plugin probing] NPPVpluginNameString        : present
operapluginwrapper: [plugin probing] NPPVpluginDescriptionString : present
operapluginwrapper: [plugin probing] dlclose returned : 0
operapluginwrapper: [plugin probing] Return value : 0 File : /opt/netscape/plugins/libflashplayer.so
opera: plugin detection successful: /opt/netscape/plugins/libflashplayer.so

operapluginwrapper: [plugin probing] /opt/netscape/plugins/libflashplayer.so
operapluginwrapper: [plugin probing] Return value : 0 File : /opt/netscape/plugins/libflashplayer.so
opera: plugin detection successful: /opt/netscape/plugins/libflashplayer.so
opera: [plugin ignored] /opt/netscape/plugins/libflashplayer.so

operapluginwrapper: [plugin probing] /usr/lib/nsbrowser/plugins/nsdejavu.so
operapluginwrapper: [plugin probing] Return value : 0 File : /usr/lib/nsbrowser/plugins/nsdejavu.so
opera: plugin detection successful: /usr/lib/nsbrowser/plugins/nsdejavu.so

Felâsife

2 tane libflasplayer dosyası okuyor Opera belki ondandır sorununuz.

Birini kaldıralım.
kwrite /home/****/.opera/pluginpath.ini

alta ki gibi yaparak bir deneyin, Operayı kapatıp açın.

Alıntı Yap
[Paths]
/usr/lib/opera/plugins=1
/opt/netscape/plugins=2

Xenophobia

Yukarıdakileri yaptım, bakalım böyle deneyelim bir de. Haber veririm çökerse.

Felâsife

Alıntı yapılan: Xenophobia - 15 Ağustos 2009 - 13:59:39
Yukarıdakileri yaptım, bakalım böyle deneyelim bir de. Haber veririm çökerse.
Tamam sorun olursa buralardayım, plugin sorunu bu çözeriz  :D

Yiğit Ateş

ihtiyar said

Alıntı yapılan: samurai - 25 Ağustos 2009 - 14:50:09
Opera 10 RC çıkmış :D
http://snapshot.opera.com/unix/rc-4570/ adresinden sisteminize göre indirebilirsiniz.

qt3, qt4, bundled, shared, ... gibi şeyler ne gibi farklılıklar sunuyor? Bilgilendirme güzel olur. ;)

Yiğit Ateş

Ubuntu 32 bit : http://snapshot.opera.com/unix/rc-4570/intel-linux/opera_10.00.4570.gcc4.qt4_i386.deb
Ubuntu 64 bit : http://snapshot.opera.com/unix/rc-4570/x86_64-linux/opera_10.00.4570.gcc4.qt4_amd64.deb
Bundled, shared olanlar zaten kaynaktan kurulum ve rpm paketleri için ubuntu için qt3 ve qt4 paketleri var qt4 tercih edebilirsiniz. qt4'ün qt3'ten farkı tamamen açık kaynak bir sürümü var(qt framework'ünün operanın değil yanlış anlaşılmasın) ve qt3'e göre geliştirmeler var.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: samurai - 25 Ağustos 2009 - 14:59:17
Ubuntu 32 bit : http://snapshot.opera.com/unix/rc-4570/intel-linux/opera_10.00.4570.gcc4.qt4_i386.deb
Ubuntu 64 bit : http://snapshot.opera.com/unix/rc-4570/x86_64-linux/opera_10.00.4570.gcc4.qt4_amd64.deb
Bundled, shared olanlar zaten kaynaktan kurulum ve rpm paketleri için ubuntu için qt3 ve qt4 paketleri var qt4 tercih edebilirsiniz. qt4'ün qt3'ten farkı tamamen açık kaynak bir sürümü var(qt framework'ünün operanın değil yanlış anlaşılmasın) ve qt3'e göre geliştirmeler var.

Bağlantılar ve açıklama için teşekkürler. ;)

Düzenleme: Opera'nın hoşuma giden ilk sürümü. :) Menü arayüzleri, hız, kullanışlılık, vs. açısından hiç hoşuma gitmiyordu nedense. Ama bu sürümü çok hoşuma gitti, Firefox'u bıraktırır mı bana, bilinmez. :)

ironic

Teşekkürler @samurai. Biraz önce bende pardus a kurdum. İlk dikkatimi çeken görev çubuğundaki Opera logosu değişmiş. Biraz daha şişman bir görünümü var.

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 25 Ağustos 2009 - 14:54:35
qt3, qt4, bundled, shared, ... gibi şeyler ne gibi farklılıklar sunuyor? Bilgilendirme güzel olur. ;)

http://my.opera.com/csant/blog/2007/09/06/which-is-which

Dağıtımın farklı sürümlerindeki derleyici (gcc) ve kullanılan qt ortamına göre farklı adlandırma ve farklı sürümler mevcut.

gcc4.qt3 ya da gcc.qt4 paketlerini kurabilirsiniz. Ben KDE de kullandığım için qt4 paketlerini tercih ediyorum. 

Felâsife

1 Eylül mü?
Bir kaç gün bir şey kalmış şunun şurasında, olee  :P

erhan

Firefox ile birlikte kullanacağım bakalım hangisiden bir süreliğine vazgeçebileceğim merakla bekliyorum.
İki Dinle bir konuş!

ironic

Alıntı yapılan: samurai - 29 Ağustos 2009 - 00:16:36
Heyecanla bekliyoruz :D

Valla bende heyacan falan kalmadı . Yeni sürümü bekliyorum. İstediğim birkaç özellik vardı başka baharlara kaldı.  :)

hslinux

Opera 10 gercekten cok güzel olmus. Özellikle panel hosuma gitti. Fakat otomatik yönlendirmede problem var, mesala gnome look sitesinde download linkine tikladiginizda 3 saniye bekletip download linkine yönlendiriyor, bu tip sitelerde download elle baslatmak istesenizde bazen baslamiyor. 3 saniye bekledikten sonra eger indirme baslamazsa indirme linkine farenin orta tusuyla basip yeni sekmede acarsaniz indirme basliyor. Bu tip sitelerde bazen sorun oluyor. qt3 ve qt4 derlemelerini de denedim ikisinde de ayni sorun oluyor. Ayrica qt4 derlemesini tavsiye ederim menüler cok daha güzel görünüyor. Sekmeler arasi gezinti firefox dan hizli geldi bana.
Umarim finalde sorunlar düzelir.

agritux

Opera 10 nezaman çıkar tahminen? Bu gece beklemeli miyim?
Bu arada @ironic bukadar çok (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/collection/ubuntu/) eklentiyi ne yapıyorsun yahu :) ben firefoxu yüklüyorum, 2 3 eklenti kurup yoluma devam ediyorum :)