OPERA 12.16 (sürümler, Ayarlamalar ve Özelleştirmeler)

Başlatan ironic, 17 Ekim 2008 - 16:30:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çağlar

Bence Opera ücret istese yeridir çünkü piyasadaki bir çok tarayıcıya göre işini acaip ciddiye alıyor.
We got a badass over here!

Felâsife

Artık Opera 10 ile yerleşik olarak Türkçe yazım denetimi de yapılıyor ki iyice mis gibi oldu Opera'cığım  :D
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

ironic

[Opera 10] Yeni arayüz ile ilgili ilk görüntüler !

Opera Geliştirme takımına bir süre önce katılan ünlü tasarımcı Jon Hicks 10 sürümüyle birlikte gelecek yeni arayüzün ilk tanıtımını yaptı. Adını daha önce Firefox logosuyla duyuran Hicks, umarız aynı başarıyı Opera ile de yakalar.

Tema şu anda tamamiyle değişmiş durumda değil. Hızlı erişim (Speeddial) gibi bölümler hâlen eski temaya ait.  Geri bildirim yapmak için bu başlığı kullanabilirsiniz.

sebastian

çokda aman aman bi değişiklik görünmüyor şimdilik

çıksa artık şu opera 10 da kullanmaya başlasak
yalnız deneme imkanı olan varsa mutlaka safari 4 ü de denesin oda henüz beta ama müthiş bişi browser a yeni biir boyut katmış adamlar

ironic

Opera 10 beta 1 duyuruldu !

Opera 10 sürümünün her açıdan adına yaraşır bir sürüm olması için çalışan geliştirme takımı, uzun bir aradan sonra ilk beta sürümünü Opera kullanıcılarıyla buluşturdular. Yapılan birçok hata düzeltme ve geliştirmenin yanında yeni özellikler de var.  :)

Görsel Sekmeler !

Bir Opera klasiği olan sekmeli gezinti artık sayfa önizlemeleri ile yapılıyor.  :D

Geçen sürede yapılan önemli geliştirmeler ise şöyle;

*Opera Turbo
*Otomatik Güncelleştirmeler
*Çökme raporlayıcı
*Tümleşik yazım denetleyici
* Acid 3 100/100 ve pixel perfect
ve daha neler neler ! :)

Yapılan tüm değişiklikleri öğrenmek için buraya ya da buraya tıklayın.

İndirmek için;

http://www.opera.com/browser/download/?ver=10.00b1

Yeni özelliklerden bazılarını inceleyelim..

1) Görsel Sekmeler

Yeni görsel sekme özelliğini kullanmak için yapmanız gereken sadece sekme çubuğunu aşağı/yukarı hareket ettirme.

2)Hızlı Erişim (speed dial) Yapılandırma özelliği

hızlı erişim penceresinden  configure speed dial ' a tıklayın. (Boş bir alana sağ tıklayarak da ilhgili menüye ulaşabilirsiniz.)

Açılan menüden hızlı erişim pencere sayısını ve arkaplan resmini belirleyebiliyorsunuz.

3)Boyutlandırılabilir arama kutucuğu

Sağ köşedeki -standart kurulumla gelen - arama kutucuğunu sağ-sol yönünde boyutlandırabiliyorsunuz.

4) Otomatik Güncelleştirme

Sources.list' e ekleme yapmadan, yeni sürüm Opera sunucularında yayımlandığında doğrudan yeni sürüme yükseltebilirsiniz. Sources.list' e depo kaynak adresini Opera kendisi ekliyor ve  kaldırınca otomatik siliyor.

5) %40 daha hızlı görüntüleme motoru ve Yeni nesil web standartları desteği

Geliştirilen Presto 2.2 motoruyla Gmail, Facebook gibi yoğun kullanılan sitelerde Opera  %40 oranında daha hızlı.

Web ortamındaki geliştirmeler ve yenilikler ise şöyle;

*acid 3 100/100
*RGBA/HSLA renk ve SVG geliştirmeleri
*Web fontu desteği
*Opera yeni nesil web uygulamaları için hazır durumda.

Yeniliklerin tamamı için;

http://www.opera.com/browser/next/

ironic

Opera Unite : Web Dünyasındaki Son Devrim !

[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=D5hr-6cw4M8[/youtube]

Bir süredir gizli tutulan ve 16 Haziran' da  açıklanacağı duyurulan  yenilik sonunda gün yüzüne çıktı. Opera Labs takımının son yeniliği web sunucularına olan host (barındırma) bağımlılığını ortadan kaldırıyor. Opera hesabınızla bilgisayarınızı doğrudan sunucu olarak kullanabiliyorsunuz.  Unite sayfanıza bağlantı sağlanarak istediğiniz ,resim , müzik vs. arkadaşlarınızla , diğer kullanıclarla ya da kendi gereksinimleriniz doğrultusunda arşivinize başka makinelerden ulaşabiliyorsunuz. Servis sayfasına bakılırsa asla bu kadarla kalacağa benzemiyor. Yeni özelliklerin de ekleneceğini söyleyebilirim.

Şu anki mevcut Unite özelliklerinden bazıları;

*Dosya paylaşımı- Herhangi bir host sitesine bağımlı olmadan doğrudan dosyalarınızı paylaşabilirsiniz.

*Fotoğraf paylaşma - Bilgisayarınızdaki fotoğrafları birkaç tıkla  paylaşabilirsiniz.

*Web sunucu özelliği - Web sitenizi, bilgisayarınızı sunucu olarak kullanarak yönetebilirsiniz.

*Medya oynatıcı- Bilgisayarınızdaki müzik arşivinize istediğiniz her yerden ulaşabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için:   http://unite.opera.com/

İndirmek için: http://snapshot.opera.com/unix/10-unite/

heartsmagic

Forum Opera hakkında ne duyuyorsa senin sayende duyuyor @ironic :) Eline sağlık.

Dosya paylaşımı konusuna kabaca baktım ancak arka planda nasıl çalıştığını anlamadım. Arkadaşlarınıza basit bir şekilde URL adresi vereceksiniz o kadar denmiş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ironic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Haziran 2009 - 12:13:35
Forum Opera hakkında ne duyuyorsa senin sayende duyuyor @ironic :) Eline sağlık.

Dosya paylaşımı konusuna kabaca baktım ancak arka planda nasıl çalıştığını anlamadım. Arkadaşlarınıza basit bir şekilde URL adresi vereceksiniz o kadar demiş.

Teşekkürler. Çok fazla vaktim olmadığından ayrıntılı inceleme fırsatı bulamadım öncelikle. Ufak bir deneme yaptım ve oldukça güzele benziyor.

Panele böyle bir menü yerleşiyor. Burdan istediğimiz özelliği başlatıyoruz. Bilgisayarımızıdaki dosyanın yerel adresiyle ilişik sayfa açılıyor. Burdan dosya paylaşımının kimler arasında yapacağımızı seçiyoruz.

3 seçenek mevcut.

1. genele açma
2. Adresi verdiğimiz kişilerle paylaşma. (ayrıca parola da koyabiliyoruz.)
3. kendi kullanımımız için ( sanırım diğer makinadan kendi bilgisayarımıza bağlanıyoruz)

heartsmagic

Acaba paylaşım nasıl oluyor? Arkasındaki sistem ne aslında onu merak ettim ben. Sunucu gibi kullanmıyorsak makineyi hangi şekilde paylaşım yapıyoruz acaba?

heartsmagic

Alıntı YapOpera Unite is, in short, a Web server running inside the Opera Web browser.

Bu yeterli oldu :)
Sunucu olarak kullanmıyorsak ifadesini yanlış kullanmışım. Klasik anlamdaki sunculardaki servisleri kullanmıyorsak demek daha doğru olurmuş. Bir anlamda web sunucusu yapmışlar anlaşılan.

Alıntı YapFor security and performance reasons, the Web server does not run by default when Opera is started. You enable the server by selecting Tools > Opera Unite Server > Enable Opera Unite, or by opening an Opera Unite service)

Kısacası Opera ile beraber bu sunucuyu da başlatmak gerekmekte.

Felâsife

heartsmagic

Video çok anlaşılır olmasa da Opera kullananları sosyal bir ortamda toplamaya çalıştıkları belli oluyor :)
Oldukça heyecan verici.

Felâsife

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Haziran 2009 - 16:39:01
Video çok anlaşılır olmasa da Opera kullananları sosyal bir ortamda toplamaya çalıştıkları belli oluyor :)
Oldukça heyecan verici.
Galiba öyle  :D

Oguzcana

Firefox'un takılmalarından illallah gelmişti. Bi süre kullandım. Çok hızlı. Ama sxipper, twitterfox, readitlater ve xmarks'ın yokluğuna dayanamayıp firefox'a döndüm gene...

ironic

Aslında istediklerinin 1' i hariç diğerleri  Opera da zaten mevcut. Hatta fikir babası .

Xmarks yerine Opera Link  servisi var. FF yer imlerini Opera ya aktarıp kullanabilirsin.
read it later için oturum kaydetme özelliğini kullanabilirsin.
sxipper için yine Opera wand özelliği var.

Twitterfox için eğer sitede durum bildiren bir uygulama mevcutsa web paneli olarak ekleyebilirsin. Twitter kullanıcısı olmadığımdan tam bir çözüm getiremiyorum.

Yiğit Ateş

Opera sonunda bana firefoxu sildirdi bu başlıkta yazılanları uyguladıktan sonra. Gerçekten mükemmel fakat garip bir sorunum var kişisel çubuğu etkinleştirdim ve anlatıldığı üzere sağ tarafa favicon halinde yerleştirdim, çok da güzel oldu. Tek bir sorun var bu faviconlardan bazıları canları sıkıldığında kayboluyorlar ve yerlerinde bir boşluk oluşuyor ama bağlantı çalışıyor üzerine tıkladığımda umarım anlatabilmişimdir sorunu :D nasıl çözebilirim acaba?

ironic

Bu sorunu ben de yaşıyorum. Sanırım tema ile ilgili bir sorun. Opera 10 için yeni tema geliştiriliyor ve  sürekli değişim halinde. Ör: son 1 hafta, 10 gün içinde 4 tane yeni kapsamlı yapım çıktı. 3 kere arayüzde değişme gördüm. (ince ayrıntılar hariç.)   Allah nazarlardan saklasın Opera arı gibi çalışıyor bu sıralar. Final sürüm gerçekten dehşet olacak. 8)  Şimdilik  tema oturana kadar mecbur bekleyeceğiz.  :)

Felâsife

O durum bende de var ama alıştım, zaten her başlangıçta geri geliyorlar.
Çok karıştırırsanız imleçi üzerine tutun, tooltip olarak gösteriyor, kim kimdir diye :D

Yiğit Ateş

Peki Opera 10'un ne zaman çıkacağı belli mi ben beta sürümlerden pek hoşlanmam 9.64 kullanıyorum hala ama yeni tema resimlerden gördüğüm kadarıyla güzele benziyor.

Felâsife

Alıntı yapılan: samurai - 09 Temmuz 2009 - 21:13:11
Peki Opera 10'un ne zaman çıkacağı belli mi ben beta sürümlerden pek hoşlanmam 9.64 kullanıyorum hala ama yeni tema resimlerden gördüğüm kadarıyla güzele benziyor.
Ne zaman final yayınlanır orasını bilmiyorum ama isterseniz Opera 10'u sisteme kurmadan da kendiniz test edebilirsiniz.
Sisteminize göre olan dağıtımın tar.gz paketini indirin (.deb değil) bir dizine çıkarın ve konsolla içine girin
sh opera
bu komutu verin portable bir mantıkla Opera 10 açılacaktır.
Böyle açılınca sisteme kurulmaz

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: mono - 09 Temmuz 2009 - 21:20:22
Alıntı yapılan: samurai - 09 Temmuz 2009 - 21:13:11
Ne zaman final yayınlanır orasını bilmiyorum ama isterseniz Opera 10'u sisteme kurmadan da kendiniz test edebilirsiniz.
Sisteminize göre olan dağıtımın tar.gz paketini indirin (.deb değil) bir dizine çıkarın ve konsolla içine girin
sh opera
bu komutu verin portable bir mantıkla Opera 10 açılacaktır.
Böyle açılınca sisteme kurulmaz
Anlatım için teşekkürler ama ben yine de kararlı sürümde kalayım en iyisi betalardan zamanında çok çektim :D

ironic

Final sürüm tahminim en geç ağustos sonu, eylül başı çıkar.

Yiğit Ateş

@ironic seni yakalamışken bir şey daha sorayım :D bu adres satırından tek tek nasıl adres sileriz bütün adresleri silmeden?

ironic

home >> kullanıcı adı >> .opera içerisinde "typed_history.xml" dosyası var. Adres satırındaki site adresleri buraya kaydediliyor. Herhangi bir metin düzenleyicisi ile açıp istemediğin  sitelere ait adresleri sil. Hata yaparsan da sorun değil. Açılışta bir tane daha oluşur. Yalnız düzenleme yaparken Opera' nın kapalı olmasına dikkat et.

Alıntı Yap<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<typed_history>
 <typed_history_item content="http://www.gmail.com" type="text"
                     last_typed="2009-07-09T19:42:55Z"/>
 <typed_history_item content="ubuntu-tr.net" type="text"
                     last_typed="2009-07-09T19:42:42Z"/>
</typed_history>

Kırmızı ile işaretlediğim alt ve üst metni uçurmamaya özen göster.  :D Ör: dosyada gmail girdisini silmek istiyorsam

Alıntı Yap<typed_history_item content="http://www.gmail.com" type="text"
            last_typed="2009-07-09T19:42:55Z"/>

satırlarını uçurmam yeterlidir.  :)