OPERA 12.16 (sürümler, Ayarlamalar ve Özelleştirmeler)

Başlatan ironic, 17 Ekim 2008 - 16:30:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Xenophobia

Kubuntu yükledim ve Opera'ma kavuştum. Tanrım, gözlerim yaşardı.  ::)

Felâsife

Hayırlı olsun,
Bu Opera adama işletim sistemini bile değiştirtiyor anlaşılan. :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

volkana34

opera için işletim sistemini değiştiren ne ilk kişi ne de son kişi olacaksın....

:)

Xenophobia

Özlemişim be kardeşim,1 aydır zorunlu firefox kullanıyordum. Hiç kolay değildi bu ayrılık. :)

bytan

Tecrübeli arkadaşlara opera ile ilgili bir soru sorayım. Bunu arıyorum ama bulamıyorum.

FF te, redirect remover ve bunun gibi çeşitli ilaveler ile linkler içerisinde  verilmiş olan ve gitmek istemediğimiz yönlendirmeleri iptal edebiliyoruz.

Örnek olarak bir link verirsem sanırım daha iyi anlaşılır. Bu linkte amaç doğrudan url= ile belirtilmiş olan siteye gidebilmek:

http://www.example.com/redir.php?url=http://gidilmek_istenen_site_com

Opera da bununla ilgili, hedef siteyi ortaya çıkartan, hedef sitenin önündeki linkleri kaldırabilen bir özellik var mı?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

koenig

Bende sizler gibi Opera bağımlısı bir insan olarak size katılıyorum .
Benim son günlerde yaşadığım ufak bir sorunum var opera ile ilgili aslında önemsenmeyecek bir şey ama yinede beni rahatsız ediyor.
Şu an 9.62 sürümünü kullanmaktayım daha önceleri sıklıkla kullandığım bir özeliğini son günlerde kullanamıyorum baya bir kurcaladım ama bir sonuca varamadım belki siz yardımcı olursunuz.
Sorunuma gelince bana genelde her zaman büyük kolaylık gösterdiğini düşündüğüm için operanın panolarında bulunan not defterine, sıklıkla kullandığım html kodları vb. içerikleri kaydediyordum ve gerek duyduğum anda ihtiyaç duyduğum notun üstüne çift tıklamam durumunda, o esnada açık olan sekmedeki işaretçinin bulunduğu noktaya notumdaki içerik otomatik olarak aktarılıyordu. Şu son bir kaç gündür ise çift tıklamam durumunda zaman zaman her zaman değil,  notu e posta olarak gönder seçeneği aktif oluyor. Her ihtimale karşı Araç çubuğunu tekrar özelleştirmeme rağmen düzelmedi. aslında bu standart bir özellikti ama bunu konuda bilgisi olan ve yardım edebilecek olan arkadaş varsa sevinirim.
Pencere Mahkumiyeti bitti AMA daha PENGUEN kardeşten öğrenecek çok şeyim var.

PEN VS. PEN Kazanan UBUNTU

ironic

@bytan , isteğiniz kullanıcı java betikleri kullanarak yapılabilir. Ben isteğinize uygun bir tane buldum fakat denemedim.

Buraya sağ tıklayarak "hedefi farklı kaydet" i seçerek indirin.

Nasıl kullanılacağını kullanıcı java betikleri bölümünde anlatmıştım.

@koenig, kodları gireceğiniz alanda sağ tıklayıp "not ekle" diyerek ilgili notu ekleyebilirsiniz veya panelden not bölümünü açıp yine ilgili alana sürükle-bırak yapabilirsiniz. Şu an opera 10 alfa 1 üzerindeyim. Onda doğrudan nota tıkladığımda notu aldığım url'yi açıyor. Bu da yeni eklendiğini gördüğüm bir özellik oldu.  :)

koenig

Bu açıklamnızı okumuştum ilginize teşekkürler .
Örneğin burada (forumda) çift tıklamakta sağtıkla not eklemekte çalışıyor bunlar zaten kullandığım özellikler fakat mesela bizim wikide ve hotmail posta kutumda son bir kaç gündür mecburen sürükle bırak tekniğini kullanmak zorunda kalıyorum aslında çokta önemli bir eksiklik değil en nihayetinde sürükle bırak çalışıyor ben sadece nedenini merak ettiğim için ve düzeltme imkanı varmıdır acaba diye sormuştum.
Yinede teşekkürler bence şimdilik en iyisi canım Operamı kendi haline bırakmak olacak gibi geliyor bana :) Tşkler.

koenig

Alıntı yapılan: ironic - 20 Aralık 2008 - 19:39:10
Şu an opera 10 alfa 1 üzerindeyim. Onda doğrudan nota tıkladığımda notu aldığım url'yi açıyor. Bu da yeni eklendiğini gördüğüm bir özellik oldu.  :)
Daha tam Stabil olmadığı için beklemedeydim ama 10 alfa için baya baya bir iştihamı kabartıyorsunuz :D
Bir 2 yeni özellik daha söylerseniz stabil olmasını bekleyemeyebilirim belki :D

Xenophobia

Yok yahu..

Kubuntu olmasına rağmen yine aynı hatayı verdi.

Yüklendiğim zaman donuyor ve yine işlemciyi %100'e çıkarıp tavan yaptırıyor. Compiz olmadan kullanacağım bir süre, bakalım bir şey değişecek mi. Bu sorun kimsede olmuyor mu benden başka? Flash Player 10 yüklü bende.

ironic

@koenig, gördüğüm kadarıyla Opera'yı çalışmalarınızda kullanıyorsunuz. Alfa sürüm , kestrel alfalarla karşılaştırıldığında çok çok önde. Kararlılığı iyi sayılır  . Bazen özelliklerin çalışmadığı durumlar olabiliyor. Henüz çökme sorunu yaşamadım. Gayet de hızlı.
Kararlı sürüm 5 aydan önce çıkmaz o kadar da bekler misiniz bilmem  :) Çalışmalarınızda Opera kullanmayacaksanız yüklemeye değer. Diğer türlü risk her zaman için var.

@bytan , rica ederim. Opera forumlarına ve betik ile ilgili sitelere baktım fakat o türden desteği olan bir betik bulamadım.

@Xenophobia, bu sorun yeni bir sorun da değil. 2-3 senelik başlıklarda bile vardı. Araştırdığım kadarıyla Ubuntuforums ve opera forumlarında çözüm bulabilen yok. Adobe'un kısa zamanda elini  atacağını da sanmıyorum. Tam bir işkence.

Xenophobia

Alıntı yapılan: ironic - 20 Aralık 2008 - 23:00:45
@Xenophobia, bu sorun yeni bir sorun da değil. 2-3 senelik başlıklarda bile vardı. Araştırdığım kadarıyla Ubuntuforums ve opera forumlarında çözüm bulabilen yok. Adobe'un kısa zamanda elini  atacağını da sanmıyorum. Tam bir işkence.

Adobe'un kendine faydası yok ki, bizim Flash Player'lara el atsın. :)

Felâsife

Alıntı yapılan: Xenophobia - 20 Aralık 2008 - 23:33:20

Sistem 64-bit mi?
Eğer 64-bitse buradan sayfanın altında yeni 64-bit alpha flash player var, ben öncekini kurmuştum yenisi çıkmış gene, şimdi de yenisini kurdum :)

Xenophobia

Alıntı yapılan: mono - 21 Aralık 2008 - 00:33:54
Alıntı yapılan: Xenophobia - 20 Aralık 2008 - 23:33:20

Sistem 64-bit mi?
Eğer 64-bitse buradan sayfanın altında yeni 64-bit alpha flash player var, ben öncekini kurmuştum yenisi çıkmış gene, şimdi de yenisini kurdum :)

Yok @mono, 64 bit değil.Her zamanki durum işte, bir gün düzelir diye bekliyoruz.

Felâsife

Elden bir şey gelmiyor maalesef, inşallah en kısa zamanda düzelir. :)

Xenophobia

İşi Allah'a kalanlar, genelde Windows kullanıcılarıydı ama bu Adobe, bize pabucu ters giydiriyor. :)

koenig

Alıntı yapılan: ironic - 20 Aralık 2008 - 23:00:45
@koenig, gördüğüm kadarıyla Opera'yı çalışmalarınızda kullanıyorsunuz. Alfa sürüm , kestrel alfalarla karşılaştırıldığında çok çok önde. Kararlılığı iyi sayılır  . Bazen özelliklerin çalışmadığı durumlar olabiliyor. Henüz çökme sorunu yaşamadım. Gayet de hızlı.
Kararlı sürüm 5 aydan önce çıkmaz o kadar da bekler misiniz bilmem  :) Çalışmalarınızda Opera kullanmayacaksanız yüklemeye değer. Diğer türlü risk her zaman için var.
Tşkler Final sürümünü beklemeyi tercih ederim. İşletim sistemim ne olursa olsun yılların getirdiği alışkanlık olarak İnternette olduğum sürece Operayla birlikte olmayı seviyorum :) Hatta Cep tlfnumda bile opera yı tercih ediyorum
@Xenophobia sorununa gelince benzer bir sorunu bende firefoxta yaşıyorum zaten mecbur kalmadıkça bu tarayıcıyı kullanmadığım için fazla rahatsız etmemişti fakat ne gariptirki burda yazılanları takip ettikçe aklıma bir olasılık geldi Flashplayer 10 ' un açık kaynaklı tarayıcılara karşı bilinçli veya tesadüfen sergilediği alerjik bir reaksiyon olabilirmi diye. Çünki Firefoxta hem ubuntu altında hemde winfoss altında aynı sorunu yaşıyorum aynı anda 3 sekmeden itibaren makineyi fazlasıyla kasıyor ve işlemci kullanımı %100 çıkıyor :)

Felâsife

Çağlar

Ya ben Opera'yı seviyorum ama 64 bitte çok ram kullandı kereta :)
We got a badass over here!

Felâsife

Valla ben hiç bakmıyorum ram'e filanda ama şimdi baktım 174MİB yazıyor.
Nasıl olsa ram çok, feda olsun Operaya :D

Çağlar

Yaa işte benim ki insan gibi kullansa gam yemicem 971 gördüğüm olmuştu tam çekiyor :D Ama kapatıp açınca olmuyor bir daha Wubi ile kurduğumdan sorun değil :D

Felâsife

Xenophobia

Benim işlemciyi gasp ediyordu, yine sizin belleklere bulaşmış iyisiniz. :)

Şimdi 10 Alpha kullanıyorum, bir süredir çıt yok. Bakalım bekliyoruz.

Çağlar

Canı sağolsun Opera'nın yaa :) Ben henüz alphayı denemedim denemeli miyim?

Felâsife

Alıntı yapılan: Çağlar - 25 Aralık 2008 - 00:32:07
Canı sağolsun Opera'nın yaa :) Ben henüz alphayı denemedim denemeli miyim?
Valla siz bilirsiniz diyeceğim, isterseniz betayı bekleyin o daha sağlam olacaktır eminim.