OPERA 12.16 (sürümler, Ayarlamalar ve Özelleştirmeler)

Başlatan ironic, 17 Ekim 2008 - 16:30:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çağlar

Aslında denedim de windows altında işte neyse ya kurmaktan zarar gelmez :)
We got a badass over here!

Çağlar

:D :D Ben Ubuntu altında 10 kullanıyormuşum hemde alpha 2 yeni fark ettim :D İyi de bu çok stabil hiç hissetmedim ki :D
We got a badass over here!

Felâsife

Ben sürekli ilk çıkan alphalarını kuruyorum Operada, hiç sorun da yaşamadım,
Yalnız bu 10 da çok nadir olsada pat diye kendini kapatma olabiliyor, e buda alpha olsun o kadar :D

Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

ironic

9.64 Yayımlandı !

Çeşitli güvenlik açıkları kapatılmış. Karalılığı arttırıcı geliştirmeler yapılmış.

Yeni sürüme güncellemeniz önerilir.

Yeni sürümü indirme ve değişiklik bilgileri için:

http://www.opera.com/download/

http://www.opera.com/docs/changelogs/linux/964/

Ayrıca konu başlığından da erişebilirsiniz.

Malik

ben de opera 9.64 kullanıyorum. operayı çok seviyorum. fakat operada bazı videolar açılmıyor ve açılan da yavaş yükleniyor sanki. o yüzden bir tek video izlediğim zaman FF kullanıyorum. FF di hiç sevmiyorum umarım operada bu sorun kalkar.
Bir şey öğrenmek istediğimde dışarı çıkar ve benden daha çok bilen birisini bulur ona sorarım. Bazen çok kazık sorarım!!!

Linux bir felsefedir, felsefe öğretidir, öğreti bilim ve düşüncedir, bilim ve düşünce özgürlüktür, özgürlük ise linuxdur. Yani Linux herşeydir.

iRoNMaSTeR

Pencerenin eski zamanları Operanında paralı zamanlarından beri kullanıyorum winde 3 üde olsada opera dan vazgeçmiyorum 9.61 den sonra firefox denemeye başlamıştım opera o sürüm numarasıyla çok klas duruyordu :D
Şimdi ubuntuyada kurdum firefox biraz yavaş kaldı gözümde çok tablı bir çalışma sırasında alışamadım firefoxa .
Fakat bir problem ne hikmetse opera kendisi sayesinde çok kullandığım mouse back mouse forward tuş işini bir türlü algılamıyor.
Özel Fare hareketlerini algılıyor kullanıyorum ama bir yandan da farede ki geri ileri tuş takımınıda kullanmak istiyorum firefoxda çalışan fare bunda nedendir çalışmıyor
Araçlarda Fare Ayarları bölümünde
GestureLeft  Back karşılığına geliyor

Acaba Faremin eski tipde geri ileri yapması için ne yazmak lazım buraya
Logitech G9 farem

ironic

@ironmaster , Ubuntu Firefox'u kendi dağıttığından(özelleştirerek)  bu tür sorunlar yaşamamanız doğal. Fare hareketleri bölümünden mevcut "Opera Standart" menüsünü "çoğalt" düğmesiyle kopyalayın. Kopya profil üzerinde düzenleme yapmayı deneyin. Gesture left ve back, doğrudan sağ fare tuşu +sağa/sola hareket olarak çalışıyor. Çok fonksiyonlu fare kullanmadığımdan bu tuşlar profilde hangi adla adlandırılır bilmiyorum.

ironic

Carakan Geliyor!

Opera' nın üzerinde çalıştığı yeni ECMAScript/Javascript motoru Carakan ; Daha önceki javascript motorlarında olduğu gibi yine web tarayıcı dünyasının en hızlı motoru olma iddiasında. SunSpider benchmark testlerinde elde edilen sonuçlara  göre, mevcut Opera 10 alfa sürümüyle yenilenen presto 2.2 motorundan 2.5 kat  daha hızlı çalışıyor. 

Carakan henüz tam ölçekli testler için hazır değil fakat geliştirme takımı tarafından yapılan uyumlu benchmark testlerinde 5 ile 50 kat daha hızlı çalıştığı belirtiliyor. Geliştirmeler ve testler halen devam ediyor.

Opera Geliştirme takımı üyelerinin yaptığı açıklamalara göre ne yazık ki Carakan Opera 10 ile gelmeyecek.

Yapılan tüm yenilikler ve geliştirmeler için burayı ziyaret edebilirsiniz.

ahmet476

Merhaba ben de birkaç gündür IE 7'den Opera 9.64'e terfi etmiş bulunuyorum. Çok memnunum. Hatta niye daha önce denemedim diye pişman oldum. Neyse ben şeyi sorucaktım.

Konunuzun 4. sayfasında yanıt #49'da "mono" msn web messenger'ın Opera'ya nasıl entegre edileceğini anlatırken bir resimden bahsediyor(sanırım yapılacak işlemlere rehberlik edecek bir resim). Fakat bu resim postada yok, sanırım süresi dolduğu için silinmiş. Bu resimi tekrar koyabilir misiniz ya da birisi tekrar anlatabilir mi nasıl yapılacağını? Teşekkürler.

ironic

Alıntı yapılan: ahmet476 - 14 Mart 2009 - 21:38:20
Merhaba ben de birkaç gündür IE 7'den Opera 9.64'e terfi etmiş bulunuyorum. Çok memnunum. Hatta niye daha önce denemedim diye pişman oldum. Neyse ben şeyi sorucaktım.

Konunuzun 4. sayfasında yanıt #49'da "mono" msn web messenger'ın Opera'ya nasıl entegre edileceğini anlatırken bir resimden bahsediyor(sanırım yapılacak işlemlere rehberlik edecek bir resim). Fakat bu resim postada yok, sanırım süresi dolduğu için silinmiş. Bu resimi tekrar koyabilir misiniz ya da birisi tekrar anlatabilir mi nasıl yapılacağını? Teşekkürler.

Şu anda tüm resimler açılıyor. Geçici bir sorun olsa gerek.

ironic

Opera' dan Bir Yenilik Daha : Turbo!

Opera Labs tarafından duyurulan son yeniliğin adı Turbo!

Turbo nedir?

Özellikle düşük internet hızları ve/veya kotalı internet kullanlar için düşünülmüş yeni bir uygulama. ( Bu uygulamanın benzeri daha önce Opera Mini 'de(mobil tarayıcı)  kullanılıyordu) Sayfalar sıkıştırılmış olarak size sunulacak. Bu sayede bu tür profile sahip kullanıcılar web ortamında hem hızlı hem de daha az veri harcaması yaparak gezebilecek.

Nasıl Çalışır?

Sayfa verileri  proxy servisi üzerinden SSL şifreli ve sıkıştırılmış olarak size sunulacak. Bu sayede %80' lere varan veri alışverişi tasarrufu sağlanacak.

Araç çubuğuna yerleşecek simge ile yapılan sıkıştırma oranı ve veri tasarrufu miktarını görebilirsiniz.

Güvenlik ve Gizlilik sorunu yok mu?

Opera, kullanıcıların bilgilerini denetlemeyecek. Sayfalar Opera sunucuları tarafından doğrudan SSL (şifreli) Proxy sunucusuna yönlendirecek. Opera sadece  Turbo servisinin kullanımına ait sayısal verileri toplayacak. Kullanıcıya ait hiçbir bilgi toplanmayacak ve  hiçbir kullanıcının bilgisi depolanmayacak.  Ayrıca https yani güvenli bağlantı kullanan e-posta , bankacılık gibi işlemler bu servisten muaf tutulacak.

Web sayfalarına ait hangi bütün içerikler sıkıştırılacak mı?

Bütün içerik biçemleri sıkıştırılmayacak. Örnek olarak Hareketli GIF ve flaş içerikler için sıkıştırma işlemi yapılmayacak. Yüklenen sayfada bu tür içeriklerin olduğu yerde açıklama bildiren beyaz kutucuklar olacak. Eğer isterseniz üzerine tıklayarak içeriği bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

UYARI:

Henüz geliştirilme aşamasındadır. Önemli işleriniz için bu sürümü tercih etmeyin.!

İndirmek için;

http://snapshot.opera.com/unix/10-turbo/

ahmet476

Alıntı yapılan: ironic - 15 Mart 2009 - 10:28:17Şu anda tüm resimler açılıyor. Geçici bir sorun olsa gerek.
Teşekkürler. Şu an görünüyor.

Felâsife

Bu tür cache yapan proxy olayları gerçekten hız ve tasarruf vaat ediyorlar.
İnşallah bir an önce yaygınlaşırlar.
Teşekkürler Opera, teşekkürler ironic
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

kajubadem

opera browser tutkunu olarak
flash player 10  kurulumunda oldukça sorun yaşadım.
kendi kullandıgım bir yontemi aktamak istedim.
ben de oldukça iyi çalıştı.

ubuntu sürümüm 8.04

ancak mozilla da bu eklentiyi daha önce kurmuş olmamız gerekiyor!!!

opera browser ı açıyoruz

Araçlar-Tercihler-Gelişmiş Seçenekler-İçerik-Eklenti Seçenekleri

gorulen bir eklenti varsa kaldır diyoruz

yeni eklenti diyoruz ve

/home/xxxxxxx/.mozilla/plugins:/usr/lib/opera/plugins
xxxxxx : kullanıcı adlı klasör

(eğer brudan kopyala yapıştır yapmıyorsak
home klasörüne gidip View sekmesinden tüm dosyaları goster
diyerek mozilla klasörü - plugins klasörüne tıklıyarak adres sekmesindeki yolu kopyalayarak
yeni yol eklemesi yaparak da işlem yapılabilir)

tamam ve kapattıktan sonra
artık opera da flash player ın son sürümü çalışıyor!

ben de çalıştı
umarım sizlerde de çalışır...

ironic

Bilgilendirme için teşekkürler. Şöyle bir durum var. Adobe ne yazık ki Opera için flaş sürümü çıkarmıyor. Daha önceleri sorundu fakat d Opera geliştiricileri çareyi Firefox üzerinden aynı eklentiyi kullanmakta buldular. Açık kaynağın nimetleri. :)

ironic

Opera Özel Yüz Hareketleri

2001: Özel Fare hareketleri tanıtıldı.
2005: Sesli komut yönetimi tanıtıldı.

2009: ve son yenilik özel yüz hareketleri ile tarayıcınızı yönetme. Şu an halen geliştirilme aşamasında. Klavye ve fare kullanmadan yapacağınız özel yüz hareketleri ile Opera tarayıcıyı kullanabileceksiniz. Kamuya açık alanlarda kullanımı da bir hayli ligi çekecek anlaşılan.  :P

Bazı Yüz Hareketleri ise şöyle:

Geri: Sol göz kırpma
İleri: Sağ göz kırpma
Yeni Sekme: İki Gözü birden kırpma
Sayfa Yenileme: Kafa Sallama

Bilinen bazı hatalar:

*Yüzünüzün %25 den fazlası kıllarla kaplıysa hareketlerin algılanmasında hatalar oluşabiliyor.
*Finans sitelerinde uyumluluk sorunundan,  bu özellik (bu siteleri tanıyarak)  kendini otomatik devredışı bırakıyor.
*Yetişkin (+18) içerikli sitelerde  bilinçdışı yapılan bazı yüz hareketleri sonucu çalışan  opera eylemini ,  opera hatası (bug) olmadığını bilin.  ;D

KAYNAK

Not: Bu haberin,  Opera' nın 1 Nisan şakası olduğu daha sonra açıklanmıştır.  :P (pis tongaya düştük 8) )

agritux

3mr3

Ayağını çıkarıp ayak parmaklarıyla ekran başında oynatmak gülmekten yarılmak demektir ki çok çok çok ilginç herkesin ağzını açası geliyor. Acaba ağzımı açsam ne der bu opera :D

Bu bilgiler için teşekkürler. Çok şaşırdım doğrusu
Ben, seninle ben oldum. | Başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever...

ironic

Öncelikle yüz tanıtımı yapılıyor. Gözlerinizi kapatıp hiçbir yüz hareketi yapmadan F8 'e basıp biiip ! sesini duyana kadar bekliyoruz. Benim en çok hoşuma giden hareket  hızlı erişimi aç .. :)

iRoNMaSTeR

Opera 9.64 kullanıyorum Ubuntu 8.10 dan update edilmiş 9.04 'de tüm güncellemeler yapılmış halde.
Firefoxda sorun çıkarmayan Flash eklentileri Operada sorun çıkarıyor.
Adobe Flash kurdum tekrar ama hala aşamadım sorunu mu?
Nasıl çözebilirim acaba?

ironic

thedeparted

Alıntı yapılan: ironic - 15 Nisan 2009 - 17:34:20
Burda anlatılan yolla flaş eklentisini elle göstermeyi deneyin.

opera browser ı açıyoruz

Araçlar-Tercihler-Gelişmiş Seçenekler-İçerik-Eklenti Seçenekleri

gorulen bir eklenti varsa kaldır diyoruz

yeni eklenti diyoruz ve

/home/xxxxxxx/.mozilla/plugins:/usr/lib/opera/plugins
xxxxxx : kullanıcı adlı klasör

(eğer brudan kopyala yapıştır yapmıyorsak
home klasörüne gidip View sekmesinden tüm dosyaları goster
diyerek mozilla klasörü - plugins klasörüne tıklıyarak adres sekmesindeki yolu kopyalayarak
yeni yol eklemesi yaparak da işlem yapılabilir)

tamam ve kapattıktan sonra

.mozilla klasörüne girdiğimde, plugins klasörü görünmüyor
SİSTEM:

Emektar Dizüstü: Intel Pentium M (1.6 GHz) - 1 GB Ram - Intel 855GM
Ubuntu 10.10: Maverick Meerkat - i386

thedeparted

Mozilla'nın pluginleri işletim sistemimde  (Ubuntu 9.04 amd64) "/usr/lib/mozilla/plugins" içerisinde ve Opera'ya bu yolu göstermeme rağmen flashl sorunu devam ediyor...
SİSTEM:

Emektar Dizüstü: Intel Pentium M (1.6 GHz) - 1 GB Ram - Intel 855GM
Ubuntu 10.10: Maverick Meerkat - i386

ironic

Opera 15 Yaşında !

1994' te başlayan macera bugün 15 yaşında! Şimdi hep birlikte bu süreçte gerçekleşen önemli buluşlara göz gezdirelim.

1994: Opera yazılmaya başlandı . !

1994: Oturum yöneticisi eklendi. !

1996: Tam ekran kullanma özelliği. !

2000: Sekmeli gezinti özelliği. ! ( Şu anda tüm tarayıcılarda standart)

2001: Tümleşik arama motoru. !

2001: SSR (small screen rendering ) . !

2001: Özel Fare Hareketleri duyuruldu. !

2002: Tümleşik E-posta istemcisi. !

2007: Hızlı Erişim özelliği. !

2007: opera Link Hizmeti . !

2008: DragonFly Hata Ayıklayıcısı . !

2009: Opera Turbo . !

Bu süreçte kazanılan ödüller;

* Abrasax ilk kullanım ödülü
    * Download.com Üst Oran 5 üzerinden 5
    * PC World Dünya Sınıfı Ödülü, 2004 ve 2005
    * Web Host Magazine & Buyer's Guide
    * ZDNet Most Votes İnsanların Seçimi Ödülü, 2003
    * Best i Test, 2003
    * PC World - En iyi Veri Ürünü, 2003
    * 5 star Shareware, 2002
    * JohnsCompany, 2003
    * Superfiles, 2002
    * Web Attack, 2003
    * PC Magazin - Testsieger (test şampiyonu)

http://www.opera.com/portal/15/years/

erginemr

Haklısın @ironic.

Opera, şu an pek çok tarayıcıda olan güzel özelliklerin öncüsü oldu. Ne yazık ki (belki de yola ücretli olarak başladığı için) hak ettiği yerde değil.