System bus failed socket error dbus tarzı hatanın kısa süre çözümü

Başlatan newbie123, 08 Aralık 2013 - 12:38:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

newbie123

Arkadaşlar merhaba . Çözümü malesef internet üzerinden bulamadım . Bu yüzden bu sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olmak için konuyu açtım . Şu an x oturumu açık değil konsoldan metin tabanlı bir tarayıcı olan elinks üzerinden yazıyorum . Debian 7.2 kullanıyorum . Nano ile depoları değiştirdim . Şu an jessie'e güncelliyor . Bu sorunla ben kerneli 3.2.13 e güncellediğim de karşılaştım . Malesef internete erişemiyorsunuz . Network manager servisi hata veriyor.Hemen debian 7.2 iso kalıbından pool klasörünü flashıma çektim . Sonra bilgisayarıma taktım . Ardından cd /dev yazıp device bölümüne eriştim . mount sdb1 (etc/fstab'a bakarak usb aygıt neyse) sonra cd /media/usb0(etc/fstab'ta yazar bağlanılacak yer) kısmından flashıma eriştim . Eriştikten sonra sudo dpkg -i pool/main/d/dbus/* yazarak dbus klasörü altındaki paketleri tekrar kurdum . ardından sudo service dbus force-reload ardından sudo service network-manager force-reload dedim . Sonunda internetime kavuştum . Kriptolu kurduğumdan olsa gerek normal yoldan etc/x11 altına erişemedim . hazırda bulunan ati sürücüsünü elle kurdum . bu sefer x oturum değeri null dönüyor ama startx xfce4-session dediğimde fglrx desteğini alarak x oturumunu başlatıyor . Zaten Jessie'e geçmek için bahane arıyordum fırsattan istifade depoları değiştirdim ve sudo apt-get dist-upgrade -y diyerek güncellemeyi başlattım . Şu an Kernel 3.12 yüklü bakalım x ortamına düşünce bilgilendireceğim . Bu sorunla karşılaşanlara bir bilgi yeniden başlattığınızda dbus hizmeti yine hata veriyor . yine dbus paketlerini kurup force-reloadlar yapıyorsunuz .   

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Aralık 2013 - 13:23:57

Ubuntu, lmde, pardus gibi dağıtımlar da da çözüm olacağını düşünüyorum . Kernel kurulumunda değil başka sorunlar da da bu hatayı veriyor .