[Çözüldü] Ubuntu 12.04 Network Üzerindeki Hp Laserjet 1020 Yazıcıya Bağlanamıyor

Başlatan BatuhanK, 04 Aralık 2013 - 22:39:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BatuhanK

Ubuntu 12.04 kurulu ve samba yapılandırması yapılmış herhangi bir kullanıcı kısıtlandırması yapılmamış bir bilgisayar üzerinde yazıcılar mevcut. Bunlardan biri de Hp Laserjet 1020. Samba kurulu ve sorunsuz bir şekilde yazıcı paylaşımı çalışıyor ama ne gariptir ki sadece windows kurulu bilgisayarlar bu yazıcıya bağlanabiliyor. Windows kurulu bilgisayarların sorunsuz bağlanabildiği bu yazıcıya ubuntu 12.04 kurulu hiçbir bilgisayar bağlanamıyor. Daha doğrusu görüyor bağlanıyor ama kurulduktan sonra ya not responding hatası ya da access denied hatası veriyor. Var mıdır bunun çözümünü bilen?

daligo5

bağlantıyı hplip ile kurmayı deneyin belki işe yarayabilir. Bir keresinde böyle bir problemi böyle çözmüştüm
http://piyonsatranc.blogspot.com/

satranç modern bir beyin işkencesidir.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

BatuhanK

hp sürücülerini kurdum aslında daha doğrusu kurduğumu sanıyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Aralık 2013 - 13:59:38

Alıntı yapılan: daligo5 - 05 Aralık 2013 - 07:27:51
bağlantıyı hplip ile kurmayı deneyin belki işe yarayabilir. Bir keresinde böyle bir problemi böyle çözmüştüm

bilgisayarlardan birinde bunu denedim olmadı, şimdi başka bir tanesinde deniyorum bakalım inş olur

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Aralık 2013 - 15:17:20

hp nin sitesine giriyorum ubuntu için olan sürücüyü indiriyorum. Verilen komutu yapıp sh hplip-3.13.11.run ile kuruyorum. Ama bir işe yaramıyor ki benim network üzerindeki yazıcıyı kurmamda. Ben gerçekten anlayamıyorum bu olayı. Ubuntu 12.04 e direk usb den bağlanınca tak diye çalışan bir yazıcı var ortada. Herhangi ekstra sürücü falan istemiyor. Bunu ağda paylaştırıyorum. Aynı ubuntu ağda bu yazıcıya nasıl bağlanamaz üstelik windows makineler sorunsuz bağlanabilirken? Sürücü desek zaten ubuntu nun kendi içindeki sürücüler yazıcıyı çalıştırıyor ekstra birşey istemeden. Şunun mantıklı bir açıklamasını bilen var mı?

heartsmagic

Hplip'in kurulu gelmiyor olması lazım, geliyor muydu? Sisteme yazıcı eklemeye çalıştığında IP kullanmayı denedin mi?

BatuhanK

kurulu gelmiyor olsa da kurdum da yine fayda etmedi, zaten yazıcı ubuntu 12.04 de direk tanıyor, herhangi ekstra birşey istemiyor, ip ile deneyince tree connect failed NT_ACCESS_DENIED hatası verdi, kafasına göre bazen bad network name hatası falan veriyor bazen not recognised falan diyor, her seferinde türlü türlü hata veriyor

heartsmagic

Normal yazıcı ekleme kısmından mı yapıyorsun bunu. Bir de CUPS yolu vardı, yine sorun yaşadığımız eski başlıklarda değinmiştik sanırım.

BatuhanK

CUPS yolu dediğiniz http://localhost:631 bu ise onla da deniyorum, bir şey değişmiyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Aralık 2013 - 12:52:04

sonunda oldu ama ne yazıcı ekleyerek ne sürücü ekleyerek

http://localhost:631 üzerinde sağ kısımda "Show printers shared by other systems" bölümüne tik koyunca sunucu tarafındaki paylaşılan yazıcıları otomatik olarak tanıdı