[Nasil]Yanit Vermeyen Bir Programi Sonlandirmak

Başlatan btermeli, 16 Ekim 2008 - 13:31:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

garafatma

Alıntı yapılan: atomkarinca - 29 Ocak 2009 - 14:01:33
Htop programını yükleyin ve uçbirimden

htop -u kullaniciadi

şeklinde çalıştırın. "kullaniciadi" kismini kendi kullanıcı adınızla değiştirin. Daha sonra kapatmak istediğiniz programa tıklayın, F9 ve ardından 9 tuşlarına basıp programı sonlandırın.

nasıl yükleneceğini bilemiyorsanız

konsoldan

sudo apt-get htop

şeklinde yükleyebilirsiniz. gerçekten faydalı. @heartsmagic başka bir başlıkta önermişti, gayet güzel bir program.

Kolay gelsin
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

empax

Alıntı yapılan: mono - 16 Ekim 2008 - 17:24:22
Ben de "panele ekle" den "sonlandır" apletini panele eklemiştim ve lazım olduğun da 2 fare tıklamasın da işlemi sonlandırıyorum :)

bende aynisini yapiyorum. Windows'tan kalma ALT+f4 veya Ctrl+Alt+Del 'den bile daha kolay  :D
we love ubuntu :D
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

btermeli

Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

garafatma

Alıntı yapılan: empax - 29 Ocak 2009 - 15:17:01
Alıntı yapılan: mono - 16 Ekim 2008 - 17:24:22
Ben de "panele ekle" den "sonlandır" apletini panele eklemiştim ve lazım olduğun da 2 fare tıklamasın da işlemi sonlandırıyorum :)

bende aynisini yapiyorum. Windows'tan kalma ALT+f4 veya Ctrl+Alt+Del 'den bile daha kolay  :D
we love ubuntu :D

bazen arkada takılı kalıyor işlem, yinede htop ile kapanıp kapanmadığını kontrol etmenizi tavsiye ederim. yoksa arkada boşuna çalışıp bilgisayarı kasmasın

ali nail

Acemiliğime verin bişi sormak istiyorum :) Windows taki ctrl+alt+delete benzeri bişi ubuntu da var mı? Sistem gözlemcisi anladığım kadarıyla bu işi yapmıyo. Sadece işlemleri gösteriyo ki ben onlardan pek anlamam? Mesela bazen oyunlarda donma yapıyor. Bende mecburen kasadan restart atıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Edit: Şimdi gördüm htop u. Şu an ubuntumu açma şansım yok. nasıl bişedir tam olarak?

garafatma

edemirci1

Kimse yazmamış fakat panele sistem izleyicisi ekleyip sistem izleyicisi ile çalışan işlemleri sonlandırabiliyorsunuz. Windows karşılığı task mnager (görev yöneticisi)

Kolay gelsin.

ironic

Alıntı yapılan: edemirci1 - 17 Kasım 2009 - 13:21:01
Kimse yazmamış fakat panele sistem izleyicisi ekleyip sistem izleyicisi ile çalışan işlemleri sonlandırabiliyorsunuz. Windows karşılığı task mnager (görev yöneticisi)

Kolay gelsin.

Ufak bir not.. Her donma işleminde bunu yapamazsın. Yeri gelir tüm masaüstü kilitlenir.