[Nasil]Yanit Vermeyen Bir Programi Sonlandirmak

Başlatan btermeli, 16 Ekim 2008 - 13:31:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

btermeli

Yanit vermeyen bir programi sonlandirmak icin;

a. Uygulamalar - Donatilar - Ucbirim
Applications - Accessories - Terminal

b. Asagidaki kodu girin;

xkill

c. Enter, ardindan fare imleciniz bir carpi isareti olacaktir.

d. Kapatmak istediginiz programin ustune tiklayin, program hemen sona erdirilecektir.

Kaynak: http://ubuntutip.googlepages.com/tipsandtweaks
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

eldirr

Aynı şekilde uç birim yerine alt + f2 ile açılan pencereye de 'xkill' yazarak çalıştırabilirsiniz.

Bu xkill sadece penceresini mi kapatıyor yoksa programı tamamen mi kapatıyor acaba?

bytan

Alıntı yapılan: eldirr - 16 Ekim 2008 - 16:46:56
Aynı şekilde uç birim yerine alt + f2 ile açılan pencereye de 'xkill' yazarak çalıştırabilirsiniz.

Bu xkill sadece penceresini mi kapatıyor yoksa programı tamamen mi kapatıyor acaba?

Programı tamamen kapatıyor.

Benzer olarak, şayet penceresiz ve arkaplanda çalışan bir program varsa terminal içerisinde

kill PID_no

yazarak sonlandırabiliriz.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Felâsife

Ben de "panele ekle" den "sonlandır" apletini panele eklemiştim ve lazım olduğun da 2 fare tıklamasın da işlemi sonlandırıyorum :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Xenophobia

Opera ile sorun yaşıyorum, bazen işlemci sıcaklığım falan tavan yapıyor. Şimdi olduğu gibi bir keresinde 102 derece bile gördüm.

Kapadığım halde operaplugins'ler çalışıyor gösteriyor top komutunda ve ben bunu kapatamıyorum.

Nasıl kapatabilirim ki?

Xenophobia

Mesela şu an aynısı oldu, opera kapalı fakat şu an çalışan programlarım listesinde görülüyor ve işlemciyi çok zorluyor.

16998 erdal     39  19  101m  42m  10m S   99  2.1  13:30.49 operapluginwrap   
5781 root      20   0  433m  85m  11m R    7  4.2   8:12.89 Xorg               
21464 erdal     20   0 99.2m  24m  12m S    5  1.2   5:51.28 audacious       

%99 işlemci kullanıyor sıcaklık 79 derece oldu :)

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Xenophobia

Yukarıda yazmışsın bakmamışım ona, pardon.

Sağ ol, bakalım ne derece faydalı olacak. Tekrar buraya yazarım.

Ekleme : Olumlu, işlemci sıcaklığı şu an 60 derece civarında dolanıyor.

munirekinci

Elinize sağlık.

Aynı konunun bahsi geçen bir başka başlık ta şurada var, ilgililere duyurulur;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,3323.0.html

erginemr

Alıntı yapılan: bytan - 16 Ekim 2008 - 17:51:39

kill 16998

Kolay Gelsin..

Bir yolu da:
Alf+F2 >> pkill operaplugin
Bütün ismi yazmanıza gerek yok.

mbt28

killall diğer bir kullanım. Mesela firefox uygulaması yanıt vermiyor kökten çözüm için "killall firefox" komutunu kullanabilirsiniz. Killall bazı uygulamalrda daha çok işe yarıyor örneğin uygulama hem arayüzde hemde ger planda bir süreç halinde çalışıyorsa killall kullanmak gerekecektir. Örnek vermek gerekiyorsa "killall pulseaudio" böyle pulseaudio ses sunucusunu sonlandırmış oluruz.

Xenophobia

Yukarıdaki sorunu, Opera çalışmıyorken yaşamaya başladım yeniden. Şu an opera çalışmıyor ama işlemcim 5 saatti %100 tempoda çalışıyor.

1955 erdal     20   0  493m 394m  18m R  100 19.5 238:16.23 opera                                                                                           
2868 root      20   0 49444  21m  12m S    2  1.1   8:08.46 gparted                                                                                         
5763 root      20   0  404m  60m  17m S    2  3.0  17:16.37 Xorg           

Yukarıdaki komutlar da çalışmıyor bu sefer ve gparted ile toplamda yarım saatlik işi, 5 saattir yapmaya çalışıyorum.

Gparted ile çalıştığımdan sonlandıramıyorumda X'i. Nasıl sinirlerim hopladı anlatamam.Bu gidişle çok sevdiğim tarayıcıdan ayrılacağım.

atomkarinca

Xenophobia

Hepsini denedim @atomkarinca, hiç biri sonlandırmadı ve zaten öyle olduğunda bu komutlar maalesef fayda etmiyor. Anlamadım gitti.

guardian

Alıntı yapılan: Xenophobia - 25 Kasım 2008 - 22:55:42
Hepsini denedim @atomkarinca, hiç biri sonlandırmadı ve zaten öyle olduğunda bu komutlar maalesef fayda etmiyor. Anlamadım gitti.

birde bunu dene;
kill -9 1955

1955 senin vermiş olduğun girdilere göre sistemindeki opera'ya ait süreç id'sidir.

Xenophobia

Alıntı yapılan: guardian - 25 Kasım 2008 - 23:25:03
Alıntı yapılan: Xenophobia - 25 Kasım 2008 - 22:55:42

birde bunu dene;
kill -9 1955

1955 senin vermiş olduğun girdilere göre sistemindeki opera'ya ait süreç id'sidir.

Biliyorum fakat nafile.Çalışmadığı halde opera çalışıyor görünüyor. Bu komutların hiç birisi de işe yaramıyor. :)

btermeli

@Xenophobia , bence opera sana yaramıyor. Bir kez daha sorun cıkarmıstı, eklentisiyle.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

Xenophobia

Açıkçası, mecburen firefox kullanıyorum şimdi. 5 saat boyunca, %100 performans ve 85-100 derece sıcaklık ile çalışmaya maruz bıraktı cihazı. Operayı seviyorum ama bilgisayarımı daha çok seviyorum. :)

Sadalmelik

Aman arkadaşım 102 derece demişsin onu görünce gözlerim fal taşı gibi açıldı. o sıcaklıkta su kaynar ya :) bence dikkat et vazgeç operadan yoksa yakarsın bilgisayarı. zaten çok yaklaşmış yanmaya hatta içten içten yanmaya başlamış bile. bence senin fanın uç kısımları erimiş bile olabilir.ben 102 dereceyi hayatta görmedim şaşırdım açıkçası.laptop kullanıyorsan eğer bir notebook soğutucusu kullanmanı öneririrm.

Xenophobia

Zalman NC1000 soğutucu kullanıyorum, o yanmaktan kurtardı sanırım. :)Aslında yansa da fena olmazdı, garanti önümüzdeki yaz bitiyor. :D

Sadalmelik

Ben şahsen sıcak yaz günlerinde sistem zorlayan oyunlar oynarken ısınma sorunu olmaması için masaüstü vantilatörü koyuyorum bilgisayarın yanına resmen buz gibi oluyor.tavsiye ederim. ama kışın deneme yoksa sende üşütürsün :)

localhost

Islemciniz O/C kullaniyorsaniz. Islemciyi standart ayarina getirin ve sistemi o sekilde acin. Islemci yine %100 calisiyorsa. Sistem gözlemcisinden en cok ram harcayanlardan baslayarak islemleri durun. Her stop tan sonra 2 dk bekleyinki CPU calisma frkansini görün. Bu bolumde dikkat etmeniz gereken tek sey sistemin calismasi icin gereken deamonlari stop yaptiginizda cogu yerden hata sonucu alabilirsiniz.
Linux LPIC1 - MCSA

Xenophobia

Sağ olun arkadaşlar ama benim işlemcimde sorun yok.Herhangi bir özelleştirme de yapmadım zaten üzerinde ki ben eski bir donanımcıyım. Sadece, Opera web tarayıcıda bunu yapıyor. Artık ben de Opera kullanmıyorum ve haliyle işlemcim de ısınmıyor.

Ibex'i yüklersem eğer ileride, Ibex üzerinde tekrardan deneyeceğim Opera'yı.

Wolverine

Arkadaşlar benim programlar takılınca tam takılıyor. Sistem gözlemcisinden sonlandırma yapmak istiyorum Alt+F2 çalışmıyor.Aynı şekilde uygulamalara vs. de erişemiyorum.Ctrl+Alt+Backspace yaparak kurtuluyorum ama bu da çok hoş bir şey değil.Çünkü her şey kapanıyor.Buna bir çözüm bulabilirseniz çok sevinirim.  ;)

atomkarinca

Htop programını yükleyin ve uçbirimden

htop -u kullaniciadi

şeklinde çalıştırın. "kullaniciadi" kismini kendi kullanıcı adınızla değiştirin. Daha sonra kapatmak istediğiniz programa tıklayın, F9 ve ardından 9 tuşlarına basıp programı sonlandırın.