Ubuntu'yu tercih etme nedenleri? Niçin Ubuntu?

Başlatan serguzestefe, 27 Kasım 2013 - 00:12:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serguzestefe

Bu başlık altından Ubuntu işletim sistemini niçin tercih ettiğimizi paylaşabiliriz..

Uzunca araştırmalarım sonucu onlarca Linux dağıtımından Ubuntu'yu tercih etmemin sebebi; Kullanıcı sayısının daha fazla olması, Almanya'da en çok kullanılan Linux işletim sistemi olması. Kullanıcı sayısı fazla olduğu için daha çok kullanıcı desteğine sahip olması idi. Bir de sloganı dikkatimi çekmişti: "İnsanlık için Linux.."

acer

Benim ubuntuyu diğer linux dağıtımlarına göre tercihim bu forum. Problemlerimi burada yazıyorum ve %95 oranında hemde çok kısa sürede çözümü bulabiliyorum. Debiana göre ubuntunun daha işlevsel olması da önemli. Debianda sudo komutunu kurmak için bile bir şeyler yapmak gerekiyor.

bbecit

2006 yılında Pardus ile linux hayatım başladı. Bir müddet Pardus testçi ekibinde de gönüllü olarak görev aldım. Bu arada Ubuntu ve Kubuntu denemelerim de oldu. Özgür dünyayı keşfetmiş oldum ve bilgisayarımdan Windows'u tamamen silerek linux'un tadını çıkarmaya çalıştım. Ancak Pardus projesi 2011 yılında durunca arada bir denediğim Kubuntuyu kullanmaya karar verdim. En son 12.04 sürümünü bu güne kadar kullandım. KDE bana güzel geliyordu. Şimdi ise bilgisayardaki (çok eskidiği için olabilir) kasmalardan dolayı Kubuntuyu silip tüm hard diske Ubuntu 13.10 kurdum. Ağ sorunu, reset atma sorunu, arşiv dosyalarını açamama gibi sorunları başta yaşadım ancak şu anda iki gündür - bir ara klavye kilitlenmesi hariç- kullanıyorum. Unity başka bir deneyim. Ubuntu tercih ettim çünkü yıllar önce de şimdi de camiaya soru sorup da cevap alamadığım hiç olmamıştır. Camia bu konuda çok yardımsever ve ilgili. Pardus da bu arada debian temelli bir linux olmuş, pisi den vaz geçilmiş. Onu da bir ara denemekte fayda var.

skyprotector

delice_doluca

Profesyönel durduğu için. Windows 8 ile birlikte gelen yeni çekirdek akıcılığı ve performansı beraberinde getirmiş olsa da "hareketli kareler/live tiles" mantığının masaüstüne gelmesi; telefonun, tabletin, bilgisayarın aynı görünmesi mantıksız gelmeye başladı. Ben de daha önceden bildiğim Ubuntu'ya yeniden bir şans verdim ve pişman olmadım.

Bir diğer önemli rol de Windows ile Office'i okuldan ücretsiz alıp tam Antivirüs'e de para vermeye hazırlandığım ve artık crack, aktivasyon gibi kavramlardan tamamen kurtulmaya başlayacağım zamanda en güvendiğim antivirüs olan Norton'un arada sapıtması, Kaspersky'ın da sistemi yavaşlatması oldu.

Gerçi kendisine has bir kullanım şekli ve kendisine has bir kullanıcı ortamı yaratmak isteyen her kullanıcı gibi benim de taleplerim, sorunlarım, beklentilerim var ancak Ubuntu dünyasındaki yardımlaşma ile aşılamayacak bir şey yok gibi görünüyor.

burak öztürk

Sorunsuz
Hızlı
Popüler
Kullanımı kolay
Konforlu
Gösterişli (Unity)
Olanaklar daha çok (Depoda bir program yoksa PPA eklemek gibi)
Çevresi geniş ve kullanıcısı çok, yaygın bir sistem
Saygın (Nvidia ve Ati gibi donanım üreticileri Linux çekirdeği için sürücü çıkartıyorsa bu Ubuntu'nun sayesindedir diye düşünüyorum) Selamlar.

skyprotector

Alıntı yapılan: burak öztürk - 29 Kasım 2013 - 20:24:46
Sorunsuz
Hızlı
Popüler
Kullanımı kolay
Konforlu
Gösterişli (Unity)
Olanaklar daha çok (Depoda bir program yoksa PPA eklemek gibi)
Çevresi geniş ve kullanıcısı çok, yaygın bir sistem
Saygın (Nvidia ve Ati gibi donanım üreticileri Linux çekirdeği için sürücü çıkartıyorsa bu Ubuntu'nun sayesindedir diye düşünüyorum) Selamlar.

Arkadaş en iyi şekilde özetlemiş.

ahmetan

Arkadaşlar bugün maillerime bakarken ubuntuya geçiş sebeplerimden biri olan maili buldum. Burada sizinle paylaşmak istedim.
Alıntı Yap
Sayın Yetkili ,

Sizi BSA süreci ile ilgili bilgilendirmek ve kullanmış olduğunuz yazılımlarla ilgili envanter çalışması yapmak için 00.00.2013 tarihinde aradık ancak ulaşamadık.

BSA'ya ulaşan bilgilere göre, mevcut lisans kayıtlarınızda eksiklik olduğu görülmüş ve  firmanızda lisanssız yazılım kullanılıyor olabileceği düşüncesi oluşmuştur. Bu nedenle, bilgisayarlar ve sunucularda bulunan tüm yazılımların lisanslı olup olmadığını kontrol etmenizi ve herhangi bir eksiklik tespit ettiğiniz taktirde gerekli tedbirleri almanızı rica ediyoruz.

Konuyla ilgili sizlerle bir Yazılım Envanteri Çalışması yapmak istiyoruz. Yazılım envanteri oluşturulması işlemi, bilgisayarlarınızda yüklü yazılım ürünlerinin analizi ve bu ürünlerin sahip olduğunuz lisanslarınızla karşılaştırılmasını içermektedir. Amacımız kayıtlara yansımayan lisanslarınızın kayıtlarını yapmak ve varsa lisans eksiklerinin giderilmesini sağlayarak lisanssız  kullanımının neden olabileceği hukuki ve cezai yaptırımlar ve bilgi güvenliği  gibi diğer risk unsurlarını ortadan kaldırmaktır.

Bildiğiniz gibi bilgisayar yazılımları, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında yasal koruma altındadır.

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre bilgisayar yazılımlarının hukuka aykırı yollardan çoğaltılması, kullanılması ve dağıtılması gibi eylemleri gerçekleştirmek suretiyle telif hakkı ihlâli suçunu işleyen kişiler, 5 seneye kadar hapis ve 73.000 TL'ye kadar adli para cezası ile cezalandırılmaktadırlar. Lisanssız yazılım kullandığı tespit edilen işletmelerin sahipleri, genel müdür ve ilgili müdürleri de suçun faili olarak aynı cezalarla cezalandırılırlar. Aynı kanunun 68. Maddesi lisanssız olarak kullanılan her bir yazılım kopyasının bedelinin 3 katına kadar tazminat ödenmesini öngörmektedir.

Bu doğrultuda yazılım envanter sürecini sağlıklı bir şekilde sonlandırabilmek için ve varsa eksik lisansların teminini sağlamak üzere,  acil olarak kullanmakta olduğunuz Microsoft yazılımları ile ilgili envanter bilgisini ve ilgili belgeleri göndermenizi rica ederiz.

Konuyla ilgili geri dönüşlerinizi beklemekteyiz. Bana 0216 ..... no'lu telefondan ve ........@bsa.org.tr eposta adresinden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla,
..
Telif Hakları  | Lisanslama Uzmanı  | BSA Türkiye

-DıLgEş-

Ubuntu için yapılmış böyle sıcak bir forum olması :) :) :)
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..